LAND ROVER REBORN

ВОЗИЛА НА LAND ROVER ОД СЕРИЈАТА I ОБНОВЕНИ ВО НИВНИОТ ОРИГИНАЛЕН СЈАЈ. ИМАЈТЕ ДЕЛ ОД ИСТОРИЈАТА.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
lLiUrmRL7tk
ABOVE AND BEYOND

ЕДНА СКИЦА ВО ПЕСОКОТ ЈА ЛАНСИРАШЕ СВЕТСКАТА ЛЕГЕНДА ПОЗНАТА ПО СПОСОБНОСТ, ЈАКОСТ И ФУНКЦИОНАЛНОСТ

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ

Годината е 1947. Еден човек скицира силуета на автомобил во песокот на плажа во Велс. Тој автомобил е Land Rover. Цврст, бестрашен, автомобил што ќе ја смени историјата, автомобил што ќе господари на секаков терен и ќе ги освојува срцата насекаде низ светот.

Децениите со иновации не одведоа до Above and Beyond. Се движевме по непозната територија не отстапувајќи од својата идеја – уникатен спој на способност и ладнокрвност со што се карактеризира секое возило со знакот на Land Rover.

НАШЕТО НАСЛЕДСТВО
Со создавање на возило што влева целосна самодоверба на секаков терен, воведовме нова генерација на авантури.
НАШАТА ИЗРАБОТКА
Одете зад сцената за да видите како нашите искусни мајстори - и со современа и со традационална технологија - наоѓаат задоволство во деталите и го оживуваат Land Rover.
НАШИТЕ АВАНТУРИ
Нашите рекордни експедиции покажуваат дека ако возите во непознатото, тоа ќе го направи само Land Rover.
НАШАТА ИДНИНА
Патувањата во неоткриени територии се секогаш возбудливи, а и иднината не е поразлична. Ние гледаме на иновациите како начин на обележување на теренот на утрешнината.
ПОТЕКЛО НА ВИДОВИТЕ

Морис Вилкс (Maurice Wilks) беше првиот иноватор на Land Rover. Неговиот син го раскажува неговото наследство

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
НАШЕТО НАСЛЕДСТВО
НЕВОЗМОЖНОТО ПАТУВАЊЕ

Land Rover има нешто во себе што ја прави авантурата привидно невозможна. Следете ги јунаците од првата копнена експедиција во 1955 година од Лондон до Сингапур.

ПРОЧИТАЈТЕ ГО ПРИЛОГОТ
ИКОНИ ВО ВОЗЕЊЕТО

Иконите не се раѓаат преку ноќ. Им треба време за да си ги заслужат чиновите. Некои од најславните возачи на Land Rover го знаат тоа лично. Горди сме што сме биле дел од нивните патувања…

НАШАТА ИЗРАБОТКА

ИДЕАЛНА ПОСТАВКА
Системот Terrain Response® (Теренска реакција) ги набљудува условите за возење и автоматски ги оптимизира поставките на возилото за да одговараат на теренот. Така што сега знаете зошто сме толку добро прилагодени.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ПАТУВАЈТЕ БЕЗ ТЕЖИНА
Јакоста не мора да биде со голема тежина. Ние сме водечки производител на автомобили со поефикасна алуминиумска каросерија затоа што веруваме дека идеите што се ослободени од предрасуди се секогаш и најтрајни идеи.
ВНАТРЕШНА УБАВИНА
Land Rover долго време се поврзуваше со отворените пространства, но бевме преокупирани и со доживувањето во внатрешноста на нашите возила. Само со најфините природни материјали и највештите мајстори ќе го овозможат тоа.
ПРОСТОР ЗА МОТОРОТ
Нашите мотори се производ на својата средина. Погледнете под хаубата на Land Rover, во епицентарот на знаењето што е погон на секој наш автомобил.
ИСТРАЖУВАЧИ ВО КАБИНИТЕ
Нашите кабини за 3Д снимање и просториите за виртуелна реалност им овозоможуваат на дизајнерите да влезат во возилата пред тие и да бидат произведени.
E-СПОСОБНОСТ ТЕХНОЛОГИИ НА LAND ROVER

Land Rover беше фокусиран да ги прави нашите возила што е можно поефикасни. Имаме богата историја на ефикасни технологии: од систем за потпирање со активно спуштање до системот интелигентен стоп-старт.

Нашите сегашни модели го продолжуваат ова патување со иновативни технологии меѓу коишто се решенијата со мала тежина за електронскиот серво волан, за алуминиумската конструкција на каросеријата и за нашите нови мотори Ingenium.

За да ги препознаете новите ефикасни модели со технологијата Е-Способност, ви нудиме нови спецификации со Е-Способност јасно испишани со сина боја на задниот дел од возилото. Offering low running costs and class leading Овозможува ниски трошоци за експлоатација и најниска емисија на CO2 во класата - Range Rover Evoque од 109g/km, а Discovery Sport од 123g/km.

НАШАТА ИДНИНА
ОДЕДНАШ СÈ СЕ ГЛЕДА
Претставување на проѕирната хауба. Храбар обид да се придобијат технофилите? Гледате право низ нас.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ПИОНЕРИ НА ЗЕМЈАТА И ВО КОСМОСОТ
Land Rover и Virgin Galactic: два бренда коишто се познати по поместување на границите.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ОСВЕТЛЕТЕ ЈА ПАТЕКАТА
Напредните фарови со ласерско скенирање на теренот нудат повеќе од осветлување. Тие ја пресметуваат најдобрата патека и го вклучуваат системот Terrain Response® (Теренска реакција) за да ве одведат безбедно околу пречките, низ браздите и преку секаков терен.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ИДНИТЕ СИГНАЛИ
Далечинската контрола е само еден показател на нашето справување со автомобилската технологија на утрешнината. Како што покажува идејното возло Discovery Vision Concept, ние се впуштаме во подвизи а не во остварување на карактеристики.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
РАБОТНАТА ОДГОВОРНОСТ Е КЛУЧОТ ЗА ОДРЖЛИВ БИЗНИС

Нашите планови за иднината се амбициозни. Знаеме дека работиме во свет со ограничени ресурси. Поради тоа нашиот бизнис го развиваме така за да може да се прилагоди на овие предизвици, негувајќи ги ресурсите и заедниците од коишто зависиме.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ЗАКАЖЕТЕ ДЕН ЗА EXPERIENCE
Искусите ги од прва рака способностите на Land Rover за движење по секаков терен
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблиску до вас
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
Можете да нè контактирате телефонски, он-лајн или преку нашите социјални мрежи
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Land Rover