ПОЛНЕЊЕ НА ЕЛЕКТРИЧНО И ЕЛЕКТРИЧНО ХИБРИДНО (PHEV) ВОЗИЛО

ПОЛНЕЊЕ НА ЕЛЕКТРИЧНО И ЕЛЕКТРИЧНО ХИБРИДНО (PHEV) ВОЗИЛО

САМО ДОМА СИ Е ДОМА

Наша препорака е полнењето најчесто да го вршите во домашни услови бидејќи тоа вообичаено е и најевтиниот и наједноставниот начин за полнење - едноставно како и полнењето на Вашиот телефон.

ЗАБРЗАЈТЕ ГИ РАБОТИТЕ СО ДОМАШЕН ПОЛНАЧ

ЗАБРЗАЈТЕ ГИ РАБОТИТЕ СО ДОМАШЕН ПОЛНАЧ

Најбрзиот начин за полнење во домашни услови е со професионално инсталиран домашен полнач. Вашиот локален продавач ќе Ви помогне да пронајдете препорачани добавувачи за домашни полначи во Вашата близина.
БЕЗБЕДНО ЗА ПОЛНЕЊЕ, БЕЗ ОГЛЕД НА ВРЕМЕНСКИТЕ УСЛОВИ

БЕЗБЕДНО ЗА ПОЛНЕЊЕ, БЕЗ ОГЛЕД НА ВРЕМЕНСКИТЕ УСЛОВИ

Нашите препорачани домашни полначи се безбедни за употреба на секакви временски услови. Без оглед дали е врнежливо или сончево, секогаш ќе бидете спремни за возење на струја.

ПОЛНЕЊЕ НАДВОР ОД ДОМА

СЛЕДЕТЕ ГО ПРОГРЕСОТ НА ВАШЕТО ПОЛНЕЊЕ КАДЕ И ДА СТЕ

ВРЕМЕ НА ПОЛНЕЊЕ

Наши вредности за места со брзо полнење на еднонасочна струја DC – вообичаени на сервисните станици на автопат и на магистралните патишта – наведени до 80%. Ова е поради тоа што брзината на полнење значително се намалува над 80% за да се заштити батеријата и да се оптимизира нејзиниот работен век.

Возило Полнење во домашни услови и на јавни станици за полнење со наизменична струја АС (7kW) 0 – 100% Брзо полнење со еднонасочна струја DC 0 – 80% Полнење со еднонасочна струја DC (скапа тарифа)
Range Rover Electric Треба да се потврди Треба да се потврди 350kW
Range Rover electric hybrid Од 5 часа2 Помалку од 40 минути2 43kW
Range Rover Sport electric hybrid Од 5 часа2 Помалку од 40 минути2 43kW
Range Rover Velar electric hybrid Од 2 часа и 30 минути2 30 минути2 35kW
Новиот Range Rover Evoque electric hybrid Од 2 часа и 12 минути2 30 минути2 32kW
Discovery Sport electric hybrid Од 2 часа и 12 минути2 30 минути2 32kW
Defender electric hybrid Од 2 часа и 30 минути2 30 минути2 40kW

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ И ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

ИНСТАЛИРАЊЕ НА ДОМАШЕН ПОЛНАЧ

ИНСТАЛИРАЊЕ НА ДОМАШЕН ПОЛНАЧ

Професионално инсталиран домашен полнач е наједноставниот и најзгодниот начин за да го започнете денот со целосно наполнета батерија.
ПОЛНЕЊЕ НА ЕВ НА ЈАВНИТЕ СТАНИЦИ

ПОЛНЕЊЕ НА ЕВ НА ЈАВНИТЕ СТАНИЦИ

Дестинациското полнење е одличен начин за повремено дополнување кога сте надвор од дома. Пронајдете каде можете да го направите тоа и како да платите за тоа.

1Карактеристиките на InControl, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација.
2Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.
3Кабел за електрично возило е достапен само на одредени пазари. Разговарајте со Вашиот локален продавач.