MERIDIAN™ ЗА LAND ROVER


СОРАБОТКА КОЈАШТО ДАВА ВРВНА МУЗИКА ВО ÒД

Како лидер на британскиот инженеринг и дизајн, Land Rover ја споделува решеноста на Meridian за квалитет, перформанси и посветеност на создавање најавтентичен и задлабочувачки звук.

РИЧАРД ХОЛИНСХЕД (RICHARD HOLLINSHEAD)
ОДГОВОРЕН ЗА ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО MERIDIAN

ЗАДЛАБОЧУВАЧКИ HI-FI ЗА АВТОМОБИЛ

TrifieldTM* беспрекорно ги хармонизира каналите за да дистрибуира автентичен опкружувачки звук во вашиот Land Rover.

*Trifield технологијата е достапна само кај одредени аудио системи, ве молиме прашајте го вашиот продавач за подетални информации.

ФУНКЦИЈА CABIN CORRECTION

Технологија којашто го прилагодува звукот кон различните површини во кабината на Land Rover за да се добие веродостојна репродукција на музиката.

ВРВНА АУДИО ТЕХНОЛОГИЈА

Meridian†† ви овозможува да го почувствувате ритамот на музиката, со исклучителна резолуција, кристално чисти високи тонови и целосен, длабок бас.

ЕМОЦИОНАЛНО ДОЖИВУВАЊЕ

Најсовремениот британски аудио систем на Meridian внесува автентичен вкус на оригинална изведба во вашиот Land Rover.

АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN


Кабината на вашиот Land Rover е идеално место да го доживеете вашиот личен избор на музика. Аудио системот Meridian ја емитира музиката преку најмногу 12 звучници*, со моќност од 380 вати и двоканален сабвуфер. Достапни се 2 верзии во зависност од вашиот систем за информации и забава; Touch или Touch Pro. *
Погледнете го филмот

MERIDIAN AUDIO TECHNOLOGY

ФУНКЦИЈА DIGITAL SIGNAL PROCESSING

ФУНКЦИЈА DIGITAL SIGNAL PROCESSING

Ги соединува сите елементи од аудио системот во една целина, за изведба за којашто вообичаено би требале значително поголеми звучници.
ФУНКЦИЈА MERIDIAN CABIN CORRECTION

ФУНКЦИЈА MERIDIAN CABIN CORRECTION

Напредниот алгоритам на функцијата Meridian Cabin Correction го прилагодува звучното доживување во однос на прецизната акустика во внатрешноста на вашиот Land Rover.
ФУНКЦИЈА MERIDIAN DIGITAL DITHER SHAPING

ФУНКЦИЈА MERIDIAN DIGITAL DITHER SHAPING

Функцијата Meridian Digital Dither Shaping осигурува дека дигиталната конверзија на сигналите се прави глатко и беспрекорно, зачувувајќи ги најфините детали на аудио перформансите. На тој начин се добива автентична музичка конверзија којашто ги буди емоциите на оригиналниот аудио запис.
ФУНКЦИЈА TRIFIELD†

ФУНКЦИЈА TRIFIELD†

Ексклузивно кај Meridian, функцијата Trifield беспрекорно ги хармонизира централниот и опкружувачките канали со левиот и десниот канал, емитирајќи доследен звук што нуди концертно доживување за сите патници во автомобилот.
ФУНКЦИЈА TRIFIELD 3D

ФУНКЦИЈА TRIFIELD 3D

Потпирајќи се на докажаната технологија за опкружувачки звук Trifield на Meridian – првата во светот технологија Trifield 3D за автомобил навистина ги оживува музичките изведби. Со додавање на посебните канали за високи тонови, чувството за простор во кабината се проширува во 3Д доживување, за врвно чувство на опсегот и резолуцијата на вашата музика.

КОЈ СИСТЕМ Е ВГРАДЕН ВО КОЈ LAND ROVER?

ИЗБЕРЕТЕ МОДЕЛ
КОЈ СИСТЕМ Е ВГРАДЕН ВО КОЈ LAND ROVER?
OPEN ALL
RANGE ROVER
RANGE ROVER SPORT
RANGE ROVER VELAR
RANGE ROVER EVOQUE
ALL-NEW DISCOVERY
DISCOVERY SPORT

†Trifield и “three fields” (три полиња) уредот е заштитен знак на Trifield Productions Ltd.
††Meridian е регистриран заштитен знак на Meridian Audio Ltd.
*Бројот на звучници и моќноста зависат од тоа кој Land Rover ќе го изберете. Прикажано е возилото Range Rover. Ве молиме прашајте го вашиот продавач за подетални информации. Оваа слика на Land Rover е само за претставување. Местоположбата на звучниците може да се разликува во однос на возилата.