LAND ROVER <br> PLUG-IN ХИБРИДИ

PHEV – НАШИОТ НАЈИНОВАТИВЕН ПОГОНСКИ СИСТЕМ ДОСЕГА

ШТО Е PHEV?

Plug-in хибридните електрични возила често скратено се нарекуваат хибриди или, за да се разликуваат од делумно хибридните возила, PHEV.

МОЌНОСТ
Со комбинирање на мотор со внатрешно согорување и електромотор за да се добијат оптимални ефикасност и перформанси, PHEV го нуди најдоброто од двете технологии.
ПРЕФИНЕТ
PHEV дава виртуелно тивко возење во режимот за целосно електрично возило (EV) и, за оптимална префинетост, овозможува беспрекорна транзиција помеѓу бензинскиот мотор и електромоторот.
ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН
Како сакате да возите зависи од вас. Едноставно, изберете го стандардниот режим за возење, комбинација од бензински мотор и електромотор, или изберете го целосно електричниот погон на режимот EV (електрично возило).
БЕСКОМПРОМИСЕН
Што се однесува до способностите и перформансите, PHEV е прецизен и бескомпромисен и целосно е подготвен да се справи со ситуации во теренското возење, како што е минувањето низ вода или возењето по длабок снег.
ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН НА ЗАДНИТЕ ТРКАЛА
МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ
МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ

Овие plug-in хибридни возила го комбинираат моторот со внатрешно согорување со електромоторот за да дадат подобрени перформанси за возење со намалена потрошувачка на гориво.

ВИСОКОНАПОНСКА БАТЕРИЈА
ВИСОКОНАПОНСКА БАТЕРИЈА

Plug-in хибридните возила имаат високонапонска батерија што може да се полни од надворешно енергетско напојување. Таа држи електричен полнеж на ниво што е доволно за практична автономија со чисто електрично возење и се користи за хибридно возење кога електромоторот го надополнува моторот.

ЕЛЕКТРОМОТОР/ТРАНСМИСИЈА
ЕЛЕКТРОМОТОР/ТРАНСМИСИЈА

Електромоторот ја претвора енергијата од батеријата за да произведува инстантен вртежен момент достапен до сите тркала. Тој може и да го полни пакетот со батерии преку регенеративното кочење.

ИНТЕЛИГЕНТЕН КОНТРОЛЕР
ИНТЕЛИГЕНТЕН КОНТРОЛЕР

Со мала автономија во чисто електричен режим за возење, plug-in хибридните возила се способни за возење низ град без да користат гориво. Возилото ја одредува најефикасната употреба на горивото за да одговара на условите за возење. Кога е потребна поголема моќност, ќе се вклучи моторот и ќе работи заедно со електромоторот за да се искуси хибридниот погон на сите тркала.

ЕЛЕКТРИЧЕН ПОГОН НА СИТЕ ТРКАЛА
МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ
МОТОР СО ВНАТРЕШНО СОГОРУВАЊЕ

Овие plug-in хибридни возила го комбинираат моторот со внатрешно согорување со електромоторот за да дадат подобрени перформанси за возење со намалена потрошувачка на гориво.

ВИСОКОНАПОНСКА БАТЕРИЈА
ВИСОКОНАПОНСКА БАТЕРИЈА

Plug-in хибридните возила имаат високонапонска батерија што може да се полни од надворешно енергетско напојување. Таа држи електричен полнеж на ниво што е доволно за практична автономија со чисто електрично возење и се користи за хибридно возење кога електромоторот го надополнува моторот.

ЕЛЕКТРОМОТОР/ТРАНСМИСИЈА
ЕЛЕКТРОМОТОР/ТРАНСМИСИЈА

Електромоторот ја претвора енергијата од батеријата за да произведува инстантен вртежен момент достапен до сите тркала. Тој може и да го полни пакетот со батерии преку регенеративното кочење.

ИНТЕЛИГЕНТЕН КОНТРОЛЕР
ИНТЕЛИГЕНТЕН КОНТРОЛЕР

Со мала автономија во чисто електричен режим за возење, plug-in хибридните возила се способни за возење низ град без да користат гориво. Возилото ја одредува најефикасната употреба на горивото за да одговара на условите за возење. Кога е потребна поголема моќност, ќе се вклучи моторот и ќе работи заедно со електромоторот за да се искуси хибридниот погон на сите тркала.

КАКО ДА ПОЛНИТЕ

Без оглед дали сте излезени или се паркирате дома, изборот на опции за полнење ви овозможува да го приклучите возилото да се полни каде и да сте.

ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ
ВО ДОМАШНИ УСЛОВИ

Со вашето возило се испорачува потребниот кабел Mode 2 за полнење во домашни услови. Идеално, полнењето во домашни услови се прави преку ноќ, и може да се изведува на секакви временски услови. За побрзо полнење се препорачува ѕиден полнач.

ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ
ПОЛНЕЊЕ НА ЈАВНИ СТАНИЦИ

За полнење на вашето plug-in хибридно возило надвор од дома, ќе треба да ги користите јавните станици за полнење. Вакви станици за полнење се наоѓаат на станици за гориво и јавни паркиралишта. Системот за информации и забава во вашето возило може да ги обележи станиците за полнење долж вашата патека1.

ЅИДЕН ПОЛНАЧ ЗА ПОБРЗО ПОЛНЕЊЕ

Со ѕиден полнач во вашиот дом, целосно полнење може да се постигне веќе за 2,2 часа2. Ѕидниот полнач треба да го постави некој од нашите специјалисти и да се смести на соодветна локација што е најпогодна за вас. За подетални информации прашајте го вашиот локален продавач на Land Rover.

ПРОНАЈДЕТЕ НÈ СЕГА
ИСТРАЖЕТЕ ГО LAND ROVER
НАШИОТ АСОРТИМАН НА ХИБРИДНИ ВОЗИЛА
Истражете го нашиот асортиман на plug-in хибридни возила.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
ИСТРАЖЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
Истражете го целосниот асортиман и споредете ги нашите возила пред да го изберете вистинското возило за вас и за вашиот животен стил.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ НАШИТЕ ВОЗИЛА
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
Искористете го конфигураторот за да го создадете вашиот совршен Land Rover
ПРЕЗЕМЕТЕ ЈА БРОШУРАТА
Откријте повеќе за возилата на Land Rover
ПРОНАЈДЕТЕ ПРОДАВАЧ
Побарајте продавач на Land Rover близу вас
ЗАКАЖЕТЕ ТЕСТ ВОЗЕЊЕ
Организирајте друмско тест возење преку продавачот што е најблизу до вас

1Минувањето низ вода е можно само кога моторот работи.

2Одредени станици можат да бараат регистрација или плаќање веднаш.

3Времето за полнење може да се разликува во зависност од вашето домашно електрично напојување.

Багажниот простор во задниот дел кај PHEV моделите е намален. За подетални информации контактирајте го вашиот локален продавач. Опремата за полнење може да се разликува од пазар до пазар. За подетални информации контактирајте го вашиот локален продавач.