НОВИОТ RANGE ROVER SPORT

МОДЕЛИ
НОВИОТ RANGE ROVER SPORT

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Волшебен, динамичен и самоуверен.

RANGE ROVER SPORT SV EDITION ONE

Од 249,248 €
Иако моделот SV Edition One е целосно распределен, бидете првиот што ќе дознае за други SV модели на Range Rover Sport и регистрирајте го Вашиот интерес денес.
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

RANGE ROVER SPORT SV EDITION ONE

Моќност (kW/PS)

183 / 249

Максимална брзина km/h (mph)

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Проекција на слика
 • Жолти SV карбонско-керамички шепи на кочниците
 • Хауба од карбонски влакна во боја на каросеријата
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 23" Style 5132, тркала од карбонски влакна во сива мат боја
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлени алуминиумски плочки на праговите со осветлен натпис SV EDITION ONE
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Внатрешен ретровизор ClearSight
 • Подни простирки SV
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта Performance со електрично поместување во 16 насоки, греење, ладење и масажер, задни седишта со греење, вентилација и моторно навалување
 • Седишта од перфорираниот материјал Ultrafabrics во боите Cinder Grey/Ebony со внатрешност во боите Cinder Grey/Ebony
 • Волан SV без кожа
 • Надградба SV без кожа
 • Заден дел на седиштето SV од карбонски влакна
 • Завршна обработка SV од карбонски влакна
 • Седишта BASS (Body and Soul Seat)
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM Signature
 • Уред за безжично полнење
 • Екран на допир од 13,1 инчи
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Head-up дисплеј
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Помош при паркирање
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
 • Пакет Driver Assist
ВИЗУЕЛНИ ПАКЕТИ
 • Пакет SV Carbon Fibre Exterior - површини од карбонски влакна со дијагонална шара и мат завршна обработка

Оригиналниот израз на спортски луксуз. 

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D350 AWD AUTOMATIC MHEV

Моќност (kW/PS)

258 / 350

Максимална брзина km/h

234

Забрзување 0-100 km/h во секунди

5,9
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Проекција на слика
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Црн контрастен покрив
 • Лизгачки панорамски покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22"-ни тркала од легура
 • Црни шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Премиум осветлување во кабината
 • Осветлени метални плочки на праговите со натпис Autobiography
 • Клима уред со четири зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 22 насоки, греење, вентилација, масажер, мемориска функција и наслони за глава со крилца, задни седишта со греење, вентилација, електромоторно навалување и наслони за глава со крилца
 • Седишта од перфорирана полуанилинска кожа
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM 3D Surround со 3Д опкружувачки звук
 • Head-up дисплеј
ПОГОДНОСТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Помош при паркирање
 • Далечинска помош при паркирање
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**

Визуелно ја нагласува самоуверената појава на Range Rover Sport.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

Моќност (kW/PS)

183 / 249

Максимална брзина km/h

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21"-ни тркала од легура
 • Црни шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 20 насоки, греење и мемориска функција, задни седишта со греење и електромоторно навалување
 • Седишта од перфорирана кожа Windsor
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2 и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM
ПОГОДНОСТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Реакција на состојбата на возачот
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Помош за заштита на патниците во возилото
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**
Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

Моќност (kW/PS)

183 / 249

Максимална брзина km/h

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Дигитални ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL и Проекција на слика
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22"-ни тркала од легура
 • Црни шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 22 насоки, греење, вентилација и мемориска функција, задни седишта со греење, вентилација и електромоторно навалување
 • Седишта од перфорирана полуанилинска кожа
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2 и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM 3D Surround со 3Д опкружувачки звук
 • Head-up дисплеј
ПОГОДНОСТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Помош при паркирање
 • Далечинска помош при паркирање
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива динамика
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**

Range Rover Sport во својата најчиста форма.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

Моќност (kW/PS)

183 / 249

Максимална брзина km/h

206

Забрзување 0-100 km/h во секунди

8,0
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21"-ни тркала од легура
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Осветлување во кабината
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 20 насоки, греење и мемориска функција, задни седишта со греење и електромоторно навалување
 • Седишта од перфорирана кожа Windsor
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro со екран на допир од 13,1”, пакет Online со план за податоци1 и Amazon Alexa
 • Безжично Apple CarPlay®2 и безжично Android AutoTM3
 • Аудио систем MeridianTM
ПОГОДНОСТ
 • Приспособлива контрола на патната брзина со помош за управување
 • Реакција на состојбата на возачот
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Помош за заштита на патниците во возилото
СПОСОБНОСТ И ДИНАМИКА
 • Теренска реакција 2
 • Приспособлива динамика
 • Динамичко воздушно потпирање
 • Приспособлива контрола на патната брзина за теренско возење*
 • Управување со сите тркала**
 • Динамичка реакција ПРО**
 • Електронски активен диференцијал со системот Насочување на вртежниот момент преку кочење**

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА

Изберете некои од бројните опции и додатоци.
RANGE ROVER SPORT SV

RANGE ROVER SPORT SV

Волшебен, динамичен и самоуверен.
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.

*Кога е вграден карбонско-керамички матрикс систем за кочење и тркала од карбонски влакна.

** Достапно само како стандард со моторите D350, P530 и P510e

** Достапно само како стандард со моторите P530 и P510e

1Се применува политика за фер користење. Стандардна претплата е 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

2Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.
3Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.

Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.

Android Auto е трговска марка на Google LLC.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.