НОВИОТ RANGE ROVER SPORT

НОВИОТ RANGE ROVER SPORT

ИНСТИНКТИВЕН, НЕВЕРОЈАТЕН, БЕСКОМПРОМИСЕН.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

За жал, варијантата на моторот P400 не е достапна за нарачка во моментов. Ќе ве известиме штом повторно ќе стане достапна.

Моќни електризирачки перформанси, дизајнирани за да го исполнат секој предизвик. Нашиот Electric Hybrid нуди оптимизирана ефикасност и продолжена автономија при возење како целосно електрично возило (EV). Целосно електричниот Range Rover Sport ќе му се придружи на семејството во 2024 година.

НАДВОРЕШЕН ДИЗАЈН

Докажана еволуција во којашто модерното и префинетото ја потенцираат инстинктивната страст. Range Rover Sport го редефинира спортскиот луксуз.

РЕДУКТИВЕН ДИЗАЈН

Затегнатите површини на каросеријата ги изразуваат моќноста и перформансите, додека таинствените фарови, украсната маска и извајаниот преден одбојник зрачат со доверба и темперамент. Непрекинатата графика на крајните светла го дефинира изгледот на задниот дел.

МУСКУЛЕСТ СТАВ

Впечатливата појава на патот на новиот Range Rover Sport е резултат на неговиот мускулест став, неверојатните пропорции и кратките препусти. Достапни се тркала од 23“ во бројни завршни обработки. Профилот на возилото е оригинален.

ЕКСКЛУЗИВНИ ДЕТАЛИ

Range Rover Sport Dynamic внесува уникатни дизајнерски детали. Се истакнуваат деталите во матираната бакарна боја Burnished Copper, уникатните одбојници и натписите во графитната боја Matte Graphite. Овие детали го засилуваат ставот и агресивната појава на возилото.
Кликнете за комуникација

ВНАТРЕШЕН ДИЗАЈН

Модерен, софистициран и динамичен. Наменската позиција за возење како во кокпит го поставува стилот за фокусирана внатрешност.

СОВРЕМЕНИ МАТЕРИЈАЛИ

СОВРЕМЕНИ МАТЕРИЈАЛИ

Го креираме концептот за одржлив модерен луксуз, нудиме современи технички материјали меѓу коишто се и материјалите со мала тежина на Ultrafabrics, без да ги нарушиме квалитетот или перформансите.
ИЗВАЈАНИ СЕДИШТА

ИЗВАЈАНИ СЕДИШТА

Извајаните седишта нудат исклучителен комфор и динамичка стабилност. Новиот Range Rover Sport Dynamic нуди уникатни елементи во внатрешноста како комбинациите на две бои.
ЛУКСУЗНА КОЖА

ЛУКСУЗНА КОЖА

Употребата на опипливи материјали што се едноставни за кроење и шиење ѝ дава на внатрешноста чувство на динамика и луксуз. Достапни се опциите за зрнеста кожа, кожата Windsor и полуанилинска кожа.
ХРОМИРАНИ ДЕТАЛИ

ХРОМИРАНИ ДЕТАЛИ

Внатрешноста се издигнува на повисоко ниво со хромираните детали во стилот Noble и Moonlight Chrome. Во богатата и нежна атмосфера на новиот Range Rover Sport Dynamic можете да најдете уште повеќе таинствени хромирани елементи во стилот Moonlight Chrome.

ГЛАВНИ ДЕТАЛИ

ПЕРФОРМАНСИ

ПЕРФОРМАНСИ

Инстинктивно возење со пријатна друмска динамика и беспрекорна смиреност.
СПОРТСКИ ЛУКСУЗ

СПОРТСКИ ЛУКСУЗ

Комбинација на динамички спортски карактер со неспоредлива префинетост каква што и очекувате.
ТЕХНОЛОГИЈА

ТЕХНОЛОГИЈА

Вистински современ луксуз со најновите технологии за комфор и погодност.
ИНОВАЦИИ

ИНОВАЦИИ

Новиот Range Rover Sport е преполн со иновативен дизајн и технологии.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Олицетворение на спортскиот луксуз во SUV сегментот. Пронајдете го Вашиот нов Range Rover Sport.

RANGE ROVER SPORT S

RANGE ROVER SPORT S

– Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
– 20"-ни тркала Style 5125
– Пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
– Седишта од зрнеста кожа
– Систем од камери за 3Д опкружувачка слика со пакетот Blind Spot Assist
RANGE ROVER SPORT SE

RANGE ROVER SPORT SE

– Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
– 21"-ни тркала Style 5126
– Пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
– Седишта од перфорирана кожа Windsor
– Систем од камери за 3Д опкружувачка слика со пакетот Driver Assist
RANGE ROVER SPORT DYNAMIC S

RANGE ROVER SPORT DYNAMIC S

– Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
– 20"-ни тркала Style 5125 во матирана темносива боја со црни шепи на кочниците
– Пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
– Седишта од зрнеста кожа
– Систем од камери за 3Д опкружувачка слика со пакетот Blind Spot Assist
RANGE ROVER SPORT DYNAMIC SE

RANGE ROVER SPORT DYNAMIC SE

– Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
– 21”-ни тркала Style 5126 во матирана сива боја со црни шепи на кочниците
– Пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
– Седишта од перфорирана кожа Windsor
– Систем од камери за 3Д опкружувачка слика со пакетот Driver Assist
RANGE ROVER SPORT DYNAMIC HSE

RANGE ROVER SPORT DYNAMIC HSE

– Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Проекција на слика
– 22”-ни тркала Style 5127 во матирана сива боја со црни шепи на кочниците
– Пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
– Седишта од перфорирана полуанилинска кожа
– Систем од камери за 3Д опкружувачка слика со пакетот Park Assist
RANGE ROVER SPORT AUTOBIOGRAPHY

RANGE ROVER SPORT AUTOBIOGRAPHY

Врвот на спортскиот луксуз.

– Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Проекција на слика
– 22"-ни тркала Style 5127 со завршна обработка со дијамант во контрастна матирана темносива боја
– Црн контрастен покрив со лизгачки панорамски покрив
– Целосна дополнителна надградба со кожа на SV Bespoke со седишта од перфорирана полуанилинска кожа
– Премиум осветлување во кабината и осветлени алуминиумски плочки на праговите со натпис Autobiography.
RANGE ROVER SPORT FIRST EDITION

RANGE ROVER SPORT FIRST EDITION

Range Rover Sport, внимателно дизајниран за Вас.

– Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Проекција на слика
– 23"-ни тркала Style 5135
– Завршна обработка од ковани карбонски влакна со матирана површина и изгравиран натпис First Edition
– Целосна дополнителна надградба со кожа на SV Bespoke со седишта од перфорирана полуанилинска кожа
– Премиум осветлување во кабината и осветлени алуминиумски плочки на праговите со натпис First Edition.

ELECTRIC HYBRID

Со мотор 440PS или 510PS. АВТОНОМИЈА ВО РЕЖИМ НА СТРУЈА (ДО) 113km† БРЗО ПОЛНЕЊЕ СО ЕДНОНАСОЧНА СТРУЈА (0-80%) <60МИНУТИ††

ПРЕДИЗВИКОТ НА КАНАЛОТ НА БРАНА

Погледнете како новиот Range Rover Sport и тест возачот Џесика Хокинс се справуваат со каналот на браната Каранјукар. Заедно, тие го „нападнаа“ незаборавниот терен на источен Исланд и се „бореа“ со мраз, карпи и вода. Многу вода. Новиот Range Rover Sport не отстапи од предизвикот.

SV BESPOKE

Ексклузивно и персонализирано. Понудени се опциите за боја од SV Bespoke, тркала од SV и најфините материјали за внатрешноста.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ГЛАВНИ ДЕТАЛИ

ГЛАВНИ ДЕТАЛИ

Доведен на друго ниво.
ИНОВАЦИИ

ИНОВАЦИИ

Пример за останатите.
МОДЕЛИ НА RANGE ROVER SPORT

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER SPORT

Погледнете ја целата серија на модели.
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.

Погледнете ги WLTP вредностите.
Наведените вредности се според официјалните тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ со целосно наполнета батерија. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2, потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија и автономијата можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, вградените тркала, вградените додатоци, актуелната патека и состојбата на батеријата. Вредностите за автономијата се базираат на сериско возило по стандардизирана патека.

††Времето потребно за полнење на батеријата зависи од многу фактори, вклучувајќи ги но не ограничувајќи се на следните фактори: староста, состојбата, температурата и постојниот степен на енергетско напојување на батеријата; опремата што се користи и времетраењето на полнењето.

1Може да се применува политика за фер користење. Вклучува претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

2Реалните податоци покажуваат автономија во режим на струја (до) 100km (62 миљи)

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем), или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.