АВАНТУРА

ПАРТНЕРСТВО СО ЛУЃЕ И ОРГАНИЗАЦИИ КОИШТО ГИ НАДМИНУВААТ ГРАНИЦИТЕ
АВАНТУРА

АВАНТУРИСТИ

BEAR GRYLLS

BEAR GRYLLS

Еден од најпрепознатливите ликови во авантурите, Беар го отелотворува духот на Land Rover „Above and Beyond“, се искачи на Монт Еверест и водеше револуционерни експедиции од Антарктикот до Арктикот. Беар вели „Land Rover има за цел авантура, а авантурата отсекогаш ми била во крвта“.
BEN SAUNDERS

BEN SAUNDERS

Ben Saunders е пистаел, мотивациски говорник и пионерски британски поларен истражувач. Бен секогаш сака да ги поместува границите на истражувањето и се обиде да го оствари епскиот предизвик сам да помине преку Антарктикот, без поддршка или помош.
ED STAFFORD

ED STAFFORD

Ed Stafford прв пат се појави како авантурист кога ја пропатува реката Амазон. Голем љубител на Discovery, Ед, неговата жена и нивниот син на возраст од осум недели патуваа и живееја во нивниот Discovery додека минуваа низ 10 земји, пат со должина од 4800km за 14 дена.
KENTON COOL

KENTON COOL

Kenton Cool е еден од најдобрите планински водичи во светот и се соочил со тешки услови во неговите експедиции. Верува во возилата на Land Rover за да стигне до предизвикувачките места, вклучувајќи ги 12те искачувања на Еверест, и се потпира на карактеристиките каква што е греење на воланот што ќе му помогне да си ги стопли рацете по враќањето.
MONTY HALLS

MONTY HALLS

Морски биолог, продуцент, авантурист и радио известувач, Monty Halls е добро познат по неговата серија Great Escape на телевизијата BBC. Во оваа серија тој живееше и работеше во предизвикувачки оддалечени области. Страстен истражувач и поборник на конзервацијата и добротворни акции за воени ветерани, редовно води експедиции со нуркање за авантуристи и научници.