ПРЕФРЛЕТЕ СЕ НА СТРУЈА СО LAND ROVER

ЛЕГЕНДАРНИ СПОСОБНОСТ И ЛУКСУЗ
ПОВТОРНО СОЗДАДЕНИ

Повеќе од седум децении Land Rover го предизвикува тоа што е возможно.

Денес, електрична енергија ги унапредува најспособните и најлуксузните SUV возила во светот со повисоко ниво на одржливост, чувствителност и префинетост.

НОВИОТ RANGE ROVER ELECTRIC

НОВИОТ RANGE ROVER ELECTRIC

Каде што прецизноста и мајсторската изработка се среќаваат со потврдениот луксуз на Range Rover за да го прифатат речиси бесшумниот, целосно електричен погон, нулта емисија на издувни гасови и пристапот до мрежите со најбрзи јавни станици за полнење.
ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН

ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН

Електричните возила го поминуваат секој километар со нулта емисија на издувни гасови. Нашите нови плаг-ин електрични хибриди (PHEV) се дизајнирани да ја намалат емисијата на издувни гасови со режимот за целосно електрично возило (EV) и режимот за хибридно возило.
НОВ СВЕТ НА ПРЕФИНЕТОСТ

НОВ СВЕТ НА ПРЕФИНЕТОСТ

Нашите плаг-ин хибридни возила (PHEV) и делумно хибридни возила (МHEV) ја надополнуваат легендарната способност на Land Rover со скоро бесшумната непосредност на електричната енергија и поголемата префинетост што доаѓа со тоа.

LAND ROVER СО ЕЛЕКТРИЧЕН И ХИБРИДЕН ПОГОН

ПОГОН НА СТРЈА

ПОГОН НА СТРЈА

Погонскиот дел кај електричните возила се состои од електромотор и батерија. Наместо да полните гориво на бензински станици, Вашиот автомобил можете да го полните со домашен полнач. Кога сте на пат користете брзо полнење со еднонасочна струја DC на јавните станици за полнење. Со возењето на струја се грижите за намалување на емисијата на јаглерод и на Вашиот јаглероден отпечаток.
ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД (PHEV)

ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД (PHEV)

Електромотор и батерија со поддршка на мотор. Користете чист електричен погон на поголемиот дел од Вашите пократки патувања за возење со нулта емисија на издувни гасови. На повремените подолги патувања, комбинацијата на струја и гориво нуди дополнителна сигурност. Полнењето на батеријата е едноставно, и во домашни услови и на Вашата дестинација.
ДЕЛУМЕН ХИБРИД (MHEV)

ДЕЛУМЕН ХИБРИД (MHEV)

Возилата на Land Rover со технологијата делумен хибрид MHEV ја унапредуваат ефикасноста и префинетоста на нивните бензински и дизелски мотори со повторно користење на енергијата што се собира при намалување на брзината и регенеративно кочење. Бидејќи овие возила немаат електричен погон, не можат да се движат само на струја и не бараат полнење.

ВОЗЕЊЕ НА СТРУЈА

ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ ИЛИ НА ПАТ

ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ ИЛИ НА ПАТ

Домашен полнач е најзгодниот начин за да го започнете денот со целосно наполнета батерија. Дестинациското полнење е одличен начин за повремено дополнување кога сте надвор од дома.
СПОСОБНОСТ ЗА ДРУМСКО И ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

СПОСОБНОСТ ЗА ДРУМСКО И ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

Излегувајќи од разгазената патека, ќе дознаете дека електричниот погон развива инстантна моќност на најтешкиот терен и најострите агли на напуштање. Со исклучително голем слободен простор под возилото и исклучителна способност1 за минување низ вода, не треба да се повлекувате пред предизвикот.
ЗАШТЕДИ СО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО

ЗАШТЕДИ СО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО

Од потенцијални даночни заштеди до помали тековни трошоци и без давачки за зони со густ сообраќај, возењето на струја може да Ви штеди пари преку цела година.
ПОЧЕТОКОТ НА НОВА ЕРА

ПОЧЕТОКОТ НА НОВА ЕРА

Сакаме да се движиме во свет во којшто сите можат да уживаат. Со нулта емисија на издувни гасови, електричниот погон е иднината на нашите луксузни SUV возила.

ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ ВОЗИЛА НА LAND ROVER

Истражете го нашиот асортиман на електрични и електрични хибридни возила, асортиман што ја претставува нашата модерна визија на способност на Land Rover и модерен луксуз.

Посетете го Вашиот локален пазар за да дознаете кои модели се достапни на Вашиот пазар.