DISCOVERY

МОДЕЛИ
DISCOVERY

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Импресивно издание со познатата сестраност на Discovery.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300 AWD AUTOMATIC

Максимална брзина km/h

201

Забрзување 0-100 km/h во секунди

7,3

Комбиниран циклус l/100km

Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Предни светла за магла
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Трепкачи за правец со анимација
 • Затемнето стакло
 • Црн контрастен покрив
 • Лизгачки преден панорамски покрив и фиксен заден панорамски покрив
 • ЛЕД крајни светла во незаситена боја
 • Влегување без клуч
 • Црни шепи на кочниците
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22“ Style 5124 во контрастна темносива сјајна боја, завршна обработка со дијамант
 • Пневматици за секаков терен
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Клима уред со четири зони
 • Напреден систем за прочистување на воздухот во кабината
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Греење на воланот
 • Метални плочки на предните прагови со натпис Metropolitan
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Предна централна конзола со дел за фрижидер
 • Премиум подни простирки
 • Внатрешна крајна врата со автоматско задвижување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од кожата Windsor во боите Light Oyster/Ebony со порабување во бојата Light Oyster
 • Целосна надградба со дополнителни елементи од кожа
 • Декоративни површини од алуминиум со завршна обработка Engine Spin
 • Седиште за возачот со греење, ладење, електрично поместување во 20 насоки, мемориска функција и капетански потпирач за рака
 • Интелигентно соборување на седиштата
 • Деливи задни седишта во однос 60:40 со греење, ладење, електрично поместување, рачно лизгање и електромоторно навалување, централен наслон за глава и потпирач за рака
 • Греење на седиштата во третиот ред
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Pivi Pro (Connected)1
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Android AutoTM (предмет на достапност)2
 • Apple CarPlay® (предмет на достапност)2
 • Remote
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)3
 • Уред за безжично полнење со засилувач на телефонскиот сигнал
 • Head-up дисплеј
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Седиште за совозачот со ISOFIX
 • Осум воздушни перничиња; воздушни перничиња, странична завеса и воздушни перничиња во ниво на градите за возачот и совозачот
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол4
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Препознавање на длабочината на водата
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Електронско воздушно потпирање
 • Теренска реакција
 • Приспособлива динамика

Discovery во својата најчиста форма.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P360 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

6,5

Комбиниран циклус l/100km

Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • ЛЕД крајни светла
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20“ Style 5122
 • Пневматици за секаков терен
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Клима уред со две зони
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Light Oyster
 • Волан без кожа
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од двослојна кожа во црната боја Ebony
 • Завршни украсни детали во сјајна црна боја
 • Предни седишта со електрично поместување во 14 насоки и капетански потпирач за рака
 • Деливи задни седишта во однос 60:40 со електрично соборување, рачно лизгање и електромоторно навалување, централен наслон за глава и потпирач за рака
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro (Connected)1
 • Android AutoTM (предмет на достапност)2
 • Apple CarPlay® (предмет на достапност)2
 • Remote
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)3
 • Уред за безжично полнење
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Седиште за совозачот со ISOFIX
 • Осум воздушни перничиња; воздушни перничиња, странична завеса и воздушни перничиња во ниво на градите за возачот и совозачот
 • Итно кочење
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Препознавање на длабочината на водата
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Електронско воздушно потпирање
 • Теренска реакција
 • Приспособлива динамика

Спортскиот карактер усогласен со способноста што е најдобра во класата.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300 AWD AUTOMATIC

Максимална брзина km/h

201

Забрзување 0-100 km/h во секунди

7,3

Комбиниран циклус l/100km

Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Трепкачи за правец со анимација
 • Црн контрастен покрив
 • Фиксен преден и заден панорамски покрив
 • ЛЕД крајни светла во незаситена боја
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22“ Style 5124, црна сјајна боја
 • Пневматици за секаков терен
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Клима уред со две зони
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Кожен волан
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Внатрешна крајна врата со автоматско задвижување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од двослојна кожа во боите Light Oyster/Ebony со порабување во бојата Light Oyster
 • Декоративна завршна обработка од алуминиум во стилот Shadow Aluminium
 • Седиште за возачот со греење, ладење, електрично поместување во 20 насоки, мемориска функција и капетански потпирач за рака
 • Деливи задни седишта во однос 60:40 со греење, електрично соборување, рачно лизгање и електромоторно навалување, централен наслон за глава и потпирач за рака
 • Седишта во третиот ред со рачно поместување
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Pivi Pro (Connected)1
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Android AutoTM (предмет на достапност)2
 • Apple CarPlay® (предмет на достапност)2
 • Remote
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)3
 • Уред за безжично полнење
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Седиште за совозачот со ISOFIX
 • Осум воздушни перничиња; воздушни перничиња, странична завеса и воздушни перничиња во ниво на градите за возачот и совозачот
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол4
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Препознавање на длабочината на водата
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Електронско воздушно потпирање
 • Теренска реакција
 • Приспособлива динамика

Визуелно го истакнува решителниот дизајн.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P360 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина mph (km/h)

209

Забрзување 0-60 mph (0-100 km/h) во секунди

6,5

Комбиниран циклус l/100km

Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Трепкачи за правец со анимација
 • Црн контрастен покрив
 • Фиксен преден и заден панорамски покрив
 • ЛЕД крајни светла во незаситена боја
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21“ Style 5025, црна сјајна боја
 • Пневматици за секаков терен
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Клима уред со две зони
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
 • Волан без кожа
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од двослојна кожа во боите Light Oyster/Ebony со порабување во бојата Light Oyster
 • Декоративна завршна обработка од алуминиум во стилот Shadow Aluminium
 • Седиште за возачот со електрично поместување во 18 насоки, мемориска функција и капетански потпирач за рака
 • Деливи задни седишта во однос 60:40 со електрично соборување, рачно лизгање и електромоторно навалување, централен наслон за глава и потпирач за рака
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Pivi Pro (Connected)1
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Android AutoTM (предмет на достапност)2
 • Apple CarPlay® (предмет на достапност)2
 • Remote
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)3
 • Уред за безжично полнење
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Седиште за совозачот со ISOFIX
 • Осум воздушни перничиња; воздушни перничиња, странична завеса и воздушни перничиња во ниво на градите за возачот и совозачот
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол4
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Препознавање на длабочината на водата
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Електронско воздушно потпирање
 • Теренска реакција
 • Приспособлива динамика

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

Изберете некои од бројните опции и додатоци.
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.

1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

2Само компатибилни паметни телефони.

Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на www.apple.com/ios/feature-availability/#apple-carplay.

Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на www.android.com/intl/auto/.

App Store е трговска марка на Apple Inc.

Google Play Store е трговска марка на Google LLC.​

3Услугите Secure Tracker бараат активирање и мора да бидат во област со мрежно покривање. Вклучува претплата за 12 месеци и може да се надгради до гарантниот период или да се обнови по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

4Системот Помош за мртов агол може да помогне да се спречат судари. Ако Вашето возило забележи друг автомобил во Вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш корективното движење на воланот ќе Ви укаже дека треба да го оддалечите Вашето возило ако се забележи потенцијален судар.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.


Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd.