НАГОДУВАЊЕ НА ВАШЕТО ПЛАГ-ИН ХИБРИДНО ВОЗИЛО (PHEV)

НАГОДУВАЊЕ НА ВАШЕТО ПЛАГ-ИН ХИБРИДНО ВОЗИЛО (PHEV)

ПРИДОБИВКИ ОД ПОВРЗАНОСТА

Добродојдовте на почетокот на Вашата возбудлива нова авантура со Land Rover. Тука ќе се погрижиме да се поврзете со битните карактеристики и функции на Вашето плаг-ин хибридно возило (PHEV), како Вашиот систем за информации и забава и апликациите за далечинско управување преку паметен телефон1.

ПОВРЗУВАЊЕ СО ВАШИОТ СИСТЕМ ЗА ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА

КОРИСНИ ФУНКЦИИ ЗА ПОПАМЕТНО ПОЛНЕЊЕ

МАКСИМИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА АВТОНОМИЈА НА СТРУЈА СО ПРЕТХОДНО КЛИМАТИЗИРАЊЕ

МАКСИМИРАЈТЕ ЈА ВАШАТА АВТОНОМИЈА НА СТРУЈА СО ПРЕТХОДНО КЛИМАТИЗИРАЊЕ

Функцијата Претходно климатизирање Ви овозможува да ги загреете или изладите кабината и батеријата додека Вашиот Land Rover е приклучен на полнење. На тој начин се користи струјата од мрежата и се чува енергијата на батеријата за да се максимира автономијата.

За да поставите претходно климатизирање, преземете ја долунаведената апликација iGuide и побарајте „preconditioning“ (претходно климатизирање).
ЗАШТЕДЕТЕ ПАРИ СО ПОЛНЕЊЕ ВО ЕВТИНА ТАРИФА

ЗАШТЕДЕТЕ ПАРИ СО ПОЛНЕЊЕ ВО ЕВТИНА ТАРИФА

Полнењето во ноќните часови е едноставно и Ви овозможува придобивка од значително поевтините ЕВ тарифи што ги нудат бројни снабдувачи на струја за домаќинствата. Со помош на функцијата за претпочитано време за полнење на Вашето возило никогаш нема да го заборавите периодот на евтината тарифа.

За да го поставите периодот за претпочитано време за полнење преземете ја долунаведената апликација iGuide и побарајте „vehicle charging“ (полнење на возилото).

БИТНИ АПЛИКАЦИИ ЗА ПАМЕТЕН ТЕЛЕФОН

Со нашите апликации Land Rover Remote и Land Rover iGuide добивате моментален пристап до главните елементи за контрола и карактеристиките на Вашето возило секогаш кога Ви требаат.

МОБИЛЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВОЗИЛОТО

МОБИЛЕН ПРИРАЧНИК ЗА ВОЗИЛОТО

Апликацијата Land Rover iGuide Ви нуди едноставно пронаоѓање и увид во главните карактеристики и елементи за контрола на Вашиот Land Rover PHEV. Оваа апликација е и мобилен прирачник и дава одговор на кое било прашање.
КОНТРОЛИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ВОЗИЛО ОД СЕКАДЕ

КОНТРОЛИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО ВОЗИЛО ОД СЕКАДЕ

Апликацијата Land Rover Remote Ви дава целосна контрола на карактеристиките на Вашето возило директно од Вашиот телефон. Далечинското заклучување, статусот на горивото, времето за полнење и климатизацијата можат да се постават со допир на копче.

ДОПОЛНИТЕЛНА ПОДДРШКА ЗА PHEV

ПОЛНЕЊЕ НА ВАШЕТО PHEV

ПОЛНЕЊЕ НА ВАШЕТО PHEV

Дознајте ги едноставните чекори за полнење на Вашето возило во домашни услови или на Вашата следна дестинација.
РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ НА PHEV

РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ НА PHEV

Запознајте се со режимите што Ви овозможуваат да возите со погон на струја или бензин.

1Само компатибилни паметни телефони. Предмет на достапност на пазарот на платформи од провајдери од трети страни и сигнал на мобилен телефон.

Карактеристиките на InControl, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација.

iGuide е трговска марка на Apple Inc. IOS е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.

Android е трговска марка на Google LLC.