RANGE ROVER: ИСТОРИЈАТ

ПОВЕЌЕ ОД 45 ГОДИНИ RANGE ROVER ПОСТАВУВА СТАНДАРДИ ЗА ЛУКСУЗ И СПОСОБНОСТ

ИСТОРИЈА НА ИНОВАЦИИ

Во изминатите 45 години Range Rover претстави серија од технички решенија што беа новитет во индустријата и со нив прерасна во возило со неспоредлив луксуз какво што го знаеме денес

ПРВ ЛУКСУЗЕН SUV

ПРВ ЛУКСУЗЕН SUV

Оригиналниот Range Rover беше првото 4х4 возило дизајнирано да биде добро за друмско возење исто колку што е добро и за теренско возење. Едноставно се движеше низ кал и по автопат.
ПРВО ВОЗИЛО СО ЕЛЕКТРОНСКА КОНТРОЛА НА ТРАКЦИЈАТА

ПРВО ВОЗИЛО СО ЕЛЕКТРОНСКА КОНТРОЛА НА ТРАКЦИЈАТА

Range Rover беше првото 4х4 возило опремено со системот Електронска контрола на тракцијата.
ПРВ ПРЕМИУМ ДИЗЕЛ SUV ХИБРИД

ПРВ ПРЕМИУМ ДИЗЕЛ SUV ХИБРИД

Со извонредна потрошувачка на гориво и за 26% пониска емисија на C02 од дизел моторот TDV6, Range Rover Hybrid стана првиот дизел SUV хибрид во својата класа.
ПРВ SUV СО ЦЕЛОСНО АЛУМИНИУМСКА КАРОСЕРИЈА

ПРВ SUV СО ЦЕЛОСНО АЛУМИНИУМСКА КАРОСЕРИЈА

Четвртата генерација на Range Rover е првиот SUV во светот со целосно алуминиумска каросерија.

Range Rover беше првиот луксузен SUV во светот во 1970 година и 45 години продолжува да биде предводник. Најновиот модел е најпосакуваниот и најсофистицираниот Range Rover досега во којшто се испреплетуваат ненадминатиот комфор и најсовремената технологија за да понуди доживување исполнето со врвен луксуз.

НИК РОЏЕРС
ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР - РАЗВОЈ И ПРОИЗВОДСТВО

ФАКТИ И КАРАКТЕРИСТИКИ

RANGE ROVER

Кулминација на префинети способности.
RANGE ROVER

РЕГИСТРИРАЈТЕ СЕ ЗА НОВИТЕТИ ОД RANGE ROVER

Кога го претставивме Range Rover пред 45 години, ова возило ја смени сликата којашто светот ја имаше за теренското возење. Низ годините, тој стана претставник на врвното во британскиот дизајн. Бидете во тек со новитетите од Range Rover.