ИСТРАЖЕТЕ
DEFENDER 90

ИСТРАЖЕТЕ<br>
DEFENDER 90

ДИЗАЈН СО ИНТЕГРИТЕТ

Defender L663 90 22MY
КЛИКНЕТЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА

БОГАТ ДИЗАЈН

Издигната хауба, извајана украсна маска и прецизни детали. Редуктивни површини ги збогатуваат модерните и привлечни пропорции на Defender.

ФЛЕКСИБИЛНОСТА СЕ СРЕЌАВА СО ПРАКТИЧНОСТА  

Конфигурирајте ја кабината на Defender 90 според Вашите потреби. Изберете конфигурација за едноставно движење низ кабината или од пет седишта одите на шест со дополнително предно седиште.

ИКОНА ШТО Е ПОВТОРНО СОЗДАДЕНА

DEFENDER 75TH LIMITED EDITION

Со својата надворешност во зелената боја Grasmere, инспирирана од легендарната серија I на Land Rover, Defender 75th Limited Edition слави 75 години на возилото со коешто започна сѐ.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ФОКУСИРАНА ТЕХНОЛОГИЈА

PIVI PRO ОД СЛЕДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Останете поврзани со наградуваниот систем за информации и забава Pivi Pro1 којшто има централен екран на допир од 11.4 инчи што ги става интуитивните контроли на дофат на раката.
ТРИДИМЕНЗИОНАЛЕН ЗВУК

ТРИДИМЕНЗИОНАЛЕН ЗВУК

Доживејте го звукот како во концертна хала со аудио системот со моќност од 700W, MeridianTM Surround со опкружувачки звук што емитира кристално чисти високи тонови и богат бас звук.
ПОВРЗАНА ПОГОДНОСТ

ПОВРЗАНА ПОГОДНОСТ

Пристапете до Amazon Alexa и Spotify преку пакетот Online3, со ажурирањата со помош на технологијата software-over-the-air (SOTA) што се грижи Вашето возило секогаш да биде во тек.
РЕТРОВИЗОР CLEARSIGHT

РЕТРОВИЗОР CLEARSIGHT

Дури и кога на сите три реда има патници во возилото, сликата во живо од ретровизорот ClearSight Ви гарантира дека секогаш ќе имате непречен поглед.4
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

Изберете некои од бројните иновативни технологии што се дизајнирани за поедноставно и побезбедно возење и паркирање.

МОЌНИ ПЕРФОРМАНСИ

DEFENDER 90 V8

Додадете опис што се состои од една или повеќе реченици. Користете ја функцијата Paragraph за да го објасните насловот.

СПЕЦИФИКАЦИИ

ПАТНИЦИ (ДО)

6

Со опционалното дополнително предно седиште.

КРУГ НА ВРТЕЊЕ

11,3 МЕТРИ

Големи маневарски способности.

ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР

1563ЛИТРИ*

Се симулира полнење на багажниот простор со течност.

0-100 KM/H

5,2 СЕКУНДИ

0-100 km/h за 4,9 секунди.†

ИЗДРЖЛИВОСТ ШТО Е ВОДЕЧКА ВО КЛАСАТА

РОБУСТЕН И ДОВЕРЛИВ  

Ризикот од дупчење на пневматик е минимизиран со дебелината на страничниот ѕид на пневматикот со дијаметар од 815 mm. Импресивниот слободен простор под возилото исто така се грижи за апсорбирање на ударите на монокок шасијата со мала тежина на Defender..
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

НЕУМОРНА СПОСОБНОСТ

ПРЕВЕЗУВАЊЕ ТОВАР

Никогаш нема компромис. 118 kg** носивост на покривот при динамичко оптоварување Ви ја дава слободата да излезете и да извлечете повеќе од Вашата авантура.

ЦЕЛОСНА ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

НЕОГРАНИЧЕНИ МОЖНОСТИ

Од опции за надворешноста до претходно конфигурирани пакети со додатоци, опремете го Вашиот Defender 90 за да одговара на Вашиот животен стил.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ја целата серија на модели и спецификации на Defender 90.
DEFENDER 110 ПРЕГЛЕД

DEFENDER 110 ПРЕГЛЕД

Спакувајте се, заминете некаде.
DEFENDER 130 ПРЕГЛЕД

DEFENDER 130 ПРЕГЛЕД

Простор за заеднички епски авантури.
DEFENDER HARD TOP ПРЕГЛЕД

DEFENDER HARD TOP ПРЕГЛЕД

Таму кај што способноста се среќава со деловноста и авантурите.

*Воден волумен: Волуменот се мери со симулација на полнење на багажниот простор со течност.
**Со пневматици за теренско возење. Не е достапно кај моделите Defender V8.
Максималната брзина е 191 km/h (119 mph) кога се вградени тркала од 20 инчи.
 
1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
2Може да се применува политика за фер користење. Стандардна претплата од 1 година, што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
3Подлежи на локалните прописи. Ако корисниците на бифокални или прогресивни (варифокални) наочари не можат едноставно да го прилагодат фокусот на дигиталната слика на ретровизорот ClearSight, тие можат да го вратат нормалниот режим на ретровизорот во секое време.
4Не е компатибилно со Преден систем за заштита при експедиции или „А“ заштитна рамка.
5Секогаш проверете ја патеката и излезот пред минување низ вода.