ИНСТАЛИРАЊЕ НА ДОМАШЕН ПОЛНАЧ

ИНСТАЛИРАЊЕ НА ДОМАШЕН ПОЛНАЧ

СОВРШЕНИОТ НАЧИН НА ПОЛНЕЊЕ

Како најбрз и наједноставен начин на полнење го препорачуваме полнењето во домашни услови преку професионално инсталиран домашен полнач – исто така познат и како ѕидна кутија или станица за полнење во домашни услови.

Пред да го купите Вашето возило нашите препорачани даватели на услуги за полнење во домашни услови ќе се погрижат за проверка на соодветноста на Вашиот имот. Инсталирањето може да зависи од неколку фактори како векот на Вашиот имот, достапност на приватен паркинг или гаража и соодветно енергетско напојување.

ВАШИТЕ ЧЕТИРИ ЕДНОСТАВНИ ЧЕКОРИ ЗА
ИНСТАЛИРАЊЕ

1. ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ ДАВАТЕЛ НА УСЛУГИ

1. ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ ДАВАТЕЛ НА УСЛУГИ

За да се започне со инсталирање на Вашата ѕидна кутија, Вашиот локален продавач на Land Rover ќе се погрижи да изберете партнер за полнење во домашни услови.
2. ПОПОЛНЕТЕ ЈА АНКЕТАТА ЗА СООДВЕТНОСТ

2. ПОПОЛНЕТЕ ЈА АНКЕТАТА ЗА СООДВЕТНОСТ

Кратка анкета со Вашиот давател на услуги за полнење ќе ја одреди соодветноста на Вашиот дом за ѕидна кутија. Меѓу општите прашања се и паркирање на посебен паркинг или гаража и соодветно енергетско напојување.
3. ДОГОВОРЕТЕ ГО ДАТУМОТ ЗА ИНСТАЛИРАЊЕ

3. ДОГОВОРЕТЕ ГО ДАТУМОТ ЗА ИНСТАЛИРАЊЕ

Договорете датум за инсталирање со Вашиот избран давател на услуги што е пред датумот за испорака на Вашето возило. Ако ги исполнувате условите за грант од државата за покривање на трошоците, тогаш Вашиот давател на услуги ќе го бара тоа во Ваше име.
4. ПОДГОТВЕТЕ СЕ ДА ПОЧНЕТЕ СО ПОЛНЕЊЕ

4. ПОДГОТВЕТЕ СЕ ДА ПОЧНЕТЕ СО ПОЛНЕЊЕ

На договорениот датум, Вашиот давател на услуги ќе ја вгради Вашата ѕидна кутија за полнење и ќе Ви ги објасни основите на полнењето.

ПРЕПОРАЧАНО ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ
ПАРТНЕРИ

За најшироки можности за полнење и
минимално време за инсталирање, посетете го локалниот продавач на Land
Rover за да ги испитате нашите препорачани даватели на услуги за
полнење во домашни услови (ѕидна кутија) во Вашата област.
ПРЕПОРАЧАНО ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ <br> ПАРТНЕРИ

ЅИДНА КУТИЈА СО КАБЕЛ ИЛИ БЕЗ КАБЕЛ

Бројни даватели на услуги нудат избор на ѕидна кутија со кабел или без кабел.

За погодност, ѕидната кутија со кабел има фиксен кабел што ја поврзува кутијата со Вашето возило. За поголема флексибилност, ѕидната кутија без кабел користи кабел за полнење што е сместен во Вашето возило.
ЅИДНА КУТИЈА СО КАБЕЛ ИЛИ БЕЗ КАБЕЛ

ЗАШТЕДЕТЕ УШТЕ ПОВЕЌЕ СО ЕВТИНАТА ТАРИФА НА ЕЛЕКТРИЧНАТА ЕНЕРГИЈА

Не само што полнењето во ноќните часови е едноставно, тоа Ви овозможува и придобивка од значително поевтините ЕВ тарифи и можностите на обновливите извори на енергија од бројни даватели на услуги.

Одредено време на полнење може да се постави преку апликацијата за паметен телефон InControl на Вашиот Land Rover1.
ЗАШТЕДЕТЕ УШТЕ ПОВЕЌЕ СО ЕВТИНАТА ТАРИФА НА ЕЛЕКТРИЧНАТА ЕНЕРГИЈА

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ И ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

ПОЛНЕЊЕ

ПОЛНЕЊЕ

Од време на полнење до заштеда, дознајте сѐ што Ви треба за полнење на Вашето возило во домашни услови и на Вашата дестинација.
ПОЛНЕЊЕ НА ЕВ НА ЈАВНИТЕ СТАНИЦИ

ПОЛНЕЊЕ НА ЕВ НА ЈАВНИТЕ СТАНИЦИ

Дестинациското полнење е одличен начин за повремено дополнување кога сте надвор од дома. Пронајдете каде можете да го направите тоа и како да платите за тоа.

1Само компатибилни паметни телефони. Предмет на достапност на пазарот на платформи од даватели на услуги од трети страни и сигнал на мобилен телефон.