DISCOVERY SPORT ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Секој член на семејството може да оди да истражува со помош на нашата колекција на практични додатоци.

ОПЦИОНАЛНИ ПАКЕТИ

Секое семејство е различно. Скројте го Discovery Sport да одговара на Вашиот животен стил со бројните опционални пакети.

ПАКЕТ THIRD ROW
ПАКЕТ TECHNOLOGY
ПАКЕТ COMFORT

ПАКЕТ DRIVER ASSIST

Возете со доверба и сигурност:

— Помош за мртов агол3
— Приспособлив темпомат
— Набљудување за спречување судар одзади
— Набљудување на сообраќајот зад Вас

ПАКЕТ COLD CLIMATE

Оптимизиран за ладни временски услови:

— Греење на ветробранското стакло и воланот
— Прскалки за фаровите
— Предни седишта со греење и електрично поместување, седиштето за возачот во 12 насоки, а седиштето за совозачот во 10 насоки
— Пакетот Extreme Cold Climate има и далечинско претходно климатизирање на кабината

ПАКЕТ TOW

Истражувајте со леснотија и доверба:

— Напреден систем за помош при влечење
— Кука за влечење со електрично отворање
— Автоматско нивелирање на фаровите

ПАКЕТ DYNAMIC HANDLING

За уживање во возењето на повисоко ниво:

— Динамика којашто може да се конфигурира
— Приспособлива динамика
— Автоматско нивелирање на фаровите

ОПЦИИ ЗА НАДВОРЕШНОСТА

Со избор на фасцинантни бои, тркала и пакети со додатоци, креирајте го Вашиот совршен Discovery Sport.

Бела Fuji

ОПЦИИ ЗА БОИ

Изберете некоја од понудените девет различни бои, вклучувајќи ја и новата сина боја Varesine.
ОПЦИИ ЗА ТРКАЛА

ОПЦИИ ЗА ТРКАЛА

Discovery Sport нуди бројни нови тркала од легура, вклучувајќи ги тркалата од 21 инчи со завршна обработка во црна сјајна боја, покрај тркалата од легура од 19 инчи со завршна обработка во црна сјајна боја или завршна обработка со дијамант.
ОПЦИИ ЗА ПОКРИВОТ

ОПЦИИ ЗА ПОКРИВОТ

Опционалниот панорамски покрив го исполнува Discovery Sport со природна светлина, ја разведрува кабината, го зајакнува чувството за простор и нуди подобар видик од секое седиште.

ДОДАТОЦИ

Персонализирајте го Вашиот Discovery Sport за да одговара на Вашиот животен стил со помош на бројните додатоци меѓу коишто се решенијата за складирање и производите за миленичиња.

ЗА НА ПАТ
ЗА МИЛЕНИЧИЊА
БЕЗГРИЖНОСТ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

МОДЕЛИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ја целата серија на модели.
ИСТРАЖЕТЕ ГО DISCOVERY SPORT

ИСТРАЖЕТЕ ГО DISCOVERY SPORT

Дизајниран за семеен живот: Уникатна ДНК на Discovery

1Подлежи на локалните прописи. Ако корисниците на бифокални или прогресивни (варифокални) наочари не можат едноставно да го прилагодат фокусот на дигиталната слика на ретровизорот ClearSight, тие можат да го вратат нормалниот режим на ретровизорот во секое време. Сликата не е во живо. Заради безбедност проверете ја околината. Подлежи на локалните прописи.

2На некои пазари бара соларно стакло. Правците на навигацијата се појавуваат на ветробранското стакло само кога во возилото е вграден системот Pivi Pro.

3Системот Помош за мртов агол може да помогне да се спречат судари. Ако Вашето возило забележи друг автомобил во Вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш воланот автоматски се врти - укажува дека треба да направите корекција со воланот.