DISCOVERY

СПЕЦИФИКАЦИИ
DISCOVERY
DISCOVERY
P360 AWD AUTOMATIC MHEV
DISCOVERY S

DISCOVERY S

P360 AWD AUTOMATIC MHEV

ПЕРФОРМАНСИ
Максимална брзина km/h 209
Забрзување (сек.) 0-100 km/h 6,5
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКА ЕДИНИЦА
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСЕЊЕ БАГАЖ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
GROUND CLEARANCE - STANDARD
GROUND CLEARANCE - OFF ROAD
КРУГ НА ВРТЕЊЕ
ДЛАБОЧИНА НА МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

Изберете некои од бројните опции и додатоци.
МОДЕЛИ НА DISCOVERY

МОДЕЛИ НА DISCOVERY

Погледнете ја целата серија на модели.

*Гореприкажаната вредност за воден волумен е соодветна на сув волумен од 922 литри.

*Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

**Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци.

Кога се вградени тркала од 21".

Ширината на багажниот простор ќе биде 1.273 кога е вграден клима уред со 4 зони. Клима уред со 4 зони не е достапен кај комерцијални возила.

Течности на максимум, гориво на 90%.

Со возач од 75kg, течности на максимум, гориво на 90%.

Максималната тежина врз спојната точка/куката за влечење е ограничена на 100 kg кога се вградени тркалата од 20" Style 5011, 5 двојни краци, сребрена сјајна боја Sparkle.

Максималниот капацитет за влечење е ограничен на 2.500 kg кога се вградени тркалата од 20" Style 5011, 5 двојни краци, сребрена сјајна боја Sparkle.

Волуменот се мери со симулација на полнење на багажниот простор со течност.

Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200 mm x 50 mm x 100 mm) во согласност со VDA.

Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината. Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.