RANGE ROVER REBORN

ОРИГИНАЛНАТА ИКОНА ОД 1970-ТИТЕ СЕ ВРАТИ

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
5IPFJ7cgDzY
РОДЕН ВО 1970 ГОДИНА. ПОВТОРНО РОДЕН ВО 2017 ГОДИНА.

Претставувањето на Range Rover во 1970 година смени сè. Никогаш порано луксузот на една лимузина не беше комбиниран со таква робустна способност за теренско возење со погон на четири тркала. Се роди глобална икона и моторен феномен. И скоро педесет години подоцна, Land Rover Classic ги враќа Range Rover возилата со две врати во фабричка состојба за идните генерации на колекционери и ентузијасти да ги купат директно од Land Rover.

ПРВИОТ RANGE ROVER REBORN

Првиот завршен проект од програмата Range Rover Reborn е моделот со две врати од 1978 година со златната боја Bahama Gold. Овој модел е набавен во Обединетото Кралство и е обновен по неговата оригинална фабричка спецификација од страна на стручен тим посветен на зачувувањето на целосната автентичност на возилото.

Возилото - број на шасија SAL41977 - го помина целиот процес на реставрирање при што се користеа само делови од Land Rover Classic и оригинални компоненти. Процесот се изведе во дирекцијата на Land Rover Classic во Вест Мидлендс, а возилото беше дел од официјалното деби на Range Rover Reborn на салонот на ретро автомобили Salon Retromobile во февруари 2017 година во Париз.

Range Rover Reborn ја нагласува нашата посветеност кон серијата класични модели и е ретка можност за клиентите да бидат сопственици на вредна и оригинална колекционерска автомобилска икона.

Тим Ханиг
Директор, Jaguar Land Rover Classic

REBORN ВО СЛИКИ

За целосно обновување на класичниот Range Rover нашиот тим од техничари и инженери одново педантно ги создава сите аспекти на оригиналната изработка на возилото за да се добие што е можно поавтентичен краен производ. Тоа го овековечивме во еден албум, во вид на вртелешка, од оригинални слики што го оживуваат духот на секоја реставрација.

REBORN ВО СЛИКИ

За целосно обновување на класичниот Range Rover нашиот тим од техничари и инженери одново педантно ги создава сите аспекти на оригиналната изработка на возилото за да се добие што е можно поавтентичен краен производ. Тоа го овековечивме во еден албум, во вид на вртелешка, од оригинални слики што го оживуваат духот на секоја реставрација.

REBORN ВО СЛИКИ

За целосно обновување на класичниот Range Rover нашиот тим од техничари и инженери одново педантно ги создава сите аспекти на оригиналната изработка на возилото за да се добие што е можно поавтентичен краен производ. Тоа го овековечивме во еден албум, во вид на вртелешка, од оригинални слики што го оживуваат духот на секоја реставрација.

REBORN ВО СЛИКИ

За целосно обновување на класичниот Range Rover нашиот тим од техничари и инженери одново педантно ги создава сите аспекти на оригиналната изработка на возилото за да се добие што е можно поавтентичен краен производ. Тоа го овековечивме во еден албум, во вид на вртелешка, од оригинални слики што го оживуваат духот на секоја реставрација.

ЕВОЛУЦИЈАТА НА ЕДНА ИКОНА

Серијата I на Range Rover е пионер во автомобилската индустрија што смени сè. Уникатен SUV којшто не само што го издржа тестот на времето, туку и еволуираше во глобална икона на моќност, префинетост, способност и луксуз. А Range Rover Reborn го затвори кругот на оваа приказна. Почест на 48-годишното патување на Range Rover и враќање на местото каде што сето тоа започна. Затоа, да одвоиме еден момент да ја прославиме неверојатната еволуција што ја имаше легендарниот Range Rover во текот на изминатите скоро пет децении.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ
ИМАЈТЕ ДЕЛ ОД ИСТОРИЈАТА

Ако сакате да дознаете повеќе за Range Rover Reborn, контактирајте го тимот преку е-пошта classic@jaguarlandrover.com или јавете се на
+44 (0)20 3601 1255 и со задоволство ќе одговориме на вашите прашања.

ЗАКАЖЕТЕ ДЕН ЗА EXPERIENCE
Искусите ги од прва рака способностите на Land Rover за движење по секаков терен
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблиску до вас
КОНТАКТИРАЈТЕ НÈ
Можете да нè контактирате телефонски, он-лајн или преку нашите социјални мрежи
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Land Rover