НОВИОТ RANGE ROVER VELAR

СПЕЦИФИКАЦИИ
НОВИОТ RANGE ROVER VELAR
VELAR
D200 AWD AUTO (199 PS)
S

S

D200 AWD AUTO (199 PS)

ПЕРФОРМАНСИ
Максимална брзина km/h 210
Забрзување (секунди) 0-100 km/h 8,2
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКИ СИСТЕМ
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСИВОСТ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
ДЛАБОЧИНА НА ПРЕМИН НИЗ ВОДА
КРУГ НА ВРТЕЊЕ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER VELAR

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER VELAR

Погледнете ја целата серија на модели.
ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

Одржлив и префинет.

**Погледнете ги WLTP вредностите
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

±Наведените вредности се пресметани според NEDC (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) според официјалните тестови на производителот. Вредностите можат да варираат во зависност од опкружувањето и стилот на возење. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат

‡Максималната брзина кај мотори со потпирање со пружини е 210km/h (130mph).
‡‡Во комбинација со електромотор.
△Со возач од 75kg, течности на максимум, гориво на 90%.
▲Течности на максимум, гориво на 90%.
✧Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200 mm x 50 mm x 100 mm) во согласност со VDA. Волуменот се мери до таванот. Конфигурацијата и вкупниот волумен на багажниот простор се менуваат во зависност од спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот.
✦Воден волумен: Волуменот се мери со симулација на полнење на багажниот простор со течност. Волуменот се мери до таванот. Конфигурацијата и вкупниот волумен на багажниот простор се менуваат во зависност од спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот.
⬨Кога возилото е опремено со електронско воздушно потпирање.

Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.