ЕЛЕКТРИЧЕН И ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН ПОГОН

ЕЛЕКТРИЧЕН И ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН ПОГОН

ИСТОТО ЧУВСТВО ЗА ЦЕЛ. НОВ СВЕТ НА ПРЕФИНЕТОСТ

Повеќе од 75 години на способност и ладнокрвност се надополнети со елеганција и непосредност на електричен погон.

Тоа е комбинација што внесува ново ниво на префинетост во моќните возила за кои верувате дека ќе Ве однесат каде било.

НАПОЛНЕТО И СПОСОБНО

Инстантниот вртежен момент што го нудат електричниот и електричниот хибриден погон се користи за да се унапреди исклучителната способност за совладување лизгав терен под наклон и предизвикувачки карпест терен1.

Кога треба да се совладуваат водени текови или поплавени патишта, нашите возила со најновиот електричен или електричен хибриден погон можат да минуваат низ вода со максимална длабочина помеѓу 500 и 900 mm во зависност од моделот2.
НАПОЛНЕТО И СПОСОБНО

ТИШИНА НА ГРАДСКИТЕ УЛИЦИ

Кога се движите низ урбаната џунгла електричниот погон Ви овозможува секој километар да го поминете со нулта емисија на издувни гасови и скоро бесшумно. Ова е Land Rover моќност во нејзината најчиста форма.

ВЛЕЧЕЊЕ СО ЕЛЕКТРИЧНО ИЛИ ЕЛЕКТРИЧНО ХИБРИДНО ВОЗИЛО

Во сите наши возила, вклучувајќи ги електричните и електричните хибридни возила, вградена е исклучителна способност за влечење.

Возило Максимален капацитет за влечење3 Караван (1.300 - 1.800 kg)3 Приколка за коњи со коњ (1.200 - 1.700 kg)3 Моторен чамец со приколка (1.600 - 2.000 kg)3
Range Rover electric Треба да се потврди Да Да Да
Range Rover electric hybrid 3.000 kg Да Да Да
Range Rover Sport electric hybrid 3.000 kg Да Да Да
Range Rover Velar electric hybrid 2.000 kg Да Да Да
Range Rover Evoque electric hybrid 1.600 kg До 1.600 kg До 1.600 kg Не
Discovery Sport electric hybrid 1.600 kg До 1.600 kg До 1.600 kg Не
Defender electric hybrid 3.000 kg Да Да Да

Тежината на семеен караван (за 4 - 6 лица), приколка со средна големина за коњи со еден коњ во неа и приколка со средна големина и моторен чамец се само примери.

ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ ВОЗИЛА

Истражете го нашиот асортиман на електрични и електрични хибридни возила што ја претставуваат нашата визија за способност и модерен луксуз.
ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ ВОЗИЛА

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ И ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

ПОЛНЕЊЕ

ПОЛНЕЊЕ

Од време за полнење до заштеди, дознајте сѐ што Ви треба за полнење на Вашиот електричен хибрид во домашни услови или кога сте на пат.
АВТОНОМИЈА СО ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН

АВТОНОМИЈА СО ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН

Ниедно растојание никогаш не е над границите. Видете како можете да ја максимирате Вашата автономија на секое патување.

Секвенци за теренско возење на приватен/одреден терен со сите дозволи.

1Теренското возење и користење на подрачјето со мал број на вртежи значително ќе влијае на автономијата на возилото во режимот за електрично возило ЕВ.

2Секогаш проверете ја патеката и излезот пред минување низ вода.

3Во зависност дали возачот поседува возачка дозвола со потребна категорија.