МОДЕЛИ НА DEFENDER

МОДЕЛИ НА DEFENDER

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

ИЗБЕРЕТЕ ВЕРЗИЈА НА КАРОСЕРИЈАТА
DEFENDER 90
ИЗБЕРЕТЕ МОДЕЛ
DEFENDER
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина mph (km/h)

191 ‡

Забрзување 0-60 mph (0-100 km/h) во секунди

6,0

Комбиниран циклус l/100km

294 / 400
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Лизгачки панорамски покрив во боја на каросеријата
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и предни светла за магла​
 • Автоматско нивелирање на фаровите и Помош за автоматски долги светла на фаровите (AHBA)
 • Влегување без клуч и рачки на вратите во боја на каросеријата
 • Панорамско задно странично стакло
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20“ Style 5098
 • Пневматици за сите сезони
 • Резервно тркало од 20"" со нормална димензија
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Напречна греда на каросеријата со завршна обработка со светлосива прашкеста боја
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Надградба со дополнителни елементи од кожа и подни простирки 
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Стандард кожен волан
 • Централна конзола со потпирач за рака
 • Кожна рачка на менувачот
 • Клима уред со две зони
 • Покривна полица за багажниот простор
 • Рамна покривка за подот на багажниот простор
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од кожата Windsor во бојата Ebony
 • Предни седишта со греење, ладење, електрично поместување во 18 насоки, мемориска функција на седиштето за возачот
 • 40:20:40 задни седишта со соборување со централен потпирач за рака
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Light Oyster
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 11,4 инчи со Pivi Pro1
 • Пакет Smartphone2
 • Remote3
 • Пакет Online со функцијата План за податоци4
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Аудио систем MeridianTM со моќност од 400W, со 10 звучници плус сабвуфер
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Радио уред со дигитално аудио емитирање (DAB)
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Помош за задржување во коловозната лента, Набљудување за спречување судар одзади и Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Препознавање на длабочината на водата
 • Шест воздушни перничиња; воздушно перниче, странична завеса и воздушно перниче во ниво на градите за возачот и совозачот
 • Периметарски аларм
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала
 • Средишен диференцијал со два степени на пренос
 • Потпирање со пружини
 • Теренска реакција
 • Систем за набљудување на притисокот во пневматиците (TPMS)

DEFENDER 90 SE

Погледнете подалеку. Одете секаде.
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина mph (km/h)

191 ‡

Забрзување 0-60 mph (0-100 km/h) во секунди

6,0

Комбиниран циклус l/100km

294 / 400
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Стандарден покрив во боја на каросеријата
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20“ Style 5094
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Стандардна внатрешност
 • Управувачки столб со рачно приспособување
 • Волан без кожа
 • Рачка на менувачот обложена со материјалот Resist (текстил без кожа)
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од материјалот Resist во бојата Ebony
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки и мемориска функција, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 10 инчи со Pivi Pro1
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Помош за задржување во коловозната лента и Набљудување на сообраќајот зад Вас
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина mph (km/h)

191 ‡

Забрзување 0-60 mph (0-100 km/h) во секунди

6,0

Комбиниран циклус l/100km

294 / 400
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови 
 • Рачно нивелирање на фаровите и Помош за автоматски долги светла на фаровите (AHBA)
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 19“ Style 6010
 • Резервно тркало од 19"" со нормална димензија
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со делумно електрично поместување во 12 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем од 180W со 6 звучници
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Помош за задржување во коловозната лента

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

Изберете некои од бројните опции и додатоци
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

Моќен и одржлив.

Максималната брзина е 209 km/h (130 mph) кога се вградени тркала од 22 инчи.
‡‡Во комбинација со електромотор​
Максималната брзина е 191 km/h (119 mph) кога се вградени тркала од 20 инчи.

1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

2Само компатибилни паметни телефони. Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay. Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/intl/en_uk/auto/. App Store е трговска марка на Apple Inc. Google Play Store е трговска марка на Google LLC.

3Remote содржи претплатнички услуги што можат да се продолжат по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover. Апликацијата Remote ќе треба да ја преземете од Apple App Store/Google Play Store.​ Само компатибилни паметни телефони.

4Може да се применува политика за фер користење. Стандардна претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

5Електронско воздушно потпирање со Приспособлива динамика е стандард кај P400e.

6Подлежи на локалните прописи. Ако корисниците на бифокални или прогресивни (варифокални) наочари не можат едноставно да го прилагодат фокусот на дигиталната слика на ретровизорот ClearSight, тие можат да го вратат нормалниот режим на ретровизорот во секое време. Сликата не е во живо. Заради безбедност проверете ја околината. Подлежи на локалните прописи.

7На некои пазари бара соларно стакло. Правците на навигацијата се појавуваат на ветробранското стакло само кога во возилото е вграден системот Pivi Pro.

Defender V8 моделите имаат 0 kg носивост на покривот. Опцијата за додатоци е ограничена, за подетални информации разговарајте со Вашиот локален продавач на Land Rover.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал Вашиот продавач.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот „three fields“ е трговска марка на Trifield Productions Ltd.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.