LAND ROVER <br> PLUG-IN ХИБРИДИ

LAND ROVER
PLUG-IN ХИБРИДИ

PHEV – НАШИОТ НАЈИНОВАТИВЕН ПОГОНСКИ СИСТЕМ ДОСЕГА

ШТО Е PHEV?

Plug-in хибридните електрични возила често скратено се нарекуваат хибриди или, за да се разликуваат од делумно хибридните возила, PHEV.

МОЌНОСТ

МОЌНОСТ

Со комбинирање на мотор со внатрешно согорување и електромотор за да се добијат оптимални ефикасност и перформанси, PHEV го нуди најдоброто од двете технологии.
ПРЕФИНЕТ

ПРЕФИНЕТ

PHEV дава виртуелно тивко возење во режимот за целосно електрично возило (EV) и, за оптимална префинетост, овозможува беспрекорна транзиција помеѓу бензинскиот мотор и електромоторот.
ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН

ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН

Како сакате да возите зависи од вас. Едноставно, изберете го стандардниот режим за возење, комбинација од бензински мотор и електромотор, или изберете го целосно електричниот погон на режимот EV (електрично возило).
БЕСКОМПРОМИСЕН

БЕСКОМПРОМИСЕН

Што се однесува до способностите и перформансите, PHEV е прецизен и бескомпромисен и целосно е подготвен да се справи со ситуации во теренското возење, како што е минувањето низ вода или возењето по длабок снег.

ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН НА ЗАДНИТЕ ТРКАЛА

МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ

Овие plug-in хибридни возила го комбинираат моторот со внатрешно согорување со електромоторот за да дадат подобрени перформанси за возење со намалена потрошувачка на гориво.
МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ
ВИСОКОНАПОНСКА БАТЕРИЈА
ЕЛЕКТРОМОТОР/ТРАНСМИСИЈА
ИНТЕЛИГЕНТЕН КОНТРОЛЕР

ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА

МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ

Овие plug-in хибридни возила го комбинираат моторот со внатрешно согорување со електромоторот за да дадат подобрени перформанси за возење со намалена потрошувачка на гориво.
МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ
ВИСОКОНАПОНСКА БАТЕРИЈА
ЕЛЕКТРОМОТОР/ТРАНСМИСИЈА
ИНТЕЛИГЕНТЕН КОНТРОЛЕР

КАКО ДА ПОЛНИТЕ

Без оглед дали сте излезени или се паркирате дома, изборот на опции за полнење ви овозможува да го приклучите возилото да се полни каде и да сте.

ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

Со вашето возило се испорачува потребниот кабел Mode 2 за полнење во домашни услови. Идеално, полнењето во домашни услови се прави преку ноќ, и може да се изведува на секакви временски услови. За побрзо полнење се препорачува ѕиден полнач.
ЅИДЕН ПОЛНАЧ ЗА ПОБРЗО ПОЛНЕЊЕ

ЅИДЕН ПОЛНАЧ ЗА ПОБРЗО ПОЛНЕЊЕ

Со ѕиден полнач во вашиот дом, целосно полнење може да се постигне веќе за 2,2 часа2. Ѕидниот полнач треба да го постави некој од нашите специјалисти и да се смести на соодветна локација што е најпогодна за вас. За подетални информации прашајте го вашиот локален продавач на Land Rover.
ПРОНАЈДЕТЕ НÈ СЕГА

ИСТРАЖЕТЕ ГО LAND ROVER

НАШИОТ АСОРТИМАН НА ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

НАШИОТ АСОРТИМАН НА ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

Истражете го нашиот асортиман на plug-in хибридни возила.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ИСТРАЖЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА

ИСТРАЖЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА

Истражете го целосниот асортиман и споредете ги нашите возила пред да го изберете вистинското возило за вас и за вашиот животен стил.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА

1Минувањето низ вода е можно само кога моторот работи.

2Одредени станици можат да бараат регистрација или плаќање веднаш.

3Времето за полнење може да се разликува во зависност од вашето домашно електрично напојување.

Багажниот простор во задниот дел кај PHEV моделите е намален. За подетални информации контактирајте го вашиот локален продавач. Опремата за полнење може да се разликува од пазар до пазар. За подетални информации контактирајте го вашиот локален продавач.