DISCOVERY
МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Discovery S

Discovery S

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Dynamic SE

Discovery Dynamic SE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Dynamic HSE

Discovery Dynamic HSE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Metropolitan Edition

Discovery Metropolitan Edition

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Commercial SE

Discovery Commercial SE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Commercial Dynamic HSE

Discovery Commercial Dynamic HSE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery S

Discovery S

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Dynamic SE

Discovery Dynamic SE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Dynamic HSE

Discovery Dynamic HSE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Metropolitan Edition

Discovery Metropolitan Edition

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Commercial SE

Discovery Commercial SE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Discovery Commercial Dynamic HSE

Discovery Commercial Dynamic HSE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Главни карактеристики
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла на фаровите (AHBA)
 • Крајна врата / капак на багажниот простор со моторно движење
 • 20" Style 5122
 • Деливи задни седишта во однос 60:40 со електрично соборување
 • Аудио систем
 • Дигитален дисплеј за возачот
 • Црн контрастен покрив
 • Затемнети ЛЕД задни светла
 • 21" Style 5025, Gloss Black
 • Деливи задни седишта во однос 60:40 со електрично соборување
 • Аудио систем Meridian™
 • Помош за мртов агол
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • 22" Style 5124, Gloss Black
 • Седиште за возачот со греење, ладење, електрично поместување во 20 насоки, мемориска функција и капетански потпирач за рака
 • Деливи задни седишта во однос 60:40 со електрично соборување, греење
 • Внатрешност во боите Light Oyster/Ebony со кожата Windsor
 • Внатрешна крајна врата со моторно движење
 • Аудио систем со опкружувачки звук Meridian™ Surround
 • Седишта од кожата Windsor
 • Црни шепи на кочниците
 • Крајна врата / капак на багажниот простор со моторно движење со функцијата активирање со гестикулација
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • 22" Style 5124, Diamond Turned with Gloss Dark Grey contrast
 • Интелигентно соборување на седиштата
 • Деливи задни седишта во однос 60:40 со електрично соборување, греење и ладење
 • Метални плочки на предните прагови со натпис Metropolitan
 • Внатрешност во боите Light Oyster/Ebony со дополнителни елементи од кожата Windsor
 • Предна централна конзола со дел за фрижидер
 • Head-up дисплеј
 • Седишта од кожата Windsor, дополнителен пакет
 • 21" Style 5123
 • Покрив во боја на каросеријата
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Помош за автоматски долги светла на фаровите (AHBA)
 • ЛЕД задни светла
 • Аудио систем Meridian™
 • Седиште за возачот со електрично поместување во 18 насоки, мемориска функција и капетански потпирач за рака
 • Седишта од зрнеста кожа
 • 22" Style 5124, Gloss Black
 • Црн контрастен покрив
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Затемнети ЛЕД задни светла
 • Аудио систем со опкружувачки звук Meridian™ Surround
 • Седиште за возачот со греење, ладење, електрично поместување во 20 насоки, мемориска функција и капетански потпирач за рака
 • Седишта од кожата Windsor

*Гореприкажаната вредност за воден волумен е соодветна на сув волумен од 922 литри.

*Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

**Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци.

Кога се вградени тркала од 21".

Ширината на багажниот простор ќе биде 1.273 кога е вграден клима уред со 4 зони. Клима уред со 4 зони не е достапен кај комерцијални возила.

Течности на максимум, гориво на 90%.

Со возач од 75kg, течности на максимум, гориво на 90%.

Максималната тежина врз спојната точка/куката за влечење е ограничена на 100 kg кога се вградени тркалата од 20" Style 5011, 5 двојни краци, сребрена сјајна боја Sparkle.

Максималниот капацитет за влечење е ограничен на 2.500 kg кога се вградени тркалата од 20" Style 5011, 5 двојни краци, сребрена сјајна боја Sparkle.

Волуменот се мери со симулација на полнење на багажниот простор со течност.

Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200 mm x 50 mm x 100 mm) во согласност со VDA.

Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината. Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.