DEFENDER HARD TOP 110 N1

ЦЕНА ОД 59,237 € + ДДВ Возилото е хомологирано во категоријата N1 и сите правни лица имаат право на поврат на ДДВ.

DEFENDER

Способен за големи нешта
Погледнете го филмот

ДИЗАЈН

БЕСКОМПРОМИСЕН ТОВАРЕН ПРОСТОР

- 2,059 литри* практичен, флексибилен товарен простор
- 213 литри* простор под багажникот со можност за заклучување
- Ултра силни светла
- Издржлив гумен под и гумена подлога со можност за отстранување
- Шест фиксни точки за врзување за да се обезбеди вашиот товар
Новиот Defender Hard Top е најсилниот, најспособниот и најповрзаниот 4x4 што досега сме го произвеле. Дизајниран е да ги исполни глобалните стандарди и да испорача импресивен комфор на долги дестинации, овозможувајќи им го на бизнисите и на професионалците најдоброто од сите светови.
NICK COLLINS
LAND ROVER VEHICLE LINE DIRECTOR

СПОСОБНОСТ

ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА

Со перманентен погон на сите тркала, може да се справи со сè. Вртежниот момент може да се балансира помеѓу предните и задни тркала, обезбедувајќи поголема стабилност и контрола. Независното предно и задно потпирање додава комфор, додека системите Terrain Response ги оптимизираат перформансите соодветно на теренот.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ТЕХНОЛОГИЈА

PIVI PRO

Испириран од вашиот паметен телефон. Нашиот нов систем за информации и забава, Pivi Pro, испорачува комплетна поврзаност и клучни информации за миг. Навигацискиот систем кај Defender Hard Top ги учи рутите кои ги преферирате и предлага побрзи алтернативи во случај на доцнење.
Погледнете го филмот

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

Неограничени можности. За да го добилижите повеќе до вашиот свет, изберете подолу од трите пакети.

ПАКЕТ EXPLORER

ПАКЕТ EXPLORER

Загрејте ја патеката, без оглед на теренот. Пакетот Explorer Pack го опремува Defender да пркоси на конвенционалното и да ги освои неоткриените пејсажи.
ПАКЕТ ADVENTURE

ПАКЕТ ADVENTURE

Однесете го вашиот бизнис на нови територии. Пакетот Adventure го опремува Defender да ве одвезе надвор од пробиената патека во игралиштето на природата.
ПАКЕТ URBAN

ПАКЕТ URBAN

Освојте ја бетонската џунгла. Пакетот Urban го опремува Defender да се истакне во градот со стил, самодоверба и сталоженост што пленат.

МОДЕЛ

Погледнете ја верзијата Defender Hard Top 110 N1 која е на располагање.

DEFENDER HARD TOP 110 N1

Супериорен и за теренско и за друмско возење.

ЦЕНА ОД 59,237 € + ДДВ

Возилото е хомологирано во категоријата N1 и сите правни лица имаат право на поврат на ДДВ.
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

110 HARD TOP

Максимална брзина km/h

188

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,3

Комбинирано литри/100km

-
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Покрив во боја на каросеријата
 • ЛЕД фарови
 • Надворешна практична табла​​
 • Црни шини на покривот
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 18" Style 5093 челични тркала во бела сјајна боја
 • Пневматици за сите сезони
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Напречна греда на каросеријата со завршна обработка со светлосива прашкеста боја
 • Конфигурација за едноставно движење низ кабината
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Длабоки гумени подни простирки
 • Гумена подна простирка за багажниот простор
 • Посилно осветлување во багажниот простор​
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од мебел штоф со делумно електрично поместување во 8 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 10” со системот за информации и забава Pivi Pro3
 • Пакет Smartphone4
 • Функција Remote5
 • Пакет Online со план за податоци6
 • Функција Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Аналогни инструменти со централен TFT дисплеј
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • 360⁰ Помош при паркирање
 • Препознавање на длабочината на водата
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Помош за задржување во коловозна лента
 • Итно кочење
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Надзор на состојбата на возачот
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала
 • Трансфер кутија со два степени на пренос
 • Потпирање со пружини
 • Теренска реакција

*Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност. Заедно со просторот за сместување под подот во багажниот простор, без дигалката и алатите.