НОВИОТ RANGE ROVER VELAR

МОДЕЛИ
НОВИОТ RANGE ROVER VELAR

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

RANGE ROVER VELAR S

Range Rover Velar во својата најчиста форма.
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTO (404PS) PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5,4

Комбиниран циклус l/100km

2,3†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 19" Style 5108
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Стандарден волан со лежиште во бојата Moonlight
 • Лопатки за менување степени на пренос со хромирана мат површина
 • Осветлување во кабината
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со поместување во 14 насоки, мемориска функција на седиштето за возачот
 • Седишта со перфорирана зрнеста кожа
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Light Oyster
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Pivi Pro1
 • Пакет Online со функцијата План за податоци2
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)3
 • Пакет Smartphone со Apple CarPlay® и Android AutoTM4
ПОГОДНОСТ
 • Крајна врата со електромоторен погон
 • Клима уред со две зони
 • Влегување без клуч
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Итно кочење
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината

RANGE ROVER VELAR DYNAMIC SE

Визуелно ја нагласува динамичката појава.
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTO (404PS) PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5,4

Комбиниран циклус l/100km

2,3†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 1089, 10 краци, темносива мат боја
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Стандарден волан со лежиште во бојата Moonlight
 • Лопатки за менување степени на пренос со хромирана мат површина
 • Осветлување во кабината
 • Метални педали со сјајна површина
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со поместување во 14 насоки, мемориска функција на седиштето за возачот
 • Седишта со перфорирана зрнеста кожа
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Pivi Pro1
 • Пакет Online со функцијата План за податоци2
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)3
 • Пакет Smartphone со Apple CarPlay® и Android AutoTM4
ПОГОДНОСТ
 • Крајна врата со електромоторен погон
 • Клима уред со две зони
 • Влегување без клуч
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол5
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината

RANGE ROVER VELAR DYNAMIC HSE

Визуелно ја нагласува редуктивната појава со вметнат детаљ на раскош. ​
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400e AWD AUTO (404PS) PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5,4

Комбиниран циклус l/100km

2,3†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Фиксен панорамски покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 5109, темносива мат боја
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан со лежиште во бојата Moonlight
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Осветлување во кабината
 • Метални педали со сјајна површина
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Надградба со дополнителни елементи од кожа
 • Предни седишта со приспособување во 20 насоки и мемориска функција на седиштето за возачот, задни седишта со електромоторно навалување
 • Седишта со перфорирана кожа Windsor
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Pivi Pro1
 • Пакет Online со функцијата План за податоци2
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)3
 • Пакет Smartphone со Apple CarPlay® и Android AutoTM4
ПОГОДНОСТ
 • Клима уред со две зони
 • Крајна врата со електромоторен погон
 • Влегување без клуч
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Итно кочење
 • Камера за поглед наназад
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Пакет Driver Assist

RANGE ROVER VELAR AUTOBIOGRAPHY

Непогрешлив израз на софистицирана елеганција.
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P400 AWD AUTO (400PS) MHEV

Максимална брзина km/h

250‡

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5,5

Комбиниран циклус l/100km

8,9†
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Лизгачки панорамски покрив
 • Црвени шепи на кочниците
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22" Style 1075, 10 краци, темносива сјајна боја со завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Лопатки за менување степени на пренос со хромирана мат површина
 • Кожен волан со лежиште во бојата Moonlight
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Метални педали со сјајна површина
 • Осветлени метални плочки на праговите на предните врати и метални плочки на праговите на задните врати
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со приспособување во 20 насоки, масажер и мемориска функција на седиштето за возачот, задни седишта со електромоторно навалување
 • Седишта со перфорирана кожа Windsor
 • Целосна надградба со дополнителни елементи од кожа
 • Тапацир на таванот од антилоп материјал во бојата Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM 3D Surround со 3Д опкружувачки звук
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Head-Up дисплеј
 • Pivi Pro1
 • Пакет Online со функцијата План за податоци2
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)3
 • Пакет Smartphone со Apple CarPlay® и Android AutoTM4
ПОГОДНОСТ
 • Клима уред со четири зони
 • Крајна врата со електромоторен погон
 • Влегување без клуч
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Итно кочење
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Препознавање на длабочината на водата
 • Пакет Driver Assist

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

ЕЛЕКТРИЧЕН ХИБРИД

Одржлив и префинет.

Максималната брзина кај мотори со потпирање со пружини е 210km/h (130mph).
‡‡Во комбинација со електромотор.

1Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
2Може да се применува политика за фер користење. Стандардна претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
3Услугите Secure Tracker и Secure Tracker Pro бараат активирање и мора да бидат во област со мрежно покривање. Вклучува претплата за 12 месеци и може да се надгради до гарантниот период или да се обнови по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
4Само компатибилни паметни телефони. Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay. Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.
5Системот Помош за мртов агол може да помогне да се спречат судари. Ако Вашето возило забележи друг автомобил во Вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш воланот автоматски се врти - укажува дека треба да направите корекција со воланот.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.
Android Auto е трговска марка на Google LLC.Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.