СПЕЦИФИКАЦИИ НА DEFENDER

СПЕЦИФИКАЦИИ НА DEFENDER
110 75th LIMITED EDITION​
D300 AWD AUTOMATIC
110 75th LIMITED EDITION​

110 75th LIMITED EDITION​

D300 AWD AUTOMATIC

ПЕРФОРМАНСИ
Максимална брзина km/h 191 ‡
Забрзување (секунди) 0-100 km/h 7,0
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСИВОСТ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО - СТАНДАРД
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО - ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ
ДЛАБОЧИНА НА МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА
КРУГ НА ВРТЕЊЕ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

Изберете некои од бројните опции и додатоци.
МОДЕЛИ НА DEFENDER

МОДЕЛИ НА DEFENDER

Погледнете ја целата серија на модели.
ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

Моќен и одржлив.

[1]Наведените вредности се проценки на производителот и ќе бидат заменети со официјалните вредности од EУ тестовите штом ќе бидат достапни. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци. Вредностите се добиени со целосно наполнета батерија.

*Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

*Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

Максималната брзина е 209km/h (130mph) кога се вградени тркала од 22 инчи.
Максималната брзина е 191km/h (119mph) кога се вградени тркала од 20 инчи.
‡‡Во комбинација со електромотор​
Со возач од 75kg, течности на максимум, гориво на 90%.
Течности на максимум, гориво на 90%.
Дозволената тежина врз покривот при динамичко оптоварување е 118 kg/168 kg (90/110 и 130), кога се вградени пневматици за теренско возење и багажник за покривот за експедиции. Дозволената тежина врз покривот при статичко оптоварување е 300 kg.
Вредностите зад првиот ред за Hard Top се однесуваат на багажниот простор зад преградата.

Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200 mm x 50 mm x 100 mm) во согласност со VDA. За моделите Hard Top: заедно со просторот за сместување под подот во багажниот простор, без дигалката и алатите.
Воден волумен: Волуменот се мери со симулација на полнење на багажниот простор со течност. За моделите Hard Top: заедно со просторот за сместување под подот во багажниот простор, без дигалката и алатите.

Моделите Defender V8 немаат носивост на покривот при динамичко оптоварување. Дозволената тежина врз покривот при статичко оптоварување е 300 kg.
*Со отстрането капаче на окцето за влечење.

Тежините се однесуваат за возила со стандардни спецификации. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.
Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте го Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.