ИСТРАЖЕТЕ

RANGE ROVER EVOQUE
<h3><b>ИСТРАЖЕТЕ </h3> RANGE ROVER EVOQUE
CRAFTED WITHOUT COMPROMISE

ШАРМАНТЕН ДИЗАЈН

Evoque ја носи ДНК на дизајнот на Range Rover, со својот лебдечки покрив, непрекинатата средна линија и новата елегантна тридимензионална украсна маска. Новите Пиксел ЛЕД фарови обезбедуваат остро, уникатно осветлување.

ТЕМЕЛНО ВНИМАНИЕ

Range Rover Evoque Dynamic ги привлекува погледите со долниот дел на предниот и задниот одбојник со завршна обработка во бојата Graphite Atlas. Софистицираниот изглед се комплетира со тркалата од легура со димензија од 21“ во темносива сјајна боја со контрастна завршна обработка со дијамант.

ШАРМАНТНА ЕСТЕТИКА

Со модерен потпис и „супер црвено“ ЛЕД осветлување, графиката на извајаните задни светла се карактеризира со нови анимации при заклучување и отклучување на Вашето возило.
CRAFTED WITHOUT COMPROMISE

РЕЛАКСИРАЧКА АТМОСФЕРА

Мирната и редуктивна кабина на Range Rover Evoque има нов дизајн на централната конзола. Во неа се сместени нова рачка на менувачот, лебдечки заоблен екран на допир од 11,4 инчи и има подобар простор за складирање.

СОФИСТИЦИРАНИ МАТЕРИЈАЛИ

Луксузни материјали меѓу коишто се кожата Windsor со уникатна перфорација во облик на рибина коска, перфориран материјал од Ultrafabrics™ во бојата Ebony, алтернативи без кожа или конкретните и современи волнени материјали на компанијата Kvadrat™.

ИЗВОНРЕДНИ ДЕТАЛИ

Новите хромирани детали во стилот Moonlight нудат визуелен контраст со софистицираната и суптилна завршна обработка на централната конзола, рабовите на отворите за вентилација, воланот и лизгачите на отворите за вентилација.

ПЕРФЕКТНИ ЗАВРШНИ ОБРАБОТКИ

За многу посилна визуелна привлечност, внимателно конципираната внатрешност нуди уникатни теми и завршни обработки на декоративните површини. Изберете технички, модерен изглед или конкретна, автентична природна завршна обработка за да постигнете целина.

PIVI PRO ОД СЛЕДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Нашиот наградуван систем за информации и забава Pivi Pro1 ги обединува сите елементи за контрола на новиот централен лебдечки заоблен екран на допир од 11,4 инчи. За оптимална погодност, контролите за поставки на јачината на звукот, клима уредот и приспособувањето на седиштата се секогаш на дофат.

AMAZON ALEXA

Разговарајте со Alexa3 за едноставно да ракувате со главните функции на возилото. Контролирајте сѐ, од навигацијата до изборот на медиуми - дури и компатибилните паметни уреди во домот, сѐ тоа со Вашиот глас.

НАПРЕДНА ТЕХНОЛОГИЈА

Pivi Pro1 работи во хармонија со SOTA (Software Over The Air)4, непрекинато унапредувајќи ја технологијата во Вашиот Range Rover Evoque. Системот за навигација What3words користи команди за дестинација од три зборови за прецизно пронаоѓање на локацијата.

БЕСПРЕКОРНА ПОВРЗЛИВОСТ

Никогаш повеќе не останувајте со празна батерија со помош на портите USB-C што се поставени низ возилото така што патниците можат да останат поврзани додека безжичното полнење го минимизира нередот во кабината.

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

Изберете некои од бројните карактеристики што го намалуваат заморот на возачот и со коишто паркирањето е поедноставно. Со разни иновативни технологии што се достапни за да го унапредат секое возење.

НАПРЕДЕН СИСТЕМ ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ ВО КАБИНАТА

Со најсофистицираните технологии за квалитет на воздухот во внатрешноста во својата класа5 , Напредниот систем за прочистување на воздухот во кабината на Range Rover Evoque придонесува за здравјето и ја подобрува будноста преку набљудување и контролирање на нивото на CO2 со филтрирање на ПМ 2,5 честичките и CO2 контрола.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

Range Rover Evoque плаг-ин електричниот хибрид (PHEV) го нуди најдоброто од сите светови, со хибридна технологија којашто комбинира електромотор со моќност од 80 kW и бензински мотор Ingenium. Минувајте го просечното дневно патување само во режим за електрично возило EV6, со докажана автономија до 62 km**.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ ХИБРИД

WLTP АВТОНОМИЈА ВО РЕЖИМ НА СТРУЈА (ДО)

62 KM**

Очекувана автономија во реални услови до 48 km.

CO2 ЕМИСИЈА (ОД)

31 G/KM**

Нулта емисија на издувни гасови во режимот за електрично возило EV.

ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ (ОД)

30 МИНУТИ

Полнење од 0 до 80 проценти за околу 30 минути преку брзо полнење со еднонасочна струја DC.

ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ (ОД)

2 ЧАСОВИ 12 МИНУТИ

До 100% со помош на домашен полнач на наизменична струја АС со моќност од 7 kW.

СПОСОБНОСТ ЗА ДВИЖЕЊЕ ПО СЕКАКОВ ТЕРЕН

ПРИСПОСОБЛИВИ ТЕХНОЛОГИИ

Довербата во сите услови се обезбедува со Интелигентниот систем за погон на сите тркала и системот Насочување на вртежниот момент преку кочење, со вообичаената способност за движење по секаков терен на Range Rover поддржана од пионерските технологии меѓу коишто се Контрола на движењето по секаков терен и Теренска реакција 2.

ОПТИМАЛНА ТРАКЦИЈА

Дополнителна сигурност доаѓа од системот Помош за тргнување на нагорнина што го спречува движењето наназад на Вашето возило. Системите Контрола на стабилноста при навалување и Контрола на динамичката стабилност ја унапредуваат способноста во лизгави услови како мокра трева, снег и мраз, додека системот Контрола на стабилноста на приколката се грижи за одржување на смирено движење кога треба да влечете приколка.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER EVOQUE

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER EVOQUE

Погледнете ја целата серија на модели.
ПРЕГЛЕД

ПРЕГЛЕД

Искусете го Range Rover Evoque.

**Погледнете ги WLTP вредностите.


Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

Времето потребно за полнење на батеријата зависи од многу фактори, меѓу другите: староста, состојбата, температурата и постоечкото енергетско ниво на батеријата; опремата што се користи и времетраењето на полнењето.

1Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции. Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

2Систем од камери за 3Д опкружувачка слика. Сликата не е во живо. Заради безбедност проверете ја околината. Подлежи на локалните прописи.

3Amazon, Alexa и сите поврзани марки се трговски марки на Amazon.com, Inc. или или неговите филијали. Одредени функции на Alexa зависат од технологијата паметен дом. Може да се бараат дополнителни производи или поставки. Компатибилни паметни телефони. Поврзливоста е предмет на мрежни платформи од трети страни на пазарот и претплата.

4Само компатибилни паметни телефони. Предмет на мобилна мрежа на пазарот, сигнал и сметка на клиентот. Бара мобилни податоци или Wi-Fi врска. Технологијата SOTA (Software Over The Air) зависи од согласноста на возачот и мрежната врска и достапноста на пазарот.

5Во споредба со конкурентите од негова класа, важи на 03/03/23.

6Просечна должина на дневно патување (48 km) измерена со помош на податоците од InControl од 30 глобални пазари за возилата на Range Rover Evoque во периодот од 2019 до 2022 година. Претпоставува целосно наполнета батерија.