НОВИОТ RANGE ROVER SPORT

МОДЕЛИ

За жал, варијантата на моторот P400 не е достапна за нарачка во моментов. Ќе ве известиме штом повторно ќе стане достапна.

МОДЕЛИ

Група на уникатни карактеристики го дефинира изгледот и чувството на секој модел.

ПАКЕТ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнителни спецификации и ексклузивни карактеристики.

ВЕРЗИИ

Ексклузивна интерпретација на возилото. Ограничена во време или по број.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Неговата најчиста форма.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D250 MHEV

Моќност (kW/PS)

183/249

Максимална брзина km/h

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20"-ни тркала од легура
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки, греење, мемориска функција и наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки, задни седишта со електромоторно навалување
 • Седишта од зрнеста кожа
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2 и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM
ПОГОДНОСТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Помош за мртов агол
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D250 MHEV

Моќност (kW/PS)

183/249

Максимална брзина km/h

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21"-ни тркала од легура
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 20 насоки, греење и мемориска функција, задни седишта со греење и електромоторно навалување
 • Седишта од перфорирана кожа Windsor
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2 и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM
ПОГОДНОСТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Реакција на состојбата на возачот
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Помош за заштита на патниците во возилото
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива динамика
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**

Визуелно ја нагласува самоуверената појава.

RANGE ROVER SPORT DYNAMIC S

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D250 MHEV

Моќност (kW/PS)

183/249

Максимална брзина km/h

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20"-ни тркала од легура
 • Црни шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 12 насоки, греење, мемориска функција и наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки, задни седишта со електромоторно навалување
 • Седишта од зрнеста кожа
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2 и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM
ПОГОДНОСТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Помош за мртов агол
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**

RANGE ROVER SPORT DYNAMIC SE

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D250 MHEV

Моќност (kW/PS)

183/249

Максимална брзина km/h

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21"-ни тркала од легура
 • Црни шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 20 насоки, греење и мемориска функција, задни седишта со греење и електромоторно навалување
 • Седишта од перфорирана кожа Windsor
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2 и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM
ПОГОДНОСТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Реакција на состојбата на возачот
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Помош за заштита на патниците во возилото
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**

RANGE ROVER SPORT DYNAMIC HSE

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D250 MHEV

Моќност (kW/PS)

183/249

Максимална брзина km/h

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Проекција на слика
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22"-ни тркала од легура
 • Црни шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 22 насоки, греење, вентилација и мемориска функција, задни седишта со греење, вентилација и електромоторно навалување
 • Седишта од перфорирана полуанилинска кожа
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2 и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM 3D Surround со 3Д опкружувачки звук
 • Head-up дисплеј
ПОГОДНОСТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Помош при паркирање
 • Далечинска помош при паркирање
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**

Оригинален израз на спортскиот луксуз.

RANGE ROVER SPORT AUTOBIOGRAPHY

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D250 MHEV

Моќност (kW/PS)

183/249

Максимална брзина km/h

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Проекција на слика
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Црн контрастен покрив
 • Лизгачки панорамски покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22"-ни тркала од легура
 • Црни шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Премиум осветлување во кабината
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Autobiography
 • Клима уред со четири зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 22 насоки, греење, вентилација, масажер, мемориска функција и наслони за глава со крилца, задни седишта со греење, вентилација, електромоторно навалување и наслони за глава со крилца
 • Седишта од перфорирана полуанилинска кожа
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM 3D Surround со 3Д опкружувачки звук
 • Head-up дисплеј
ПОГОДНОСТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Помош при паркирање
 • Далечинска помош при паркирање
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**

Внимателно дизајниран за Вас.

RANGE ROVER SPORT FIRST EDITION

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D350 MHEV

Моќност (kW/PS)

258/350

Максимална брзина km/h

234

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5,9
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Проекција на слика
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Црн контрастен покрив
 • Лизгачки панорамски покрив
 • Затемнето стакло
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 23"-ни тркала од легура
 • Црни шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Премиум осветлување во кабината
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис First Edition
 • Клима уред со четири зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 22 насоки, греење, вентилација, масажер, мемориска функција и наслони за глава со крилца, задни седишта со греење, вентилација, електромоторно навалување и наслони за глава со крилца
 • Седишта од перфорирана полуанилинска кожа
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM 3D Surround со 3Д опкружувачки звук
 • Head-up дисплеј
ПОГОДНОСТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Помош при паркирање
 • Далечинска помош при паркирање
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ИНОВАЦИИ

ИНОВАЦИИ

Пример за останатите.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ ИНОВАЦИИТЕ
ELECTRIC HYBRID

ELECTRIC HYBRID

Истражете ги електричните возила.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

*Достапно само како стандард со моторите D350, P530 и P510e
*
Достапно само како стандард со моторите P530 и P510e


1Се применува политика за фер користење. Стандардна претплата е 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.
2Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.
3Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем), или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.

Android Auto е трговска марка на Google LLC.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.