За екстремни авантури. Најмоќниот Defender што е направен досега.

ХРАБРА ПОЈАВА

РЕШИТЕЛЕН ДИЗАЈН

Уживајте во екстремните перформанси и неспоредливата способност. Зголемената висина на возење на Defender OCTA и поширокото држење не се само за покажување.

НЕСПОРЕДЛИВА МОЌНОСТ

РЕЖИМИ НА ВОЗЕЊЕ

За највозбудливото теренско искуство изберете го режимот ОСТА, со уникатна калибрација на кочењето дизајнирано за површини од растресит чакал. Нашиот оптимално калибриран режим Dynamic дава  збогатено друмско возење. Секој режим ја осветлува кабината во жива црвена боја, менувајќи ги сликите на екранот за да даде оптимална сцена од моќност, вртежен момент и напречни гравитациски сили.

ВОЗДУШНО ПОТПИРАЊЕ 6D DYNAMICS

Новото воздушно потпирање 6D Dynamics интелигентно реагира на стилот на возење, со хидраулични поврзани амортизери и воздушни пружини приспособливи по висина. Системот што е најдобар во својата класа дава друмско возење како спортски автомобил и поголема контрола на кој било терен.
ТВИН ТУРБО V8

ТВИН ТУРБО V8

Брза реакција, исклучителни карактеристики за возење и помала потрошувачка на гориво. Делумниот хибриден систем на 48V го унапредува V8 моторот со зголемен вртежен момент и спринтерски карактеристики.
ИНТЕГРИРАНА СИЛА НА КОЧЕЊЕ

ИНТЕГРИРАНА СИЛА НА КОЧЕЊЕ

Екстремните перформанси бараат и екстремна сила на кочење. Опремен со специфичните Defender OCTA плочки, шепи и дискови на кочници новиот систем за кочење Интегрирана сила на кочење го намалува губењето на силата на кочење.
АКТИВЕН ИЗДУВЕН СИСТЕМ

АКТИВЕН ИЗДУВЕН СИСТЕМ

Defender OCTA се карактеризира со активен издувен систем што овозможува оптимално управување со топлината во режимот ОСТА и му дава на возилото уникатен звук.

МАКСИМАЛНА МОЌНОСТ

635 PS

467 kW.

0-100 KM/H

4,0 СЕКУНДИ

0-100 km за 4,0 секунди.

МАКСИМАЛЕН ВРТЕЖЕН МОМЕНТ

750NM

5.855 врт/мин.

CO2 ЕМИСИЈА (ОД)

294G/KM

Намалување од 20 проценти2.

СОВЛАДАЈТЕ СЕКАКОВ ТЕРЕН

Докажан на мраз во Шведска, ползење по карпи во САД и на песоците на пустината Сахара*. Defender OCTA беше тестиран на повеќе од милион километри, издржувајќи над 13.000 дополнителни тестови, единствениот Defender што ја помина секоја екстремна патека во Истнор.

МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

Defender OCTA оди подлабоко од кој било Defender досега, со длабочина на минување низ вода до еден метар, двојно повеќе од способноста на оригиналниот Defender**.
ОПТИМАЛНА ТРАКЦИЈА

ОПТИМАЛНА ТРАКЦИЈА

Асортиман од специјално развиени пневматици со дијаметар од 838 mm, најголеми што се вградени во Defender досега, вклучувајќи пневматици за сите сезони или напредни тркала за секаков терен.
ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ

Defender OCTA ветува неспоредливо движење преку секаков терен, со поголем слободен простор под возилото и артикулација на тркалата.

МОДЕРЕН ДИЗАЈН

СЕДИШТА BODY AND SOUL

Виброакустичната технологија за автомобил од следната генерација нуди мултисензорно аудио доживување преку платформата SUBPACTM што е водечка во индустријата. Најсовременото седиште Body and Soul Seat (BASS) вклучува шест Wellness програми. Почувствувајте го звукот што ќе го слушнете.
ДИНАМИЧНИ ДЕТАЛИ

ДИНАМИЧНИ ДЕТАЛИ

Насекаде во возилото можете да забележите модерни детали, како рачката на менувачот со завршна обработка Moonlight Chrome и опционалната завршна обработка од карбонски влакна во стилот Chopped Carbon Fibre1. Новиот дизајн на воланот се карактеризира со проѕирни, осветлени по рабовите, лопатки за менување на степените на пренос.
ИНОВАЦИЈА НА МАТЕРИЈАЛИ

ИНОВАЦИЈА НА МАТЕРИЈАЛИ

Изберете помеѓу четири уникатни комбинации на бои и современи материјали на UltrafabricsTM PU или полуанилинска кожа. Секоја опција има уникатни карактеристики, како графички орнаменти и материјалот на компанијата KvadratTM , Steelcut, ексклузивен во Defender OCTA.

ПРВА СЕРИЈА

DEFENDER OCTA EDITION ONE

Изјава за способност. Со зелена боја Faroe, 20-инчни ковани тркала и детали од карбонски влакна во стилот Chopped Carbon Fibre.
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ја целата серија на модели и спецификации.
DEFENDER 110

DEFENDER 110

Спакувајте се, заминете некаде.

*За теренско возење потребна е целосна обука и искуство. Постои ризик од повреда и оштетување. Никогаш не возете над Вашите можности. Пред да влезете на замрзнат терен секогаш проверете ја патеката, површината, основата и излезот.

**Секогаш проверете ја патеката и излезот пред минување низ вода.

1Достапно само во DEFENDER OCTA EDITION ONE.
2Споредено со претходниот Defender 110 V8.