ДОПИРАМЕ ДО ЛУЃЕТО ВО КРИЗА КАДЕ И ДА СЕ

РАБОТИМЕ ЗАЕДНО ВЕЌЕ 70 ГОДИНИ
Помош до милиони луѓе низ целиот свет да се подготват, одговорат и закрепнат.

ХУМАНИТАРНИ ПАРТНЕРИ УШТЕ ОД 1954

Defender, британскиот Црвен крст и IFRC (меѓународна федерација на друштвата на Црвениот крст и Црвената полумесечина) работат заедно уште од 1954 година, едно од најдолготрајните добротворни партнерства. Ова партнерство гради силна, подготвена и издржлива заедница ширум светот.

ВОЗИЛА ШТО СЕ КОРИСТАТ


450+

Mу помогнавме на движењето на Црвениот крст да пружи витална поддршка преку можностите на повеќе од 450 возила.

ЗЕМЈИ ДО КОИШТО ДОПРЕВМЕ


50+

Нашето глобално партнерство беше таму без оглед на кризата. Од небезбедна храна до конфликт и климатски промени.

ЛУЃЕ НА КОИШТО ИМ ПОМОГНАВМЕ


повеќе од 2 милиони

Преку хуманитарна работа во подготовка и реакција при катастрофи, здравје и хигиена, и поддршка на ранливи луѓе.

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ПАРТНЕРСТВОТО


70 години

Нашето партнерство издржа децении на промени и предизвици, посветено на помагање на оние на коишто им треба.

НА ТЕРЕН

DEFENDER-ОТ НА КРАЛИЦАТА ВО АКТИВНА СЛУЖБА

Приказната за нашиот Defender 130 којшто беше изработен по нарачка и дониран на британскиот Црвен крст во чест на платинестиот јубилеј на кралицата.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

ГЛОБАЛНО ВЛИЈАНИЕ

Проширување на акциите за спасување и прва помош и поддршка преку границите за да им се помогне на ранливите заедници ширум светот во време на криза.

ДУБАИ
ИТАЛИЈА
МЕКСИКО
АВСТРАЛИЈА
Работејќи заедно, допревме до милиони луѓе ширум светот, поддржувајќи ги во подготовката, одговорот и закрепнувањето од катастрофи.
Нена Стоиљковиќ
Генерален потсекретар на IFRC за глобални односи, дипломатија и дигитализација


ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ

ЗАЕДНО МОЖЕМЕ МНОГУ

DEFENDER 130

Слобода за сите. Осум седишта за заедничко истражување.
ИСТРАЖЕТЕ