RANGE ROVER SPORT
МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Range Rover Sport S

Range Rover Sport S

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport SE

Range Rover Sport SE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport Dynamic SE

Range Rover Sport Dynamic SE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport Dynamic HSE

Range Rover Sport Dynamic HSE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport Autobiography

Range Rover Sport Autobiography

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport SV Edition Two

Range Rover Sport SV Edition Two

 • бензин
Range Rover Sport S

Range Rover Sport S

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport SE

Range Rover Sport SE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport Dynamic SE

Range Rover Sport Dynamic SE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport Dynamic HSE

Range Rover Sport Dynamic HSE

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport Autobiography

Range Rover Sport Autobiography

 • Дизел/бензин
 • ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИДЕН
Range Rover Sport SV Edition Two

Range Rover Sport SV Edition Two

 • бензин
Главни карактеристики
Карактеристики на надворешноста
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, моторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Закалени стакла на предните и задните странични прозорци
 • Без знак
 • Греење на задниот прозорец
 • Бришач со прскалка за задното ветробранско стакло
 • Бришачи на ветробранското стакло со сензор за дожд
 • Зимска паркинг положба на бришачите
 • Централно високопоставено стоп светло
 • Стандарден покрив
 • Без Влечење
Фарови и осветлување
 • Автоматски фарови
 • Прскалки за фаровите
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Задно(и) светло(а) за магла
 • ЛЕД задни светла
 • Помош за автоматски долги светла на фаровите (AHBA)
 • Задни трепкачи за правец со анимација
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
Карактеристики на внатрешноста
 • Аудио систем Meridian™
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Сензор за квалитет на воздухот
 • Преградна мрежа во багажниот простор
 • Седишта од зрнеста кожа
 • Седиште со PVC на задниот дел на наслонот
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Подни простирки
 • Штитници од сонце со огледало со осветлување
 • Осветлување во кабината
 • Клима уред со две зони
 • Електрика на прозорците со функциите еден допир за отворање/затворање и заштита од потфаќање
 • Заден централен потпирач за раце
 • Предни и задни рачки за фаќање
 • Предни и задни држачи за чаши
 • Простор за складирање во предната врата
 • Горна дополнителна касета
 • Кука за торби од пазарење
 • Централна конзола со потпирач за раце
 • Светло во багажниот простор
 • Точки за врзување предмети во багажниот простор
 • Кука(и) во багажниот простор
 • Покривна полица на багажниот простор
 • Точки за обезбедување на предмети во багажниот простор
 • Плочка за прагот на багажниот простор
 • Мултифункционален волан
 • Управувачки столб со електрично приспособување
Системи за помош на возачот
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Темпомат и Ограничувач на брзината
 • Одговор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Пакет Blind Spot Assist
 • Контрола на движењето по секаков терен (ATPC)
 • Отворен диференцијал со Насочување на вртежниот момент преку кочење
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
Способност и динамика
 • Едностепена трансфер кутија (само за подрачје со голем број на вртежи)
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос
 • Лопатки за менување на степените на пренос
 • Теренска реакција 2
 • Помош за тргнување на нагорнина
 • Електричен серво управувач (EPAS)
 • Контрола на динамичката стабилност (DSC)
 • Режим ЕСО
 • Тргнување при мала тракција
 • Електронска контрола на тракцијата (ETC)
 • Контрола на стабилноста при навалување (RSC)
 • Контрола на кочењето во кривини (CBC)
 • Автоматско приспособување на пристапната висина
 • Pre-fill функција на кочниците
 • Контрола за постепено забрзување (GAC)
 • Контрола на постепено ослободување на кочниците (GRC)
 • Контрола на спуштањето по надолнина (HDC)
 • Електрична паркинг кочница (EPB)
 • Помош при нагло кочење
 • Систем против блокирање на тркалата при кочење (ABS)
 • Електронска распределба на силата на кочење (EBD)
Влечење
 • Контрола на стабилноста на приколката (TSA)
 • Подготовка на електриката за влечење
 • Предно и задно окце за влечење на возилото
Безбедност и сигурност
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Периметарски аларм
 • Конфигурирање на функцијата Автоматско заклучување
 • Конфигурирање на функцијата Влегување од едно место
 • Брави за деца, со електрична команда
 • ISOFIX на задните седишта
 • Трепкачи за правец во ретровизорите
 • Ограничувач на брзината
 • Предни воздушни перничиња, со сензор за присутност на седиштето за совозачот
 • Предни странични воздушни перничиња
 • Систем за набљудување на притисокот во пневматиците (TPMS)
Карактеристики на надворешноста
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, моторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Закалени стакла на предните и задните странични прозорци
 • Без знак
 • Греење на задниот прозорец
 • Бришач со прскалка за задното ветробранско стакло
 • Бришачи на ветробранското стакло со сензор за дожд
 • Зимска паркинг положба на бришачите
 • Централно високопоставено стоп светло
 • Стандарден покрив
 • Без Влечење
Фарови и осветлување
 • Автоматски фарови
 • Прскалки за фаровите
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Задно(и) светло(а) за магла
 • ЛЕД задни светла
 • Задни трепкачи за правец со анимација
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
Карактеристики на внатрешноста
 • Аудио систем Meridian™
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Сензор за квалитет на воздухот
 • Преградна мрежа во багажниот простор
 • Седишта од кожата Windsor
 • Седиште со PVC на задниот дел на наслонот
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Подни простирки
 • Штитници од сонце со огледало со осветлување
 • Осветлување во кабината
 • Клима уред со две зони
 • Електрика на прозорците со функциите еден допир за отворање/затворање и заштита од потфаќање
 • Заден централен потпирач за раце
 • Предни и задни рачки за фаќање
 • Предни и задни држачи за чаши
 • Простор за складирање во предната врата
 • Горна дополнителна касета
 • Кука за торби од пазарење
 • Централна конзола со потпирач за раце
 • Светло во багажниот простор
 • Точки за врзување предмети во багажниот простор
 • Кука(и) во багажниот простор
 • Покривна полица на багажниот простор
 • Точки за обезбедување на предмети во багажниот простор
 • Плочка за прагот на багажниот простор
 • Мултифункционален волан
 • Управувачки столб со електрично приспособување
Системи за помош на возачот
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлив темпомат со Помош за управување
 • Одговор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Помош за заштита на патниците во возилото
 • Пакет Driver Assist
 • Контрола на движењето по секаков терен (ATPC)
 • Отворен диференцијал со Насочување на вртежниот момент преку кочење
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
Способност и динамика
 • Едностепена трансфер кутија (само за подрачје со голем број на вртежи)
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос
 • Лопатки за менување на степените на пренос
 • Теренска реакција 2
 • Помош за тргнување на нагорнина
 • Електричен серво управувач (EPAS)
 • Контрола на динамичката стабилност (DSC)
 • Режим ЕСО
 • Тргнување при мала тракција
 • Електронска контрола на тракцијата (ETC)
 • Контрола на стабилноста при навалување (RSC)
 • Контрола на кочењето во кривини (CBC)
 • Автоматско приспособување на пристапната висина
 • Pre-fill функција на кочниците
 • Контрола за постепено забрзување (GAC)
 • Контрола на постепено ослободување на кочниците (GRC)
 • Контрола на спуштањето по надолнина (HDC)
 • Електрична паркинг кочница (EPB)
 • Помош при нагло кочење
 • Систем против блокирање на тркалата при кочење (ABS)
 • Електронска распределба на силата на кочење (EBD)
Влечење
 • Контрола на стабилноста на приколката (TSA)
 • Подготовка на електриката за влечење
 • Предно и задно окце за влечење на возилото
Безбедност и сигурност
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Периметарски аларм
 • Конфигурирање на функцијата Автоматско заклучување
 • Конфигурирање на функцијата Влегување од едно место
 • Брави за деца, со електрична команда
 • ISOFIX на задните седишта
 • Трепкачи за правец во ретровизорите
 • Ограничувач на брзината
 • Предни воздушни перничиња, со сензор за присутност на седиштето за совозачот
 • Предни странични воздушни перничиња
 • Систем за набљудување на притисокот во пневматиците (TPMS)
Карактеристики на надворешноста
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, моторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Закалени стакла на предните и задните странични прозорци
 • Без знак
 • Греење на задниот прозорец
 • Бришач со прскалка за задното ветробранско стакло
 • Бришачи на ветробранското стакло со сензор за дожд
 • Зимска паркинг положба на бришачите
 • Централно високопоставено стоп светло
 • Пакет Dynamic Exterior
 • Стандарден покрив
 • Без Влечење
Фарови и осветлување
 • Автоматски фарови
 • Прскалки за фаровите
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Задно(и) светло(а) за магла
 • ЛЕД задни светла
 • Задни трепкачи за правец со анимација
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
Карактеристики на внатрешноста
 • Аудио систем Meridian™
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Метална плочка за прагот на багажниот простор
 • Метални педали со сјајна површина
 • Сензор за квалитет на воздухот
 • Преградна мрежа во багажниот простор
 • Седишта од кожата Windsor
 • Седиште со PVC на задниот дел на наслонот
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Подни простирки
 • Штитници од сонце со огледало со осветлување
 • Осветлување во кабината
 • Клима уред со две зони
 • Електрика на прозорците со функциите еден допир за отворање/затворање и заштита од потфаќање
 • Заден централен потпирач за раце
 • Предни и задни рачки за фаќање
 • Предни и задни држачи за чаши
 • Простор за складирање во предната врата
 • Горна дополнителна касета
 • Кука за торби од пазарење
 • Централна конзола со потпирач за раце
 • Светло во багажниот простор
 • Точки за врзување предмети во багажниот простор
 • Кука(и) во багажниот простор
 • Покривна полица на багажниот простор
 • Точки за обезбедување на предмети во багажниот простор
 • Мултифункционален волан
 • Управувачки столб со електрично приспособување
Системи за помош на возачот
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлив темпомат со Помош за управување
 • Одговор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Помош за заштита на патниците во возилото
 • Пакет Driver Assist
 • Контрола на движењето по секаков терен (ATPC)
 • Отворен диференцијал со Насочување на вртежниот момент преку кочење
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
Способност и динамика
 • Едностепена трансфер кутија (само за подрачје со голем број на вртежи)
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос
 • Лопатки за менување на степените на пренос
 • Теренска реакција 2
 • Помош за тргнување на нагорнина
 • Електричен серво управувач (EPAS)
 • Контрола на динамичката стабилност (DSC)
 • Режим ЕСО
 • Тргнување при мала тракција
 • Електронска контрола на тракцијата (ETC)
 • Контрола на стабилноста при навалување (RSC)
 • Контрола на кочењето во кривини (CBC)
 • Автоматско приспособување на пристапната висина
 • Pre-fill функција на кочниците
 • Контрола за постепено забрзување (GAC)
 • Контрола на постепено ослободување на кочниците (GRC)
 • Контрола на спуштањето по надолнина (HDC)
 • Електрична паркинг кочница (EPB)
 • Помош при нагло кочење
 • Систем против блокирање на тркалата при кочење (ABS)
 • Електронска распределба на силата на кочење (EBD)
Влечење
 • Контрола на стабилноста на приколката (TSA)
 • Подготовка на електриката за влечење
 • Предно и задно окце за влечење на возилото
Безбедност и сигурност
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Периметарски аларм
 • Конфигурирање на функцијата Автоматско заклучување
 • Конфигурирање на функцијата Влегување од едно место
 • Брави за деца, со електрична команда
 • ISOFIX на задните седишта
 • Трепкачи за правец во ретровизорите
 • Ограничувач на брзината
 • Предни воздушни перничиња, со сензор за присутност на седиштето за совозачот
 • Предни странични воздушни перничиња
 • Систем за набљудување на притисокот во пневматиците (TPMS)
Карактеристики на надворешноста
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, моторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Закалени стакла на предните и задните странични прозорци
 • Без знак
 • Греење на задниот прозорец
 • Бришач со прскалка за задното ветробранско стакло
 • Бришачи на ветробранското стакло со сензор за дожд
 • Зимска паркинг положба на бришачите
 • Централно високопоставено стоп светло
 • Пакет Dynamic Exterior
 • Стандарден покрив
 • Без Влечење
 • Меко затворање врата
Фарови и осветлување
 • Автоматски фарови
 • Прскалки за фаровите
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Задно(и) светло(а) за магла
 • ЛЕД задни светла
 • Задни трепкачи за правец со анимација
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
Карактеристики на внатрешноста
 • Аудио систем Meridian™ 3D Surround со 3Д опкружувачки звук
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Метална плочка за прагот на багажниот простор
 • Метални педали со сјајна површина
 • Сензор за квалитет на воздухот
 • Преградна мрежа во багажниот простор
 • Седишта од полуанилинска кожа
 • Седиште со PVC на задниот дел на наслонот
 • Подни простирки
 • Штитници од сонце со огледало со осветлување
 • Осветлување во кабината
 • Клима уред со две зони
 • Електрика на прозорците со функциите еден допир за отворање/затворање и заштита од потфаќање
 • Заден централен потпирач за раце
 • Предни и задни рачки за фаќање
 • Предни и задни држачи за чаши
 • Простор за складирање во предната врата
 • Горна дополнителна касета
 • Кука за торби од пазарење
 • Централна конзола со потпирач за раце
 • Светло во багажниот простор
 • Точки за врзување предмети во багажниот простор
 • Кука(и) во багажниот простор
 • Покривна полица на багажниот простор
 • Точки за обезбедување на предмети во багажниот простор
 • Мултифункционален волан
 • Управувачки столб со електрично приспособување
Системи за помош на возачот
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлив темпомат со Помош за управување
 • Одговор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Помош при паркирање
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Помош за заштита на патниците во возилото
 • Пакет Driver Assist
 • Контрола на движењето по секаков терен (ATPC)
 • Отворен диференцијал со Насочување на вртежниот момент преку кочење
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
Способност и динамика
 • Едностепена трансфер кутија (само за подрачје со голем број на вртежи)
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос
 • Лопатки за менување на степените на пренос
 • Теренска реакција 2
 • Помош за тргнување на нагорнина
 • Електричен серво управувач (EPAS)
 • Контрола на динамичката стабилност (DSC)
 • Режим ЕСО
 • Тргнување при мала тракција
 • Електронска контрола на тракцијата (ETC)
 • Контрола на стабилноста при навалување (RSC)
 • Контрола на кочењето во кривини (CBC)
 • Автоматско приспособување на пристапната висина
 • Pre-fill функција на кочниците
 • Контрола за постепено забрзување (GAC)
 • Контрола на постепено ослободување на кочниците (GRC)
 • Контрола на спуштањето по надолнина (HDC)
 • Електрична паркинг кочница (EPB)
 • Помош при нагло кочење
 • Систем против блокирање на тркалата при кочење (ABS)
 • Електронска распределба на силата на кочење (EBD)
Влечење
 • Контрола на стабилноста на приколката (TSA)
 • Подготовка на електриката за влечење
 • Предно и задно окце за влечење на возилото
Безбедност и сигурност
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Внатрешен ретровизор ClearSight
 • Head-up дисплеј
 • Периметарски аларм
 • Конфигурирање на функцијата Автоматско заклучување
 • Конфигурирање на функцијата Влегување од едно место
 • Брави за деца, со електрична команда
 • ISOFIX на задните седишта
 • Трепкачи за правец во ретровизорите
 • Ограничувач на брзината
 • Предни воздушни перничиња, со сензор за присутност на седиштето за совозачот
 • Предни странични воздушни перничиња
 • Систем за набљудување на притисокот во пневматиците (TPMS)
Карактеристики на надворешноста
 • Греење на ветробранското стакло
 • Греење на млазниците на прскалките
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, моторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Закалени стакла на предните и задните странични прозорци
 • Знак Autobiography
 • Греење на задниот прозорец
 • Бришач со прскалка за задното ветробранско стакло
 • Бришачи на ветробранското стакло со сензор за дожд
 • Зимска паркинг положба на бришачите
 • Централно високопоставено стоп светло
 • Пакет Dynamic Exterior
 • Лизгачки панорамски покрив
 • Без Влечење
 • Меко затворање врата
Фарови и осветлување
 • Автоматски фарови
 • Прскалки за фаровите
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Задно(и) светло(а) за магла
 • ЛЕД задни светла
 • Задни трепкачи за правец со анимација
 • Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
Карактеристики на внатрешноста
 • Аудио систем Meridian™ 3D Surround со 3Д опкружувачки звук
 • Греење на воланот
 • Осветлена тока на безбедносните ремени
 • Подни простирки од SV Bespoke
 • Метална плочка за прагот на багажниот простор
 • Дводелни штитници од сонце со огледало со осветлување
 • Метални педали со сјајна површина
 • Рачни штитници од сонце на задните странични прозорци
 • Осветлување во кабината што може да се конфигурира
 • Клима уред со четири зони
 • Сензор за квалитет на воздухот
 • Седишта од полуанилинска кожа
 • Седиште со кожа на задниот дел на наслонот
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Autobiography
 • Електрика на прозорците со функциите еден допир за отворање/затворање и заштита од потфаќање
 • Заден централен потпирач за раце
 • Предни и задни рачки за фаќање
 • Предни и задни држачи за чаши
 • Простор за складирање во предната врата
 • Горна дополнителна касета
 • Кука за торби од пазарење
 • Централна конзола со потпирач за раце
 • Светло во багажниот простор
 • Точки за врзување предмети во багажниот простор
 • Кука(и) во багажниот простор
 • Покривна полица на багажниот простор
 • Точки за обезбедување на предмети во багажниот простор
 • Мултифункционален волан
 • Управувачки столб со електрично приспособување
Системи за помош на возачот
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлив темпомат со Помош за управување
 • Одговор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Помош при паркирање
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Помош за заштита на патниците во возилото
 • Пакет Driver Assist
 • Контрола на движењето по секаков терен (ATPC)
 • Отворен диференцијал со Насочување на вртежниот момент преку кочење
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
Способност и динамика
 • Едностепена трансфер кутија (само за подрачје со голем број на вртежи)
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос
 • Лопатки за менување на степените на пренос
 • Теренска реакција 2
 • Помош за тргнување на нагорнина
 • Електричен серво управувач (EPAS)
 • Контрола на динамичката стабилност (DSC)
 • Режим ЕСО
 • Тргнување при мала тракција
 • Електронска контрола на тракцијата (ETC)
 • Контрола на стабилноста при навалување (RSC)
 • Контрола на кочењето во кривини (CBC)
 • Автоматско приспособување на пристапната висина
 • Pre-fill функција на кочниците
 • Контрола за постепено забрзување (GAC)
 • Контрола на постепено ослободување на кочниците (GRC)
 • Контрола на спуштањето по надолнина (HDC)
 • Електрична паркинг кочница (EPB)
 • Помош при нагло кочење
 • Систем против блокирање на тркалата при кочење (ABS)
 • Електронска распределба на силата на кочење (EBD)
Влечење
 • Контрола на стабилноста на приколката (TSA)
 • Подготовка на електриката за влечење
 • Предно и задно окце за влечење на возилото
Безбедност и сигурност
 • Secure Tracker Pro (12-месечна претплата)
 • Внатрешен ретровизор ClearSight
 • Head-up дисплеј
 • Сензор против натрапници
 • Сигурносни навртки на тркалата
 • Конфигурирање на функцијата Автоматско заклучување
 • Конфигурирање на функцијата Влегување од едно место
 • Брави за деца, со електрична команда
 • ISOFIX на задните седишта
 • Трепкачи за правец во ретровизорите
 • Ограничувач на брзината
 • Предни воздушни перничиња, со сензор за присутност на седиштето за совозачот
 • Предни странични воздушни перничиња
 • Систем за набљудување на притисокот во пневматиците (TPMS)
Карактеристики на надворешноста
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, моторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Крајна врата со моторно движење со функцијата активирање со гестикулација
 • Капак на моторот од карбонски влакна
 • Предни и задни странични прозорци со ламинирано стакло
 • Интегрирани четири издувни цевки
 • Греење на задниот прозорец
 • Бришач со прскалка за задното ветробранско стакло
 • Бришачи на ветробранското стакло со сензор за дожд
 • Зимска паркинг положба на бришачите
 • Централно високопоставено стоп светло
 • SV знак на надворешноста
 • Затемнето стакло
 • Ултра металик боја од SV Bespoke
 • Стандарден покрив
 • Без Влечење
 • Меко затворање врата
Фарови и осветлување
 • Автоматски фарови
 • Прскалки за фаровите
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Задно(и) светло(а) за магла
 • ЛЕД задни светла
 • Задни трепкачи за правец со анимација
 • Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
Карактеристики на внатрешноста
 • Аудио систем Meridian™ Signature
 • Осветлена тока на безбедносните ремени
 • Седиште Body and Soul
 • Метална плочка за прагот на багажниот простор
 • Метални педали со сјајна површина
 • Осветлување во кабината што може да се конфигурира
 • Сензор за квалитет на воздухот
 • Преградна мрежа во багажниот простор
 • Седишта од Ultrafabrics™
 • Елементи за контрола во сатенска црна боја
 • Штитници од сонце со огледало со осветлување
 • Клима уред со две зони
 • Електрика на прозорците со функциите еден допир за отворање/затворање и заштита од потфаќање
 • Заден централен потпирач за раце
 • Предни и задни рачки за фаќање
 • Предни и задни држачи за чаши
 • Простор за складирање во предната врата
 • Горна дополнителна касета
 • Кука за торби од пазарење
 • Централна конзола со потпирач за раце
 • Светло во багажниот простор
 • Точки за врзување предмети во багажниот простор
 • Кука(и) во багажниот простор
 • Покривна полица на багажниот простор
 • Точки за обезбедување на предмети во багажниот простор
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис SV EDITION TWO​
 • SV Подни простирки
 • Мултифункционален волан
 • Управувачки столб со електрично приспособување
Системи за помош на возачот
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлив темпомат со Помош за управување
 • Одговор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Помош при паркирање
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Помош за заштита на патниците во возилото
 • Пакет Driver Assist
 • Електронски активен диференцијал со функцијата Насочување на вртежниот момент преку кочење
 • Управување со сите тркала
 • Приспособлива динамика
Способност и динамика
 • SV Едностепена трансфер кутија (само за подрачје со голем број на вртежи)
 • 6D Dynamics
 • Приспособлив темпомат за теренско возење
 • Програми што можат да се конфигурираат
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Автоматска трансмисија со 8 степени на пренос
 • Теренска реакција 2
 • Помош за тргнување на нагорнина
 • Електричен серво управувач (EPAS)
 • Контрола на динамичката стабилност (DSC)
 • Режим ЕСО
 • Тргнување при мала тракција
 • Електронска контрола на тракцијата (ETC)
 • Контрола на стабилноста при навалување (RSC)
 • Контрола на кочењето во кривини (CBC)
 • Автоматско приспособување на пристапната висина
 • Pre-fill функција на кочниците
 • Контрола за постепено забрзување (GAC)
 • Контрола на постепено ослободување на кочниците (GRC)
 • Контрола на спуштањето по надолнина (HDC)
 • Електрична паркинг кочница (EPB)
 • Помош при нагло кочење
 • Систем против блокирање на тркалата при кочење (ABS)
 • Електронска распределба на силата на кочење (EBD)
 • Осветлени рабови на лопатките за менување степени на пренос
Влечење
 • Контрола на стабилноста на приколката (TSA)
 • Подготовка на електриката за влечење
 • Предно и задно окце за влечење на возилото
Безбедност и сигурност
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Внатрешен ретровизор ClearSight
 • Head-up дисплеј
 • Периметарски аларм
 • Конфигурирање на функцијата Автоматско заклучување
 • Конфигурирање на функцијата Влегување од едно место
 • Брави за деца, со електрична команда
 • ISOFIX на задните седишта
 • Трепкачи за правец во ретровизорите
 • Ограничувач на брзината
 • Предни воздушни перничиња, со сензор за присутност на седиштето за совозачот
 • Предни странични воздушни перничиња
 • Систем за набљудување на притисокот во пневматиците (TPMS)

Погледнете ги WLTP вредностите

Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.


1Може да се применува политика за фер користење. Вклучува претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.


2Автономија во режим на струја во реални услови (до) 96km.


Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.


Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.


Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.