RANGE ROVER EVOQUE

МОДЕЛИ

МОДЕЛИ

Група на уникатни карактеристики го дефинира изгледот и чувството на секој модел.

ПАКЕТИ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнително ниво на опрема и ексклузивни карактеристики.

ВЕРЗИИ

Ексклузивна интерпретација на возилото. Ограничена во време или по број.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

213

Забрзување 0-100km/h

6,4

Моќност (kW/PS)

227/309‡‡
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со греење и електрика
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 17" Style 1005, тркала со 10 краци во сивата боја Satin Dark Grey¹
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со рачно прилагодување во 8 насоки
 • Седишта со мебел штоф во црната боја Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем
 • Touch Pro
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Задна камера
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

213

Забрзување 0-100km/h

6,4

Моќност (kW/PS)

227/309‡‡
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, приодни светла и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 18" Style 5075, тркала со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 10 насоки
 • Седишта со зрнеста кожа во црната боја Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Navigation Pro
 • Pro Services и Wi-Fi Hotspot
ПОГОДНОСТ
 • Задна камера
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

213

Забрзување 0-100km/h

6,4

Моќност (kW/PS)

227/309‡‡
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење, меморија и приодни светла
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5076, 5 двојни краци, сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 14 насоки, мемориска функција
 • Седишта со зрнеста кожа во црната боја Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Navigation Pro
 • Pro Services и Wi-Fi Hotspot
ПОГОДНОСТ
 • Пакет Park
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината

RANGE ROVER EVOQUE R‑DYNAMIC

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

213

Забрзување 0-100km/h

6,4

Моќност (kW/PS)

227/309‡‡
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со греење и електрика
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 17" Style 5073, 5 двојни краци, сива боја Satin Dark Grey³
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со рачно прилагодување во 8 насоки
 • Седишта со мебел штоф во црната боја Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем
 • Touch Pro
ПОГОДНОСТ
 • Задна камера
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината

RANGE ROVER EVOQUE R‑DYNAMIC S

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

213

Забрзување 0-100km/h

6,4

Моќност (kW/PS)

227/309‡‡
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 18" Style 5074, тркала со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 10 насоки
 • Седишта со зрнеста кожа во црната боја Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Navigation Pro
 • Pro Services и Wi-Fi Hotspot
ПОГОДНОСТ
 • Задна камера
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината

RANGE ROVER EVOQUE R‑DYNAMIC SE

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

213

Забрзување 0-100km/h

6,4

Моќност (kW/PS)

227/309‡‡
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5079, 5 двојни краци, сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Клима уред со две зони
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 14 насоки, мемориска функција
 • Седишта со зрнеста кожа во црната боја Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Navigation Pro
 • Pro Services и Wi-Fi Hotspot
ПОГОДНОСТ
 • Помош за мртов агол
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината

RANGE ROVER EVOQUE R‑DYNAMIC HSE

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

213

Забрзување 0-100km/h

6,4

Моќност (kW/PS)

227/309‡‡
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење, меморија и приодни светла
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5079, 5 двојни краци, сјајна сива боја Gloss Mid-Silver со контрастна завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Внатрешен ретровизор ClearSight²
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 16 насоки, мемориска функција
 • Седишта со кожата Windsor во црната боја Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем Meridian™
 • Navigation Pro
ПОГОДНОСТ
 • Пакет Drive
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината

RANGE ROVER EVOQUE BRONZE COLLECTION

Достапен е во три бои на надворешноста, со покрив во бронзената боја Corinthian Bronze.
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

213

Забрзување 0-100km/h

6,4

Моќност (kW/PS)

227/309‡‡
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Лизгачки панорамски покрив10
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
 • Предни светла за магла
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5076 во матирана темносива боја Satin Dark Grey
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Подни простирки во стилот Bronze Collection
 • Внатрешен ретровизор ClearSight9
 • Осветлени плочки на праговите со натпис Range Rover
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки со наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки и задни седишта со соборување во однос 40:20:40 со централен потпирач за раце
 • Дрвен фурнир од јасика Grey Ash
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro6
 • Екран на допир на отворање од 10” со долен екран на допир од 10”
 • Пакет Online со функцијата План за податоци7
 • Remote2
 • Пакет Smartphone со Apple CarPlay®3 и Android AutoTM4
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Камера за поглед наназад
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Итно кочење
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад

RANGE ROVER EVOQUE AUTOBIOGRAPHY

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P300 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

213

Забрзување 0-100km/h

6,4

Моќност (kW/PS)

221/300
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

НАДВОРЕШНА ОПРЕМА
 • Матрица ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно
 • Ретровизори на вратите со автоматско придушување, електромоторно затворање, греење и приодни светла (автоматско придушување на страната на возачот)
 • Fixed panoramic roof
 • Autobiography badge
 • Burnished copper Range Rover lettering
ТРКАЛА И ОПЦИИ
 • 21" Style 5077, 5 двојни краци, во сребрената боја Gloss Light Silver со контрастна завршна обработка со дијамант
 • Red brake calipers
ВНАТРЕШНА ОПРЕМА
 • Внатрешен ретровизор ClearSight2
 • Алуминиумски плочки на праговите со натпис Range Rover
 • Premium cabin lighting
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • 14-way heated and cooled electric driver memory with heated rear seats
 • Quilted perforated Windsor leather seats with Full Extended Leather Upgrade
 • Natural Grey Ash veneer
 • Suedecloth headlining
 • Управувачки столб со електрично прилагодување
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Pivi Pro with 10” Touchscreen
 • Lower Touchscreen
 • Аудио систем MeridianTM
 • Smartphone Pack consisting of Android Auto™ and Apple CarPlay®
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Систем од камери за опкружувачка слика во 360º
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Итно кочење
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Предупредување за напуштање на коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Пакет Driver Assist consisting of Blind Spot Assist, Набљудување за слободен излез, Adaptive Cruise Control, Rear Collision Monitor and Монитор за заден сообраќај

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Range Rover Evoque Plug-in Hybrid комбинира 3-цилиндричен 1,5-литарски бензински мотор со електромотор и развива вкупна моќност од 309PS. Може да се вози во режимот паралелен хибрид или во режимот за електрично возило EV.
ИСТРАЖЕТЕ ГО ОВОЈ МОДЕЛ
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Истражете ги подобрените детали. Дознајте повеќе за перформансите на моторот, димензиите и потрошувачката на гориво.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Стилски, цврсти и практични: персонализирајте го Вашиот Range Rover Evoque уште повеќе со изборот на додатоци за надворешноста и внатрешноста.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ

[1] Наведените вредности се проценки на производителот и ќе бидат заменети со официјалните вредности од EУ тестовите штом ќе бидат достапни. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот и вградените додатоци.
Ако на возилото се вградени 17"-ни или 18”-ни тркала тогаш максималната брзина ќе биде 221km/h (137mph)

‡‡ Во комбинација со електромотор.,

1 18"-ните тркала Style 5075 со 5 двојни краци се стандардна опрема со моторите D200, P250, P300 и P300e.

2 Клиентите коишто користат прогресивни (варифокални) или бифокални наочари можат да имаат проблеми додека се прилагодуваат на дигиталниот режим на огледалото. Нормалниот режим, сепак, може да се користи во секое време.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.


Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.


Apple CarPlay е регистриран заштитен знак на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење на крајниот корисник на Apple Inc.
Android Auto е регистриран заштитен знак на Google LLC.
Meridian е регистриран заштитен знак на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е регистриран заштитен знак на Trifield Productions Ltd.