НАЈЧЕСТИ ПРАШАЊА ЗА PHEV

П) ДАЛИ БАТЕРИЈАТА Е ПОКРИЕНА СО ГАРАНЦИЈА?

П) ДАЛИ БАТЕРИЈАТА Е ПОКРИЕНА СО ГАРАНЦИЈА?

О) Да. Покрај стандардната гаранција за возилото, батериите за нашите електрични возила EV имаат осумгодишна гаранција.
П) КОЛКАВА Е АВТОНОМИЈАТА НА PLUG-IN ХИБРИДНО ВОЗИЛО?

П) КОЛКАВА Е АВТОНОМИЈАТА НА PLUG-IN ХИБРИДНО ВОЗИЛО?

О) Кога се користи само електромоторот, plug-in хибридното возило има автономија до 68km*. Plug-in хибридните возила користат и бензински мотор за да постигне многу поголема автономија.
П) ДАЛИ МОЖАМ ДА ГО ПОЛНАМ МОЕТО PLUG-IN ХИБРИДНО ВОЗИЛО НА ДОЖД?

П) ДАЛИ МОЖАМ ДА ГО ПОЛНАМ МОЕТО PLUG-IN ХИБРИДНО ВОЗИЛО НА ДОЖД?

О) Да. Безбедноста на процесот на полнење на plug-in хибридното возило е целосно осигурана.
П) ДАЛИ НАЦИОНАЛНАТА ДИСТРИБУТИВНА МРЕЖА МОЖЕ ДА ОДГОВОРИ НА БАРАЊАТА?

П) ДАЛИ НАЦИОНАЛНАТА ДИСТРИБУТИВНА МРЕЖА МОЖЕ ДА ОДГОВОРИ НА БАРАЊАТА?

О) Дистрибутивната мрежа може едноставно да се справи со полнењето на електричните возила. Во повеќето случаи тоа се одвива во ноќните часови кога потрошувачката на електрична енергија е мала. Заедно со другите производители на автомобили работиме со владите и компаниите за дистрибуција на електрична енергија за да се осигура редовното снабдување.
П) ДАЛИ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА СЕ БАВНИ ВО СПОРЕДБА СО БЕНЗИНСКИТЕ И ДИЗЕЛ ВОЗИЛАТА?

П) ДАЛИ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА СЕ БАВНИ ВО СПОРЕДБА СО БЕНЗИНСКИТЕ И ДИЗЕЛ ВОЗИЛАТА?

О) Не, далеку од тоа. Електромоторите создаваат инстантен и целосен вртежен момент од место што овозможува импресивна реакција и забрзување.
П) ДАЛИ СЕ БЕЗБЕДНИ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА?

П) ДАЛИ СЕ БЕЗБЕДНИ ЕЛЕКТРИЧНИТЕ ВОЗИЛА?

О) Да. Сите нови модели ги исполнуваат истите строги стандарди за безбедност како и секое друго возило.

ТИПОВИ НА ЕЛЕКТРИЧНИ ВОЗИЛА

OPEN ALL
Што е plug-in хибридно електрично возило?
Дали се plug-in хибридните возила единствениот тип на електрични возила?

ЖИВОТ СО PLUG-IN ХИБРИДНО ВОЗИЛО

OPEN ALL
Дали климата има влијание на батеријата?
Дали батериите ги губат својствата со тек на времето исто како во другите уреди?
Дали батериите треба редовно да се заменуваат?
Кои се главните придобивки од поседувањето на plug-in хибридно возило?
Дали има и други придобивки?
Кои се недостатоците од поседување на Plug-in хибридно електрично возило?

АВТОНОМИЈА НА PHEV ВОЗИЛО

OPEN ALL
Дали PHEV возилото ќе има доволно автономија за моето патување?
Кои фактори влијаат на автономијата?
Како можам да ги оптимизирам потрошувачката на гориво и електричниот полнеж на батеријата на возилото?

ПОЛНЕЊЕ

OPEN ALL
Кои различни методи постојат за полнење на plug-in хибридно возило?
Што е „дестинациско полнење“?
Што е „попатно полнење“?
Каква опрема за полнење ми треба?
Дали ќе треба да направам измени во мојата домашна електрична инсталација?
Кој може да вгради ѕиден полнач кај мене дома?
Јас немам приватен паркинг дома или на работа. Дали тоа значи дека не можам да имам електрично возило?
Дали батеријата има гаранција?
Што значи kWh?
Дали може електричната мрежа да го издржи растечкиот број на електрични возила?
Што е регенеративно кочење?

СПОСОБНОСТИ И ПЕРФОРМАНСИ

OPEN ALL
Дали PHEV возилата се побавни и со послаба реакција од автомобилите со бензински или дизел мотор?
Дали можам да користам PHEV за влечење?
Дали можам да го користам PHEV за теренско возење?
Дали можам да сместам резервно тркало во PHEV?

БЕЗБЕДНОСТ

OPEN ALL
Дали се безбедни електричните возила?

ИСТРАЖЕТЕ ГО LAND ROVER

НАШИОТ АСОРТИМАН НА ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

НАШИОТ АСОРТИМАН НА ХИБРИДНИ ВОЗИЛА

Истражете го нашиот асортиман на plug-in хибридни возила.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ИСТРАЖЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА

ИСТРАЖЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА

Истражете го целосниот асортиман и споредете ги нашите возила пред да го изберете вистинското возило што одговара на вашиот животен стил.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА