СЕРИОЗНО СПОСОБЕН

Изгледа силен каков што навистина и е.

ДИЗАЈН СО ИНТЕГРИТЕТ

Defender L663 110 22MY
КЛИКНЕТЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА

БОГАТ ДИЗАЈН

Издигната хауба, извајана украсна маска и прецизни детали. Редуктивни површини ги збогатуваат модерните и привлечни пропорции на Defender.

ФЛЕКСИБИЛНОСТА СЕ СРЕЌАВА СО ПРАКТИЧНОСТА  

Поканете повеќе пријатели со Вас на авантурата со опцијата за седум седишта.

ИКОНА ШТО Е ПОВТОРНО СОЗДАДЕНА

ПАКЕТ COUNTY EXTERIOR

Современа класика, вклучувајќи го спарувањето контрастен покрив и крајна врата, со уникатни осветлени County плочки на праговите и налепници со графички елементи.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ИЗДРЖЛИВОСТ ШТО Е ВОДЕЧКА ВО КЛАСАТА

Defender е дизајниран и тестиран до крајност, над и над стандардот за теренци. Ова е нашиот најсилен бранител досега.

НЕУМОРНА СПОСОБНОСТ

ПРЕВЕЗУВАЊЕ ТОВАР

ПРЕВЕЗУВАЊЕ ТОВАР

Носете уште повеќе со 168 kg* носивост на покривот при динамичко оптоварување. Откако ќе се паркирате, 300 kg* статичко оптоварување значи дека Вашата авантура продолжува цела ноќ со шаторот што се поставува на покривот. 
ВЛЕЧЕЊЕ 

ВЛЕЧЕЊЕ 

Одговорете на најтешките барања со капацитет на влечење до 3.500 kg. Напредниот систем за помош при влечење Ви овозможува да се движите наназад со приколката, додека Defender се грижи за корекциите во управувањето. 
ВЛЕЧЕЊЕ СО САЈЛА ОД МАКАРА 

ВЛЕЧЕЊЕ СО САЈЛА ОД МАКАРА 

Демонстрација на моќност за влечење и чиста сила, електромоторната макара има максимална влечна сила од 4.536 kg и со неа може да се ракува со уред за далечинско управување до растојание од 45 метри.1
МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

Defender 110 со сигурност може да совладува водени премини со длабочина до 900 mm2, додека системот од камери за 3Д опкружувачка слика со функцијата Препознавање на длабочината на водата Ви кажува колку е длабока водата. 

DEFENDER TOUGH STORIES

Откријте ја врвната издржливост, водечка во својата класа, бескомпромисната способност и фокусираната технологија на Defender.
DEFENDER TOUGH STORIES

ФОКУСИРАНА ТЕХНОЛОГИЈА

PIVI PRO ОД СЛЕДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Останете поврзани со наградуваниот систем за информации и забава Pivi Pro4 , којшто има централен екран на допир од 11.4 инчи што ги става интуитивните контроли на дофат на раката.
ТРИДИМЕНЗИОНАЛЕН ЗВУК

ТРИДИМЕНЗИОНАЛЕН ЗВУК

Доживејте го звукот како во концертна хала со аудио системот со моќност од 700W, MeridianTM Surround со опкружувачки звук што емитира кристално чисти високи тонови и богат бас звук.
ПОВРЗАНА ПОГОДНОСТ

ПОВРЗАНА ПОГОДНОСТ

Пристапете до Amazon Alexa и Spotify преку пакетот Online5, со ажурирањата со помош на технологијата software-over-the-air (SOTA) што се грижи Вашето возило секогаш да биде во тек.
РЕТРОВИЗОР CLEARSIGHT

РЕТРОВИЗОР CLEARSIGHT

Дури и кога на сите три реда има патници во возилото, сликата во живо од ретровизорот ClearSight Ви гарантира дека секогаш ќе имате непречен поглед.6
КЛИМА УРЕД СО ЧЕТИРИ ЗОНИ

КЛИМА УРЕД СО ЧЕТИРИ ЗОНИ

Поставите ги температурата и интензитетот на воздушно струење како што Ви одговара, со независни елементи за контрола на сите три реда на седишта.

МОЌНИ ПЕРФОРМАНСИ

АВТОНОМИЈА ВО РЕЖИМ НА СТРУЈА (ДО)†

51KM

0-100 KM/H

5,6SEC

ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ (ОД)

30MIN

КАПАЦИТЕТ ЗА ВЛЕЧЕЊЕ (ДО)

3.000KG

DEFENDER 110 ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

Избегнете компромис.
DEFENDER 110 ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

0-100 KM/H

5,4SEC

МАКСИМАЛНА МОЌ

525PS

МАКСИМАЛЕН ВРТЕЖ

625NM

НАЈБРЗИНА

240KM/H

DEFENDER V8

Зграпчете ја вистинската моќност.
DEFENDER V8

ЦЕЛОСНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

НЕОГРАНИЧЕНИ МОЖНОСТИ

Од опции за надворешноста до претходно конфигурирани пакети со додатоци, опремете го Вашиот Defender 110 за да одговара на Вашиот животен стил.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ја целата серија на модели и спецификации.
DEFENDER HARD TOP ПРЕГЛЕД

DEFENDER HARD TOP ПРЕГЛЕД

Таму кај што способноста се среќава со деловноста и авантурите.
DEFENDER 110

DEFENDER 110

Моделот Defender во својата најчиста форма.

Погледнете ги WLTP вредностите
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

*Со пневматици за теренско возење. Не е достапно кај моделите Defender V8.

††Максималната брзина е 191 km/h (119 mph) кога се вградени тркала од 20 инчи.

1Не е компатибилно со Преден систем за заштита при експедиции или „А“ заштитна рамка.
2Секогаш проверете ја патеката и излезот пред минување низ вода.
3Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
4Сликата не е во живо. Заради безбедност проверете ја околината.
5Може да се применува политика за фер користење. Стандардна претплата од 1 година, што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
6Подлежи на локалните прописи. Ако корисниците на бифокални или прогресивни (варифокални) наочари не можат едноставно да го прилагодат фокусот на дигиталната слика на ретровизорот ClearSight, тие можат да го вратат нормалниот режим на ретровизорот во секое време.