ИСТРАЖЕТЕ

RANGE ROVER
<h3><b>ИСТРАЖЕТЕ</h3></b> RANGE ROVER

ИСТАКНАТ ДИЗАЈН

Range Rover L460 22MY
КЛИКНЕТЕ ЗА КОМУНИКАЦИЈА

ПРЕФИНЕТА НАДВОРЕШНОСТ

Современа интерпретација, редуктивниот дизајн е без непотребни детали за да се добие елегантна и модерна форма.
A REFINED EXTERIOR
DISTINGUISHED DESIGN

БЕСПРЕКОРНО ПРЕФИНЕТ

Модерна и софистицирана внатрешност што се одликува со својата перфектна редуктивна природа и интуитивен пристап до односната технологија.

ЛУКСУЗНИ КОЖИ

Изберете некоја од класифицираните кожи коишто го нудат луксузот и префинетоста што се очекува. Достапни се во пет бои.

ОДРЖЛИВИ МАТЕРИЈАЛИ

Луксузните алтернативни материјали без кожа на KvadratTM текстил и UltrafabricsTM нудат мек материјал со модерен изглед.

ЗАВРШНИ ОБРАБОТКИ ПО НАРАЧКА

Скројте ја внатрешноста според Вашиот стил со некој од прекрасните фурнири и бројните материјали и завршни обработки.

ПРЕФИНЕТОСТ И ЛУКСУЗ

ПРЕФИНЕТО ПАТУВАЊЕ

Од врати со моторно движење* до предни седишта со функцијата Масажа со „жешки камења“ - секој аспект на Range Rover нуди луксуз во патувањето.

АКТИВНО ЕЛИМИНИРАЊЕ НА БУЧАВАТА

Системот Активно елиминирање на бучавата од следната генерација ги елиминира несаканата бучава, вибрациите и разните елементи што Ви го одземаат вниманието. Се испорачува преку звучници во наслоните за глава, први во светот, што создаваат индивидуални тивки зони за врвна префинетост на кабината.
ПРО СИСТЕМ ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ ВО КАБИНАТА

ПРО СИСТЕМ ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ ВО КАБИНАТА

Филтер за ПМ2,5 честички и nanoeTMX технологијата значително ги намалуваат непријатните миризби, количините на бактерии и алергени, вклучувајќи го и вирусот SARS-COV-2, додека системот Управување со CO2 го подобрува физичкото и менталното здравје, како и будноста преку набљудување на нивото во кабината.
КЛИМА УРЕД СО ЧЕТИРИ ЗОНИ

КЛИМА УРЕД СО ЧЕТИРИ ЗОНИ

Клима уредот со четири зони има посебни елементи за контрола за возачот, совозачот и патниците на секоја страна во вториот ред што Ви овозможува да ги поставите температурата и интензитетот на воздушно струење како што Ви одговара.

ИНТУИТИВНА ТЕХНОЛОГИЈА

PIVI PRO ОД СЛЕДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Наградуваниот систем за информации и забава Pivi Pro е нашиот најинтуитивен систем досега. Ги соединува сите контроли на еден екран на допир, нуди едноставна поврзливост со паметни телефони и отвора мноштво поврзани опции за возење.
ПОТОНЕТЕ ВО ЗВУКОТ

ПОТОНЕТЕ ВО ЗВУКОТ

Аудио системот MeridianTM Signature Sound емитира звук како да слушате музика во живо. Сабвуферот и 34-те звучници создаваат тридимензионален звук на секое седиште преку технологијата MeridianTM Trifield 3D.
ПОВРЗАНА ПОГОДНОСТ

ПОВРЗАНА ПОГОДНОСТ

Пакетот Online обезбедува беспрекорна поврзливост со Wi-Fi хот-спот и вметнати апликации како што е Amazon Alexa. Ажурирањето со помош на технологијата SOTA (Software-over-the-air) се грижи Вашето возило секогаш да биде во тек.
ЕЛЕМЕНТИ ЗА КОНТРОЛА НА ЗАДНИТЕ СЕДИШТА

ЕЛЕМЕНТИ ЗА КОНТРОЛА НА ЗАДНИТЕ СЕДИШТА

Овозможете им на патниците да го контролираат системот за забава на задните седишта и функциите за комфор со помош на нашиот контролер со екран на допир од 8 инчи којшто е сместен во потпирачот за раце во вториот ред на задните седишта од бизнис класата.
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ

 Изберете некои од бројните карактеристики што се дизајнирани за поедноставно возење и паркирање. Има многу иновативни технологии што се достапни за да го збогатат Вашето доживување при возењето. 

ДИГИТАЛНИ ЛЕД ФАРОВИ

Гледајте подобро ноќе со поголема видливост и резолуција. Дигиталните ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL, Проекција на слика и Приспособливо предно осветлување ги користат податоците од навигацијата за превентивно да го следат патот пред Вас.
ДИЗАЈНИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ПОГОЛЕМИ ПЕРФОРМАНСИ

ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

Достапен е како плаг-ин електричен хибрид (PHEV) со продолжена автономија. 3,0-литарскиот 6-цилинричен Ingenium бензински мотор со моќност од 105 kW се вградува со варијантите P460e или P550e. Со брзо полнење со еднонасочна струја DC можете да ја наполните батеријата до 80 проценти за помалку од еден час.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ЕЛЕКТРИЧНИОТ ХИБРИД **

АВТОНОМИЈА ВО РЕЖИМ НА СТРУЈА (ДО)

121 KM

 WLTP. Очекувана автономија во реални услови до 94 km. 

CO2 ЕМИСИЈА (ОД)

16 G/KM

Нулта емисија на издувни гасови во режимот за електрично возило EV.

 ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ ЗА ПОЛНЕЊЕ (ОД) 

<60 МИНУТИ

Полнење до 80 проценти за помалку од еден час со уред за брзо полнење на еднонасочна струја DC

ПОЛНЕЊЕ ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ (ОД)

5 ЧАСОВИ

До 100% со помош на домашен полнач на наизменична струја АС со моќност од 7kW.
ЕДНОСТАВНА КОНТРОЛА

ЕДНОСТАВНА КОНТРОЛА

Системот Приспособлива динамика обезбедува мирно возење и врвна контрола. Тоа го постигнува со набљудување на движењата на каросеријата и управувачот до 500 пати во секунда и постојано ги оптимизира поставките на амортизерите.
СТАЛОЖЕНО ВОЗЕЊЕ

СТАЛОЖЕНО ВОЗЕЊЕ

Електронскиот активен заден диференцијал со блокада нуди дополнителни поволности со поголема тракција во кривини и подобар зафат на тркалата со подлогата при теренско возење. Тоа го постигнува преку контрола на провртувањето помеѓу тркалата на задната оска.
УРАМНОТЕЖЕНА МОЌНОСТ

УРАМНОТЕЖЕНА МОЌНОСТ

Системот Насочување на вртежниот момент преку кочење нуди контролирано движење и управливост дури и низ најтесните кривини. Електронскиот диференцијал и системот за кочење ја урамнотежуваат распределбата на вртежниот момент на моторот меѓу четирите тркала при движење низ кривини.
МИРЕН КОМФОР

МИРЕН КОМФОР

Електронското воздушно потпирање го подготвува Range Rover за кривини и обезбедува комфорно возење. Системот Динамичка реакција ПРО ја подобрува управливоста преку електронска активна контрола на навалувањето (eARC) и ги оптимизира перформансите за друмско возење.

ИСКЛУЧИТЕЛНА СПОСОБНОСТ

УПРАВУВАЊЕ СО СИТЕ ТРКАЛА
ЕЛЕКТРОНСКО ВОЗДУШНО ПОТПИРАЊЕ
ПРОГРАМИ ШТО МОЖАТ ДА СЕ КОНФИГУРИРААТ

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА ПО МЕРКА

Сива боја Charente (премиум металик) | Autobiography | Пет седишта Стандардно меѓуоскино растојание

ПО НАРАЧКА ИЛИ ОД ПОНУДЕНИТЕ ВОЗИЛА

Изберете го моделот и пакетот на спецификации пред да го персонализирате Вашето возило со изборот на боја, тркала и опции за внатрешноста.

УНИКАТНО ЗА ВАС

Бројни опционални пакети и додатоци. Избор на бои, тркала и опции за покривот. Тоа е Вашиот Range Rover.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER

Погледнете ја целата серија на модели.
RANGE ROVER SV

RANGE ROVER SV

Префинет. Луксузен. Ексклузивен.
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.

*Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.


Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци.


1 Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.

2 Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на www.android.com/auto/.

3 Land Rover Remote содржи претплатнички услуги што можат да се продолжат по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover. Апликацијата Land Rover Remote ќе треба да ја преземете од Apple App Store/Google Play Store.

4 Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

5 На некои пазари бара соларно ветробранско стакло.

6 Ажурирањата ќе бараат податочна врска.

7 Може да се применува политика за фер користење. Вклучува претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

8 Се применува политиката за фер користење. По искористувањето на 20GB во текот на еден месец, брзината и функционалноста може да се намалат до крајот на месецот.
За подетални информации во однос на политиката за фер користење, а поврзани со оваа функција, погледнете ги условите за користење на InControl Pivi Pro на www.landrover.com/pivi-pro-terms.
Времето на репродукција зависи од провајдерот и резолуцијата на видео содржината.
ХД видео содржина значително ја зголемува количината на искористените податоци.


Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.


Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.


Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.


Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.
Android Auto е трговска марка на Google LLC. Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.
NanoeTM е трговска марка на Panasonic Corporation.