ПОЛНЕЊЕ НА ЕВ НА ЈАВНИТЕ СТАНИЦИ

ПОЛНЕЊЕ НА ЕВ НА ЈАВНИТЕ СТАНИЦИ

ДОПОЛНУВАЈТЕ ДОДЕКА СТЕ ПАРКИРАН

Покрај врвната удобност и заштедата со полнењето во домашни услови, повременото дополнување на
Вашата дестинација може да биде одличен начин за продолжување на автономијата со електричен погон на Вашиот Land Rover плаг
-ин електричен хибрид (PHEV) во текот на денот.

Ова ќе Ви помогне да ги намалите и трошоците за гориво и Вашиот еколошки отпечаток благодарејќи на
нулта емисија на издувни гасови кога возите во режим за целосно електрично возило (ЕВ).

КАДЕ МОЖАМ ДА ПОЛНАМ КОГА СУМ НАДВОР ОД ДОМА?

Со брзо растечка мрежа на станици за полнење – ги вклучува трговските центри, спортските сали, паркинзите
и дури и Вашето работно место – никогаш немало повеќе можности за полнење додека
сте паркирани. А да ги пронајдете сите станици не може да биде поедноставно.

ПРОНАЈДЕТЕ МЕСТА ЗА ПОЛНЕЊЕ СО ПОМОШ НА
НАВИГАЦИЈАТА ВО ВАШИОТ АВТОМОБИЛ

Со InControl системот за навигација на Land Rover секогаш ќе ги имате илјадниците достапни станици за полнење на дофат на раката, плус планирање на патеката од врата до врата и сообраќајни информации во живо.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.
ПРОНАЈДЕТЕ МЕСТА ЗА ПОЛНЕЊЕ СО ПОМОШ НА<br> НАВИГАЦИЈАТА ВО ВАШИОТ АВТОМОБИЛ

КАКО ДА ПОЛНАМ КОГА СУМ НАДВОР ОД ДОМА?

За да се поврзете со станица за полнење, Вашето возило користи комбиниран систем за полнење (ССЅ). Овој систем е компатибилен со побавните полначи со наизменична струја АС и, кај одредени модели, со брзите полначи со еднонасочна струја DC. Некои други производители на автомобили користат различни системи за полнење како CHAdeMO. Овие системи поретко се користат во мрежата на станици за полнење и не се компатибилни со електричните возила на Land Rover.Побавните станици за полнење со наизменична струја АС се на места како трговски центри, спортски сали и паркинзи. Брзите станици за полнење со еднонасочна струја DC вообичаено се наоѓаат на автопат и главни патишта.

ПОЛНЕЊЕ СО НАИЗМЕНИЧНА СТРУЈА AC

ПОЛНЕЊЕ СО НАИЗМЕНИЧНА СТРУЈА AC

На повеќето јавни станици за полнење на наизменична струја AC се бара да користите Ваш кабел за полнење, така што сите наши електрични и електрични хибридни (PHEV) возила доаѓаат со кабел за полнење на наизменична струја AC како стандард2. Тоа е истиот кабел што ќе го користите за Вашиот домашен полнач.
БРЗО ПОЛНЕЊЕ СО ЕДНОНАСОЧНА СТРУЈА DC

БРЗО ПОЛНЕЊЕ СО ЕДНОНАСОЧНА СТРУЈА DC

Најбрзиот начин за полнење кога сте надвор од дома. Станиците за брзо полнење со еднонасочна струја DC имаат свои кабли така што нема потреба да користите кабел за полнење од Вашето возило.

КАКО ДА ПЛАТАМ ЗА ПОЛНЕЊЕТО?

СО КАРТИЧКА ИЛИ ПРЕКУ АПЛИКАЦИЈА

Иако полнењето на некои станици е бесплатно, најголемиот дел од станиците се достапни преку методите на плаќање веднаш, вклучувајќи мобилни апликации, сметки преку членство или бесконтактна банкарска картичка. Трошокот за полнење вообичаено е комбинација од додаток за поврзување, време на полнење (трошок на час) и/или износот на искористената енергија (трошок по kWh).

Наша препорака е да се запознаете со работата на повеќе од еден давател на услуги за да си обезбедите најдобро покривање и најдобри методи за плаќање на Вашата дестинација – особено при патување во друга земја.
СО КАРТИЧКА ИЛИ ПРЕКУ АПЛИКАЦИЈА

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ И ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

ПОЛНЕЊЕ

ПОЛНЕЊЕ

Од време на полнење до заштеда, дознајте сѐ што Ви треба за полнење на Вашето возило во домашни услови и на Вашата дестинација.
ИНСТАЛИРАЊЕ НА ДОМАШЕН ПОЛНАЧ

ИНСТАЛИРАЊЕ НА ДОМАШЕН ПОЛНАЧ

Професионално инсталиран домашен полнач е наједноставниот и најзгодниот начин за да го започнете денот со целосно наполнета батерија.

1Карактеристиките на InControl, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација.
2Кабел за електрично возило е достапен само на одредени пазари. Разговарајте со Вашиот локален продавач.