RANGE ROVER EVOQUE
СПЕЦИФИКАЦИИ

RANGE ROVER EVOQUE
D165 FWD MANUAL
RANGE ROVER EVOQUE

RANGE ROVER EVOQUE

D165 FWD MANUAL

ПЕРФОРМАНСИ
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКА ЕДИНИЦА
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСЕЊЕ БАГАЖ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
GROUND CLEARANCE - OFF ROAD
GROUND CLEARANCE - STANDARD
КРУГ НА ВРТЕЊЕ
ДЛАБОЧИНА НА МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

ЕМИСИЈА НА CO2 ЗА КОМБИНИРАН ЦИКЛУС g/km​

Од 32††


Кај Range Rover Evoque P300e.

ТРКАЛА

До 21"


Не е достапно кај Range Rover Evoque P300e, D165 или P160.

КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР (литри)​

До 1.383✦


Кај Range Rover Evoque.

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ЗА КОМБИНИРАН ЦИКЛУС l/100km

Од 1,4††


Кај Range Rover Evoque P300e.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

Add a description consisting of one or more sentences. Use Paragraph to expand on what title says.

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER EVOQUE

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER EVOQUE

Тука можете да ја видите целата серија на модели, со голем избор на врвни дизајнерски решенија, додатоци и достапни технологии.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ
PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Range Rover Evoque Plug-in Hybrid комбинира 3-цилиндричен 1,5-литарски бензински мотор со електромотор и развива вкупна моќност од 309PS. Може да се вози во режимот паралелен хибрид или во режимот за електрично возило EV.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Стилски, цврсти и практични: персонализирајте го Вашиот Range Rover Evoque уште повеќе со изборот на додатоци за надворешноста и внатрешноста.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ

ИЗБОРОТ Е ВАШ

Изберете помеѓу трите модели и петте пакети со спецификација, секој со уникатен карактер и дополнителни карактеристики.

Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO₂ и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.


Погледнете ги WLTP вредностите.

WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новата официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

Ако на возилото се вградени 17"/18”-ни тркала тогаш максималната брзина ќе биде 221 km/h (137mph).

With Large tank. 54 litres with Eco tank.

‡‡Во комбинација со електромотор.

Со возач од 75kg, течности на максимум и гориво на 90%.

Течности на максимум и гориво на 90%.

Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200mm x 50mm x 100mm) во согласност со VDA.

Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност.

Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.

ЕМИСИЈА НА CO2 ЗА КОМБИНИРАН ЦИКЛУС g/km​

Од 32††


Кај Range Rover Evoque P300e.

ТРКАЛА

До 21"


Не е достапно кај Range Rover Evoque P300e, D165 или P160.

КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР (литри)​

До 1.383✦


Кај Range Rover Evoque.

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ЗА КОМБИНИРАН ЦИКЛУС l/100km

Од 1,4††


Кај Range Rover Evoque P300e.

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER EVOQUE

МОДЕЛИ НА RANGE ROVER EVOQUE

Тука можете да ја видите целата серија на модели, со голем избор на врвни дизајнерски решенија, додатоци и достапни технологии.
ИСТРАЖЕТЕ ГИ МОДЕЛИТЕ
PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Range Rover Evoque Plug-in Hybrid комбинира 3-цилиндричен 1,5-литарски бензински мотор со електромотор и развива вкупна моќност од 309PS. Може да се вози во режимот паралелен хибрид или во режимот за електрично возило EV.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Стилски, цврсти и практични: персонализирајте го Вашиот Range Rover Evoque уште повеќе со изборот на додатоци за надворешноста и внатрешноста.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ