НЕЗАПИРЛИВ ДУХ

УНИКАТНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ИТАЛИЈАНСКИОТ УМЕТНИК НИНО МУСТИКА И ДИРЕКТОРОТ ЗА ДИЗАЈН НА LAND ROVER ГЕРИ МЕКГАВЕРН
Уметноста и дизајнот се нераскинливо поврзани. Се работи за воспоставување на таа емоционална врска.
Гери МекГаверн
Директор за дизајн и Главно одговорно лице за креативност

УНИКАТНА СОРАБОТКА

НИНО МУСТИКА

НИНО МУСТИКА

Сицилијанец по потекло, но граѓанин на светот по делувањето, на уметникот Нино Мустика му се восхитуваат и го проучуваат многу сликари, скулптори и архитекти. Работи од своето студио во Милано, Италија.
ГЕРИ МЕКГАВЕРН

ГЕРИ МЕКГАВЕРН

Како Директор за дизајн и Главно одговорно лице за креативност, Гери МекГаверн ги креира некои од најуникатните и најпосакуваните возила во светот и е признат како еден од водечките дизајнери за автомобили во светот.
СКУЛПТУРИТЕ

СКУЛПТУРИТЕ

Незапирлив дух содржи две скулптури со седум метри во висина. Го слават соединувањето на уметноста и дизајнот на автомобили.