RANGE ROVER

СПЕЦИФИКАЦИИ
RANGE ROVER
СТАНДАРДНО МЕЃУОСКИНО РАСТОЈАНИЕ
D250 AWD AUTOMATIC MHEV
RANGE ROVER SE

RANGE ROVER SE

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

ПЕРФОРМАНСИ
Максимална брзина km/h 206
Забрзување (секунди) 0-100 km/h 8,3‡
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСИВОСТ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО - СТАНДАРД
СЛОБОДЕН ПРОСТОР ПОД ВОЗИЛОТО - ТЕРЕНСКО ВОЗЕЊЕ
ДЛАБОЧИНА НА МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА
КРУГ НА ВРТЕЊЕ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

Изберете некои од бројните опции и додатоци.
RANGE ROVER SV

RANGE ROVER SV

Префинет. Луксузен. Ексклузивен.
МОДЕЛИ НА RANGE ROVER

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER

Погледнете ја целата серија на модели.

±†Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

**Погледнете ги WLTP вредностите

Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

Кога е активирана функцијата Динамично тргнување.

Со возач од 75kg, течности на максимум, гориво на 90%.

Течности на максимум, гориво на 90%.

Бруто-тежината на возилото (GVW) и максималната бруто тежина на комбинацијата возило - приколка (GTW) кај моделот Range Rover SV LWB (големо меѓуоскино растојание) се намалени за 30 kg кога е специфицирана опцијата SV Signature Suite.

Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200 mm x 50 mm x 100 mm) во согласност со VDA.

Воден волумен: Волуменот се мери со симулација на полнење на багажниот простор со течност.

**Со отстрането капаче на окцето за влечење.

Тежините се однесуваат за возила со стандардни спецификации. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте го Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.