LAND ROVER PLUG-IN HYBRID

PHEV — НАШИОТ НАЈИНОВАТИВЕН ПОГОНСКИ СИСТЕМ ДОСЕГА

ИСТРАЖЕТЕ ГО PHEV

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 71

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус I/100km
Од 3,1

RANGE ROVER PHEV

БЕСКОМПРОМИСНА ПРЕФИНЕТОСТ. ЗАЧУДУВАЧКА СПОСОБНОСТ

ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 72

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус I/100km
Од 3,2

RANGE ROVER SPORT PHEV

ПЕРФОРМАНСИ НА ВОЗИЛО СО СУПЕРКОМПРЕСОР. ЕМИСИЈА НА PLUG-IN ХИБРИДНО ВОЗИЛО

ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ

ЕМИСИЈА НА CO2 g/km
Од 71

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО при комбиниран циклус I/100km
Од 3,1

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Дизајнирајте го вашето совршено возило
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Погледнете ја понудата Land Rover
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover блиску до вас
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас

Моторот P400e ги внесува придобивките од електрификацијата во легендарните способности на Range Rover; извонредно ниска емисија на издувни гасови и автономија во режимот EV (електрично возило) до 48km.

Елизабет Хил (Elizabeth Hill)
Одговорна за развој и производство

 • МОЌНОСТ

  PHEV развива моќност од 404PS, а емисија на CO2 од 71g/km, со помош на комбинацијата од напредниот 2.0-литарски Si4 Ingenium бензински мотор со моќност од 300PS и електричниот мотор со голем капацитет и моќност од 105kW.

 • РЕЖИМИ ЗА ВОЗЕЊЕ

  Изберете помеѓу режимот Паралелен хибрид (Parallel Hybrid) (стандардниот режим за возење) што ги комбинира бензинскиот и електричниот мотор или режимот за целосно електричен погон на EV (Електрично возило).^

 • ПРЕФИНЕТО, ТИВКО ВОЗЕЊЕ

  PHEV дава виртуелно тивко возење во режимот за целосно електрично возило (EV), а за оптимална префинетост гарантира беспрекорна транзиција помеѓу бензинскиот мотор и електромоторот.

 • НЕНАДМИНАТИ СПОСОБНОСТИ

  Што се однесува до способностите и перформансите, PHEV е прецизен и бескомпромисен и потполно е подготвен да се справи со ситуации во теренското возење, како што е минувањето низ вода* и ползењето преку карпи.

КАКО РАБОТИ
КАКО РАБОТИ PHEV

PHEV ги комбинира нашиот Ingenium мотор со мала тежина и електромоторот со моќност од 105kW, заедно со батеријата со голем капацитет од 13 kWh којашто се полни преку надворешен извор. Во режимот EV, со полна батерија, ова овозможува автономија до 48km со нулта емисија на CO2 низ издувната цевка.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ПОДЕТАЛНО ЗА ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА
ДЕЛУМНО ХИБРИДНО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (MHEV)
MHEV е „делумен“ хибриден систем што ја собира и складира енергијата којашто нормално би се изгубила при намалување на брзината на возилото и интелигентно ја ослободува во погонскиот систем за да му помогне на моторот. Тука е вклучен и напреден систем за стоп-старт што му овозможува на моторот да се изгасне додека возилото ја намалува брзината до застанување во место. Овие карактеристики ја намалуваат потрошувачката на гориво на возилото.
ХИБРИДНО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (HEV)
Погонската единица се состои од конвенционален мотор со електромотор и батерија за да се подобри ефикасноста. Батеријата кај хибридното електрично возило (HEV) се полни преку регенеративното кочење.
PLUG-IN ХИБРИДНО ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО (PHEV)
Комбинира конвенционален мотор со електромотор и батерија. Plug-In хибридно електрично возило (PHEV) се полни од надворешен извор на електрична енергија и, со помош на регенеративното кочење, беспрекорно ги избира и соединува конвенционалниот мотор и електромоторот за да испорача оптимални перформанси и ефикасност.
ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО НА БАТЕРИИ (BEV)
Без конвенционален мотор. Погонска единица кај електрично возило на батерии (BEV) е електромотор со батерија, се полни со помош на приклучување на полнач, и дава постојан чисто електричен погон. Електричното возило на батерии (BEV) се полни од надворешен извор на електрична енергија и со помош на регенеративно кочење и има нулта емисија на издувни гасови.
ПОЛНЕЊЕ НА ЕЛЕКТРИЧНО ВОЗИЛО
ИНФОРМАЦИИ ЗА ПОЛНЕЊЕТО НА PHEV

Кабелот за полнење во домашни услови ви овозможува да го полните вашето возило во текот на ноќните часови преку домашна приклучница. Кога се бараат пофлексибилни или побрзи решенија за полнење на електрично возило, може да се одредат опционални решенија за полнење, вклучително А/С ѕиден полнач на наизменична струја.**

ИСТРАЖЕТЕ ГО ПОЛНЕЊЕТО
ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ
RANGE ROVER PHEV
Уникатен, префинет и луксузен; тоа е возило што ги нуди сите класични квалитети на Range Rover, а во исто време дава нова дефиниција за врвниот Range Rover со ефикасност и перформанси на PHEV.
Истражете го овој модел
RANGE ROVER SPORT PHEV
Перформансите, способноста и ефикасноста се издигнуваат на нови височини со Range Rover Sport PHEV. Динамичкиот дизајн и агилното, доверливо возење се надополнуваат со засилените перформанси и пониската емисија на издувните гасови од нашиот најиновативен мотор досега.
Истражете го овој модел

*Минувањето низ вода е можно само кога моторот работи
*
* Времето за полнење се разликува во однос на пазарот, електричното напојување и решението за полнење.
^ Режимот Паралелен хибрид автоматски повторно ќе се вклучи кога возачот бара поголема моќност и вртежен момент од тоа што му е на располагање во моментот, или ако енергетското ниво на батеријата падне под нивото што не е доволно за да се одржува движењето. Багажниот простор во задниот дел кај PHEV моделите е намален. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема.