INGENIUM.<br>ЧИСТ И ЕФИКАСЕН.

ДОСТАПНИ КАКО БЕНЗИНСКИ И ДИЗЕЛ МОТОРИ, НАШИТЕ ИЗВОНРЕДНО ЕФИКАСНИ МОТОРИ INGENIUM ВИ ШТЕДАТ ПАРИ НА ДОЛГ РОК.

БЕНЗИНСКИ ИЛИ ДИЗЕЛ?

Клиентите бараат „почисти“ возила коишто ги подобруваат перформансите што се очекуваат од робустните теренски возила. Нашите мотори Ingenium го нудат тоа на ново ниво.

Д-Р ВОЛФГАНГ ЦИБАРТ

ИНЖЕНЕРИНГ ДИРЕКТОР НА ГРУПАЦИЈАТА JAGUAR LAND ROVER

 • ЕКОЛОШКИ ПРИФАТЛИВИ

  Сите наши мотори се во согласност со EU6, но нашите мотори Ingenium имаат дури и пониска емисија на штетни гасови, вклучувајќи ги CO2 и азотните оксиди.

 • ПОДОБРЕНИ ПЕРФОРМАНСИ

  Поголемиот вртежен момент кај моторот Ingenium овозможува пријатно возење со брза реакција.

 • ШТЕДИ ПАРИ

  Пониска потрошувачка на гориво и намалена емисија на издувни гасови значи помалку пари за гориво и данок. Моделот Evoque со 2.0-литарски 180PS дизел мотор спаѓа во даночна група D, со трошок од само 160 фунти за првата година.

 • МИРНО И ТИВКО ВОЗЕЊЕ

  Моторите Ingenium имаат помала тежина што овозможува помирно и потивко возење.

КОЈ МОТОР INGENIUM Е НАЈДОБАР ЗА ВАС?

Моторите ingenium се наши мотори со најмала потрошувачка на гориво досега, но важно е да го изберете моторот што најдобро одговара на вашите потреби.

INGENIUM - ДИЗЕЛ МОТОРИ
Дизел моторите од серијата Ingenium се најдобрата опција ако сакате да одите на долги патувања со вашето возило и да уживате во слободата да патувате во разни градови и да бидете изземени од данокот за возење во зона со ниска емсија на издувни гасови. Овие мотори ви овозможуваат ефикасно постигнување и одржување на вашата брзина.
INGENIUM - БЕНЗИНСКИ МОТОРИ
Ако барате моќна погонска единица со брза реакција, а во исто време со мала потрошувачка и ниска емисија на издувни гасови, тогаш нашите бензински мотори од серијата Ingenium се најдобриот избор за вас. Ги подобруваат перформансите за агилно возење и се многу згодни за чести и кратки патувања.
НОВИОТ RANGE ROVER VELAR
Авангардниот Range Rover

ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВА ВОЗИЛО
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
RANGE ROVER EVOQUE
Уникатен и впечатлив, вистински Range Rover во компактна форма
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВА ВОЗИЛО
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DISCOVERY
Најсестраниот SUV

ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВА ВОЗИЛО
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
DISCOVERY SPORT
Сестран, компактен SUV со авантуристички дух

ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВА ВОЗИЛО
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашето совршено возило
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Land Rover
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблиску до вас
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас