Никогаш не запирајте со откритија со сестраниот SUV дизајниран за семеен живот. Discovery Sport е роден подготвен за авантура, со колекција од практични додатоци.
DISTINCTIVE DISCOVERY DNA
Со вградена сестраност во дизајнот, подготвен е за семејни авантури.
DISTINCTIVE DISCOVERY DNA

ПИОНЕРСКИ ИНОВАЦИИ

Лебдечкиот заоблен екран на допир од 11,4 инчи на Pivi Pro1 е опремен со елементи на системот за информации и забава. Discovery Sport е тука за сите Ваши авантури.

PIONEERING INNOVATION

ЕЛЕКТРИФИЦИРАНА ЕФИКАСНОСТ

Со докажана автономија до 61 km во режимот за целосно електрично возило**, плаг-ин електричниот хибрид (PHEV) нуди погодност и флексибилност. Полнење од 0 до 80 проценти за околу 30 минути со брзо полнење со еднонасочна струја DC.

ELECTRIFIED EFFICIENCY

ИНСПИРАЦИЈА

Внимателно изработените конфигурации од нашите стручни дизајнери ја изразуваат совршената рамнотежа на сестраност и способност и се подготвени за Вашиот избор и нарачка.

INSPIRATION

ИЗБОР НА МОДЕЛИ

Изберете некој од трите проверени модели за Вашата следна семејна авантура.

DISCOVERY SPORT DYNAMIC HSE

Кулминација на простор, комфор и храброст.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ИСТРАЖЕТЕ ГО DISCOVERY SPORT

ФЛЕКСИБИЛЕН И ПОВРЗАН
ПРОСТОР ЗА АВАНТУРА
НЕПРЕЧЕН ПОГЛЕД
ЧИСТ ВОЗДУХ

**Погледнете ги WLTP вредностите
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

Времето потребно за полнење на батеријата зависи од многу фактори, вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на следните фактори: староста, состојбата, температурата и постоечкото енергетско ниво на батеријата; опремата што се користи и времетраењето на полнењето.

1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.[
2Само компатибилни паметни телефони. Предмет на мобилна мрежа на пазарот, сигнал и сметка на клиентот. Бара мобилни податоци или Wi-Fi врска. Технологијата Software Over The Air (SOTA) зависи од согласноста на возачот и мрежната врска и достапноста на пазарот.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од варијантата на моторот и трансмисијата.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.