ЗИМСКИ ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ

ДОКАЖАНИ И ПОДГОТВЕНИ

Претставување на оригинални зимски тркала и одобрени пневматици на Land Rover.


Тестирани до екстреми во некои од најсуровите ладни и влажни опкружувања во светот за да го добијат статусот Одобрени. Ако можат да работат таму, тогаш можат да се справат со секојдневните релации во зимски услови.

ТЕСТИРАЊЕ СО ГОЛЕМА БРЗИНА ПО ВЛАЖНА ПАТЕКА

За да се гарантира најголем можен зафат на тркалата со подлогата дури и на силен дожд.

ТЕСТИРАЊЕ НА ТЕМПЕРАТУРА

За да докажеме дека нашите тркала можат да издржат температури од -40 °C до 80 °C и услови со релативна влажност од 100%.

ТЕСТИРАЊЕ ПО РАБНИЦИ

Возење со тркалата во рабник висок 150 mm со брзина од 40 km/h за да се гарантира дека можат да издржат неочекувани удари и да го задржат интегритетот на структурата.

ОДОБРЕНИ ОД ЕУ

Зимските пневматици одобрени од Land Rover имаат две одобрени ознаки за квалитет што се стандардизирани, контролирани и одобрени од надлежните органи на ЕУ – „M+S“ и знакот „три планински врвови и снегулка“ – ги исполнуваат стандардите за употреба во тешки зимски услови.

КАЛ + СНЕГ (MUD + SNOW)
ТРИ ПЛАНИНСКИ ВРВОВИ И СНЕГУЛКА

РАЗГОВАРАЈТЕ СО НАС

Изберете ги вистинските зимски тркала и пневматици за Вашето возило без двоумење. Разговарајте со нашиот тим уште денес.

ДОДАТОЦИ

Персонализирајте го Вашиот Land Rover со богатата палета на додатоци што се специјално дизајнирани за Вашето возило.
ДОДАТОЦИ

*Резултатите од тестот се базираат на споредба на летни и зимски пневматици вградени во Range Rover Evoque додека вози по површина прекриена со мраз со брзина од 100 km/h.