ПЛАГ-ИН ХИБРИДНИ (PHEV) И ДЕЛУМНО ХИБРИДНИ (MHEV) ВОЗИЛА НА LAND ROVER

ПЛАГ-ИН ХИБРИДНИ (PHEV) И ДЕЛУМНО ХИБРИДНИ (MHEV) ВОЗИЛА НА LAND ROVER

ПОВТОРНО СОЗДАДЕН ЗА ДЕНЕС И УТРЕ

Запознајте ги нашите плаг-ин хибридни (PHEV) и делумно хибридни (MHEV) возила – последната еволуција на
луксуз и способност на Land Rover.

ПЛАГ-ИН ХИБРИД (PHEV)

ПЛАГ-ИН ХИБРИД (PHEV)

Комбинација на бензински мотор и електромотор. Префрлете се од чисто електричен погон за секојдневните релации со нулта емисија на издувни гасови на мешавина од бензински и електричен погон за пониска емисија на издувни гасови на подолгите патувања. Полнењето на електричниот дел од Вашето PHEV е едноставно и во домашни услови и на Вашата дестинација.
ДЕЛУМЕН ХИБРИД (MHEV)

ДЕЛУМЕН ХИБРИД (MHEV)

Нема потреба од полнење. Со поддршка на мал електромотор, Возилата на Land Rover со технологијата делумен хибрид MHEV ја унапредуваат ефикасноста и префинетоста на нивните бензински и дизелски мотори со повторно користење на енергијата што се собира при намалување на брзината и регенеративно кочење.
ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН RANGE ROVER

ЦЕЛОСНО ЕЛЕКТРИЧЕН RANGE ROVER

Новиот целосно електричен Range Rover ќе биде достапен за пред-нарачка на одредени пазари при крајот на 2023 година.
НОВИОТ RANGE ROVER PHEV

НОВИОТ RANGE ROVER PHEV

Range Rover е пример за останатите со својот модерен изглед што го одзема здивот, неспоредливите префинетост и способност на Land Rover.
 • Автономија во режим на ЕВ до 113 km (70 миљи)‡ ††
 • CO2 од 18 g/km††
НОВИОТ RANGE ROVER SPORT PHEV

НОВИОТ RANGE ROVER SPORT PHEV

Инстинктивен, неверојатен, бескомпромисен.
 • Автономија во режим на ЕВ до 115 km (71 миљи)‡††
 • CO2 од 18††
RANGE ROVER VELAR PHEV

RANGE ROVER VELAR PHEV

Возбудливиот, сестран Range Rover. Velar е водечки во прогресивен дизајн со сигурност, карактер и елеганција.
 • Автономија во режим на ЕВ до 61 km (38 миљи)‡ †
 • CO2 од 52 g/km
RANGE ROVER EVOQUE PHEV

RANGE ROVER EVOQUE PHEV

Компактен урбан Range Rover за во град и надвор од град. Неговата coupé силуета и модерната луксузна внатрешност се истакнуваат насекаде.
 • Автономија во режим на ЕВ до 62 km (39 миљи)‡ ††
 • CO2 од 32 g/km††
DISCOVERY SPORT PHEV

DISCOVERY SPORT PHEV

Сестраниот компактен SUV.
 • Автономија во режим на ЕВ до 60 km (37 миљи)‡ ††
 • CO2 од 34 g/km††
DEFENDER PHEV

DEFENDER PHEV

Најспособниот Land Rover. Се карактеризира со нашите најјаки материјали досега и е тестиран до неговите крајни граници. Defender е дизајниран за оптимална трајност.
 • Автономија во режим на ЕВ до 51 km (32 миљи)‡ ††
 • CO2 од 57 g/km††
НОВИОТ RANGE ROVER MHEV

НОВИОТ RANGE ROVER MHEV

Range Rover е пример за останатите со својот модерен изглед што го одзема здивот, неспоредливите префинетост и способност на Land Rover.
 • CO2 од 198 g/km
НОВИОТ RANGE ROVER SPORT MHEV

НОВИОТ RANGE ROVER SPORT MHEV

Инстинктивен, неверојатен, бескомпромисен.
 • CO2 од 194 - 211††
RANGE ROVER VELAR MHEV

RANGE ROVER VELAR MHEV

Возбудливиот, сестран Range Rover. Velar е водечки во прогресивен дизајн со сигурност, карактер и елеганција.
 • CO2 од 139 g/km
RANGE ROVER EVOQUE MHEV

RANGE ROVER EVOQUE MHEV

Компактен урбан Range Rover за во град и надвор од град. Неговата coupé силуета и модерната луксузна внатрешност се истакнуваат насекаде.
 • CO2 од 168 g/km††
DISCOVERY MHEV

DISCOVERY MHEV

Сестраниот SUV во целосна големина со простор и практичност. Спремен е за авантури со дури седум луѓе.
 • CO2 од 217 g/km††
DISCOVERY SPORT MHEV

DISCOVERY SPORT MHEV

Сестраниот компактен SUV.
 • CO2 од 175 g/km††
DEFENDER MHEV

DEFENDER MHEV

Најспособниот Land Rover. Се карактеризира со нашите најјаки материјали досега и е тестиран до неговите крајни граници. Defender е дизајниран за оптимална трајност.
 • - CO2 од 215 g/km††

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ГИ ИСТРАЖУВАТЕ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА

ВОЗЕЊЕ НА LAND ROVER PHEV

ВОЗЕЊЕ НА LAND ROVER PHEV

Електричната енергија внесува ново ниво на одржливост, префинетост и чувствителност во возилата за кои верувате дека ќе Ве однесат каде било.
ДОЗНАЈТЕ ЈА АВТОНОМИЈАТА НА PHEV

ДОЗНАЈТЕ ЈА АВТОНОМИЈАТА НА PHEV

Во Land Rover PHEV, ниедно растојание никогаш не е над границите. Видете како можете да ја максимирате Вашата автономија на секое патување.
ПОЛНЕЊЕ НА PHEV

ПОЛНЕЊЕ НА PHEV

Од време за полнење до заштеди, дознајте сѐ што Ви треба за полнење на Вашиот PHEV во домашни услови или кога сте на пат.

Вредностите за автономијата на ЕВ се базираат на сериско возило по стандардизирана патека. Постигнатата автономија ќе се менува во зависност од состојбата на возилото и батеријата, актуелната патека и опкружување и стилот на возење.

Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

††Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.