ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

3.0 LITRE 6‑CYLINDER 300PS TURBOCHARGED DIESEL MHEV (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100km/h

7.3

Моќност (kW/PS)

221 / 300
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 19" Style 5001, тркала од легура со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан
 • Амбиентално внатрешно осветлување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од зрнеста кожа со прилагодување во 8 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Напреден аудио систем
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Задна камера
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Влегување без клуч
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

3.0 LITRE 6‑CYLINDER 400PS TURBOCHARGED PETROL MHEV (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

225

Забрзување 0-100km/h

5.9

Моќност (kW/PS)

294 / 400
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Предни светла за магла
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 19" Style 5001, тркала од легура со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Амбиентално внатрешно осветлување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од зрнеста кожа со прилагодување во 14 насоки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Напреден аудио систем
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Задна камера
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Влегување без клуч
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

3.0 LITRE 6‑CYLINDER 400PS TURBOCHARGED PETROL MHEV (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

225

Забрзување 0-100km/h

5.9

Моќност (kW/PS)

294 / 400
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Предни светла за магла
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5084, тркала од легура со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Амбиентално внатрешно осветлување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од кожата Windsor со прилагодување во 16 насоки и мемориска функција
 • Предни седишта со греење
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Напреден аудио систем
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Задна камера
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Влегување без клуч

RANGE ROVER SPORT HSE WITH DYNAMIC PACK

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

5.0 LITRE 525PS V8 SUPERCHARGED PETROL (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

250 / 225<sup>‡</sup>

Забрзување 0-100km/h

5.3

Моќност (kW/PS)

386 / 525
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Предни светла за магла
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 5085, тркала од легура со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Сјајни метални педали
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од кожата Windsor со прилагодување во 16 насоки и мемориска функција
 • Предни седишта со греење
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Напреден аудио систем
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Задна камера
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Влегување без клуч
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

3.0 LITRE 6‑CYLINDER 400PS TURBOCHARGED PETROL MHEV (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

225

Забрзување 0-100km/h

5.9

Моќност (kW/PS)

294 / 400
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Црн контрастен покрив
 • Фиксен панорамски покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 9001, тркала од легура со 9 краци во сјајна црна боја Gloss Black
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Сјајни метални педали
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Прилагодливо амбиентално внатрешно осветлување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од кожата Windsor со прилагодување во 16 насоки, мемориска функција и со странични потпирачи од антилоп материјал
 • Предни седишта со ладење и греење, задни седишта со греење
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Аудио систем Meridian™ со опкружувачки звук
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Набљудување на мртвиот агол
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Набљудување за слободен излез
 • 360 Помош при паркирање
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Клима уред со три зони

RANGE ROVER SPORT AUTOBIOGRAPHY WITH DYNAMIC PACK

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

5.0 LITRE 525PS V8 SUPERCHARGED PETROL (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

250 / 225<sup>‡</sup>

Забрзување 0-100km/h

5.3

Моќност (kW/PS)

386 / 525
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Црн контрастен покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 5085, тркала од легура со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Mid-Silver со контрастна завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Сјајни метални педали
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од полуанилинска кожа со прилагодување во 22 насоки, мемориска функција, наслони за глава со крилца
 • Предни седишта со ладење и греење, задни седишта со греење
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Аудио систем Meridian™ со опкружувачки звук
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Набљудување на мртвиот агол
 • Набљудување за слободен излез
 • Надзор на состојбата на возачот
 • 360 Помош при паркирање
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината

RANGE ROVER SPORT HSE SILVER

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

3.0 LITRE 6‑CYLINDER 400PS TURBOCHARGED PETROL MHEV (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

225

Забрзување 0-100km/h

5.9

Моќност (kW/PS)

294 / 400
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Затемнето стакло
 • Фиксен панорамски покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 5007, тркала од легура со 5 двојни краци во сјајна црна боја Gloss Black со контрастна завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Прилагодливо амбиентално внатрешно осветлување
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • 60:40 простор за багаж преку задните седишта
 • Фурнир Grand Black
 • Ладилник во предната централна конзола
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од кожата Windsor со прилагодување во 16 насоки и мемориска функција
 • Предни седишта со греење
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Аудио систем Meridian™ со опкружувачки звук
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Задна камера
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Влегување без клуч
 • Меко затворање на вратата

RANGE ROVER SPORT HSE DYNAMIC BLACK

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

5.0 LITRE 525PS V8 SUPERCHARGED PETROL (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

250 / 225<sup>‡</sup>

Забрзување 0-100km/h

5.3

Моќност (kW/PS)

386 / 525
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Затемнето стакло
 • Фиксен панорамски покрив
 • Пакет Black Exterior
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 9001, 9 краци, сјајна црна боја Gloss Black
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Амбиентално внатрешно осветлување
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта од кожата Windsor со прилагодување во 16 насоки и мемориска функција
 • Предни седишта со греење
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Аудио систем Meridian™ со опкружувачки звук
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Задна камера
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Влегување без клуч
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

5.0 LITRE 575PS V8 SUPERCHARGED PETROL (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

283

Забрзување 0-100km/h

4.5

Моќност (kW/PS)

423 / 575
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Црн контрастен покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 5091, тркала од легура со 5 двојни краци во мат сива боја Satin Polished Grey
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Сјајни метални педали
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Прилагодливо амбиентално внатрешно осветлување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта SVR Performance
 • Предни и задни седишта со греење
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Аудио систем Meridian™ со опкружувачки звук
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Набљудување на мртвиот агол
 • Набљудување за слободен излез
 • Надзор на состојбата на возачот
 • 360 Помош при паркирање
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Клима уред со три зони

RANGE ROVER SPORT SVR CARBON EDITION

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

5.0 LITRE 575PS V8 SUPERCHARGED PETROL (AUTOMATIC)

Максимална брзина km/h

283

Забрзување 0-100km/h

4.5

Моќност (kW/PS)

423 / 575
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пакет SVR Carbon Fibre Exterior со изложена хауба од карбонски влакна
 • Хауба од карбонски влакна
 • Црн контрастен покрив
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22" Style 5083, тркала од легура со 5 двојни краци во сјајна црна боја Gloss Black
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Проширена декоративна површина Carbon Fibre
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Сјајни метални педали
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Прилагодливо амбиентално внатрешно осветлување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта SVR Performance
 • Предни и задни седишта со греење
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Touch Pro Duo
 • Аудио систем Meridian™ со опкружувачки звук
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Набљудување на мртвиот агол
 • Набљудување за слободен излез
 • Надзор на состојбата на возачот
 • 360 Помош при паркирање
 • TПрепознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Клима уред со три зони

*When fitted with optional 5+2 seating.

Имајте во предвид дека стандардните карактеристики може да бидат заменети кога избирате алтернативно ниво на опрема. Исто така, стандардните карактеристики може да се разликуваат во зависност од земјата на купување, од варијантата на моторот и трансмисијата.

Meridian е регистриран заштитен знак на Meridian Audio Ltd.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) и пазарот, или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте го вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Одредени функции бараат погодна SIM картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто ве советувал вашиот продавач.