АВТОНОМИЈА СО ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН

АВТОНОМИЈА СО ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН

ДОВЕРБАТА ДА СЕ ОДИ КАДЕ БИЛО

Каде и да Ве води авантурата, животот со електричен погон нема граници.

ЕЛЕКТРИКАТА Е СУПЕРИОРНА НИЗ ГРАД

Со автономија во режим на струја до 68 km (42 миљи)†, Range Rover Evoque electric hybrid, на пример, може да ги помине повеќето од Вашите кратки дневни патувања со едно полнење и нулта емисија на издувни гасови. Бидејќи струјата обично е поевтина по километар, тој може и да Ви заштеди пари долж патот.
ЕЛЕКТРИКАТА Е СУПЕРИОРНА НИЗ ГРАД

ДО КАДЕ МОЖАМ ДА ОТИДАМ НА СТРУЈА?

Истражете ја автономијата во режим на струја на најновата фамилија на електрични хибридни возила на Land Rover.

НОВИОТ RANGE ROVER Electric Hybrid

НОВИОТ RANGE ROVER Electric Hybrid

Врвниот Range Rover. Автономија во режим на ЕВ до 113 km (70 миљи)‡ ††.
НОВИОТ RANGE ROVER SPORT Electric Hybrid

НОВИОТ RANGE ROVER SPORT Electric Hybrid

Инстинктивен, неверојатен, бескомпромисен. Автономија во режим на ЕВ до 115 km (71 миљи)‡††.
RANGE ROVER VELAR Electric Hybrid

RANGE ROVER VELAR Electric Hybrid

Драматичниот, сестран Range Rover. Автономија во режим на ЕВ до 61 km (38 миљи)‡ †.
RANGE ROVER EVOQUE Electric Hybrid

RANGE ROVER EVOQUE Electric Hybrid

Компактниот урбан Range Rover. Автономија во режим на ЕВ до 62 km (39 миљи)‡ †
DISCOVERY SPORT Electric Hybrid

DISCOVERY SPORT Electric Hybrid

Сестраниот компактен SUV. Автономија во режим на ЕВ до 60 km (37 миљи)‡ ††
DEFENDER Electric Hybrid

DEFENDER Electric Hybrid

Најспособниот Land Rover.
Автономија во режим на ЕВ до 51 km (32 миљи)‡ ††.

ЗОШТО АВТОНОМИЈАТА ВО РЕЖИМ НА СТРУЈА ВО РЕАЛНИ УСЛОВИ ЧЕСТО Е ПОМАЛА ОД РЕКЛАМИРАНАТА?

Рекламираните вредности им овозможуваат на возачите да споредуваат еден автомобил со друг во истите услови. За да се овозможи ова, сите производители тестираат според истата WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) постапка и ги наведуваат овие вредности.

Споредено со контролираните услови и температури на WLTP постапката, во реални услови Вашата автономија ќе се разликува врз основа на неколку фактори како што се брзината, надворешните температури и тежината што ја превезувате.
ЗОШТО АВТОНОМИЈАТА ВО РЕЖИМ НА СТРУЈА ВО РЕАЛНИ УСЛОВИ ЧЕСТО Е ПОМАЛА ОД РЕКЛАМИРАНАТА?

КАКО МОЖАМ ДА ЈА МАКСИМИРАМ МОЈАТА АВТОНОМИЈА ВО РЕЖИМ НА ЕВ?

Врз автономијата во режим на ЕВ обично влијаат реалните услови на возење. Со пристап до полнење во домашни услови, автономијата ретко ќе биде проблем за локални патувања, но има неколку едноставни начини за да ја максимирате Вашата автономија во режим на ЕВ секој ден.

ПРЕТХОДНО КЛИМАТИЗИРАЊЕ

ПРЕТХОДНО КЛИМАТИЗИРАЊЕ

Претходното климатизирање Ви овозможува да ја греете или ладите Вашата кабина и батеријата додека Вашиот Land Rover е приклучен на струја. На овој начин се користи струја од мрежата и се чува енергијата на батеријата за да се максимира автономијата на возење.
БРЗИНА НА ВОЗЕЊЕ

БРЗИНА НА ВОЗЕЊЕ

Патувањето со рамномерно темпо - подобро отколку честото, нагло забрзување и силно кочење - ќе помогне да се сочува автономијата во режим на струја.
РЕЖИМ ECO

РЕЖИМ ECO

Режимот Есо е едноставен начин да ја оптимизирате Вашата автономија во текот на долги патувања. Овој режим приспособува некои од поставките вклучувајќи ги температурата во кабината и рециркулацијата на воздухот за да се заштеди енергија и да се максимира автономијата.
РЕГЕНЕРАТИВНО КОЧЕЊЕ

РЕГЕНЕРАТИВНО КОЧЕЊЕ

Штом ќе го подигнете стапалото од педалот за гас интелигентниот систем за регенеративно кочење комфорно ја намалува брзината на возилото додека ја претворува енергијата што се генерира за да се оптимизира автономијата на батеријата. Со активирање на кочењето се зголемува количината на собраната енергија.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ И ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

ЕЛЕКТРИЧНИ И ЕЛЕКТРИЧНИ ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

ЕЛЕКТРИЧНИ И ЕЛЕКТРИЧНИ ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

Истражете го нашиот асортиман на електрични и електрични хибридни возила што ја претставуваат нашата модерна визија за способност и модерен луксуз на Land Rover.
ТЕХНОЛОГИЈА НА ЕЛЕКТРИЧНА И ХИБРИДНА БАТЕРИЈА

ТЕХНОЛОГИЈА НА ЕЛЕКТРИЧНА И ХИБРИДНА БАТЕРИЈА

Дознајте ја сигурната технологија што е погонска сила на нашите возила и како таа ја движи нашата стратегија за одржливост.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ПОЛНЕЊЕТО

ИСТРАЖЕТЕ ГО ПОЛНЕЊЕТО

Од време на полнење до заштеда, дознајте сѐ што Ви треба за полнење на Вашето возило во домашни услови и на Вашата дестинација.

Вредностите за автономијата на ЕВ се базираат на сериско возило по стандардизирана патека. Постигнатата автономија ќе се менува во зависност од состојбата на возилото и батеријата, актуелната патека и опкружување и стилот на возење.

Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

††Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.