LAND ROVER DISCOVERY

LAND ROVER DISCOVERY

НАЈСЕСТРАНИОТ SUV СО СЕДУМ СЕДИШТА
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ДИЗАЈН

ДИЗАЈН

Супериорен и решителен дизајн, со понизок, поширок став.
РАЗНОВИДНОСТ

РАЗНОВИДНОСТ

Новиот Discovery ја издигнува сестраноста на повисоко ниво.
СПОСОБНОСТ

СПОСОБНОСТ

Новиот Discovery е идеален за семејни авантури.
ТЕХНОЛОГИЈА

ТЕХНОЛОГИЈА

Pivi Pro е нашиот најнапреден систем за информации и забава досега.

ДИЗАЈН

Click to interact

ИСТРАЖЕТЕ ЈА НАДВОРЕШНОСТА

Со освежувањата во дизајнот Land Rover Discovery добива понизок, поширок став. Од уникатните фарови и задни светла, до префинетата предна украсна маска и предните одбојници. Збогатената визуелна хармонија на задниот дел и новиот дизајн на тркалата со димензија од 20-22“ ја истакнуваат современата појава на возилото.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ

МАТРИКС ЛЕД ФАРОВИ

Извајани фарови со уникатна препознатлива графика и технологијата Матрикс ЛЕД за максимална видливост.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ
LAND ROVER DISCOVERY

LAND ROVER DISCOVERY

Јасно забележлив и решителен дизајн. Место со суптилни и софистицирани подобрувања што го прават сестраниот Land Rover Discovery уште посупериорен.
LAND ROVER DISCOVERY R‑DYNAMIC

LAND ROVER DISCOVERY R‑DYNAMIC

Land Rover Discovery R-Dynamic претставува убедлива комбинација на спортски карактер и сестраност. Со уникатен дизајн на одбојниците, тркалата и задните светла.
LAND ROVER DISCOVERY METROPOLITAN EDITION

LAND ROVER DISCOVERY METROPOLITAN EDITION

Metropolitan Edition ги комбинира ненадминатиот стил, практичноста и комфорот што резултира во нашиот најсупериорен Discovery досега. Тркалата од 22” со завршна обработка со дијамант, ексклузивните црни Land Rover шепи на кочниците, украсната маска и натписот Discovery во бојата Bright Atlas се надополнети со многубројни луксузни карактеристики во внатрешноста.

РАЗНОВИДНОСТ

7 СЕДИШТА

7 СЕДИШТА

258 литри


Опционалниот трет ред овозможува во возилото едноставно да се сместат седум возрасни лица. Погореприкажаната вредност за воден волумен е соодветна на сув волумен од 172 литри.

Воден волумен е индустрискиот стандард, чијашто вредност се добива кога багажниот простор ќе се наполни со течност. Сувиот волумен се мери со помош на мерни блокови (200 x 50 x 100mm) и ја дава вредноста на практичниот простор во возилото.

СЕДУМ СЕДИШТА СО НОРМАЛНА ДИМЕНЗИЈА

СЕДУМ СЕДИШТА СО НОРМАЛНА ДИМЕНЗИЈА

Ако планирате патувања со седум патници во возилото, без оглед дали со пријатели или деца, нашиот Land Rover Discovery со седум седишта Ви нуди совршено решение. А со театарскиот распоред и греењето на седиштата во сите редови, секој патник може да ужива во апсолутен комфор и во погледот на патот пред Вас.
ПРАКТИЧНОСТ

ПРАКТИЧНОСТ

Во Land Rover Discovery има место за сè, во џебовите на вратите и скриените места за одлагање предмети. Практичните решенија, како многуте USB-C приклучници за напојување и можноста за конфигурирање на вториот и третиот ред на седишта со еден допир на копче гарантираат ненадмината флексибилност.
ПОГОДНОСТИ НА РЕШЕНИЈАТА СО АВТОМАТСКО ЗАДВИЖУВАЊЕ

ПОГОДНОСТИ НА РЕШЕНИЈАТА СО АВТОМАТСКО ЗАДВИЖУВАЊЕ

Land Rover Discovery нуди мноштво карактеристики што го олеснуваат Вашиот живот. Отворете ја и затворете ја крајната врата, дури и кога рацете Ви се зафатени, со помош на функцијата активирање со гестикулација. Употребете ја внатрешната крајна врата со автоматско задвижување како клупа за одмор или едноставно за да им ги собуете калливите обувки на децата.
БЕЗБЕДНОСТ

БЕЗБЕДНОСТ

Land Rover Discovery постигна пет ѕвездички според Euro NCAP тестовите за безбедност. За безбедноста на Вашето семејство се грижат комбинацијата на ISOFIX точки (до пет), многуте карактеристики за помош на возачот, со коишто возењето и паркирањето се поедноставни, и воздушните перничиња за возачот и совозачот (до осум).

СПОСОБНОСТ

МОТОРИ СО ТЕХНОЛОГИЈАТА ДЕЛУМЕН ХИБРИД

МОТОРИ СО ТЕХНОЛОГИЈАТА ДЕЛУМЕН ХИБРИД

Почисти. Поефикасни. Моторите со технологијата делумен хибрид користат батерија за да ја соберат, складираат и одново да ја ослободат енергијата што нормално се губи при намалување на брзината. Оваа технологија е достапна со моторите D250, D300 и P360.

ТЕХНОЛОГИЈА ВО АВТОМОБИЛ

Title

Секогаш спремен и секогаш вклучен, Pivi Pro е нашиот најинтуитивен систем за информации и забава досега. Стандардни карактеристики: 

- 11,4” Touchscreen 
- Newly designed interface 
- Digital Audio Broadcast (DAB) radio
- Apple CarPlay® 1
- Android Auto™ 2
- Remote3

Ќе имате поволности и од следните премиум карактеристики:

- Брзо почнување со работа
- Вештачка интелигенција
- Целосно нов интелигентен систем за навигација4
- 2Д и 3Д мапи со автоматско ажурирање
- Сообраќајни информации во живо
Title
АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN™ СО ОПКРУЖУВАЧКИ ЗВУК
SOFTWARE UPDATES

SOFTWARE UPDATES

Вашето возило е секогаш во тек со помош на функцијата Software Updates6. Софтверот на системот за информации и забава, на телеметријата и софтверот на разните контролни модули на возилото може далечински да се ажурира за да се обезбедат оптимални перформанси. Тоа значи дека Вашето возило постојано се унапредува.
ПАКЕТ ONLINE

ПАКЕТ ONLINE

Пакетот Online7 8 нуди дополнително поврзани услуги преку вградената SIM картичка и обезбедува пристап до:

- Неограничен број на медиуми за проследување
- Временска прогноза
- Онлајн синхронизација на календарот
БЕЗЖИЧНО ПОЛНЕЊЕ

БЕЗЖИЧНО ПОЛНЕЊЕ

Опционалниот уред за безжично полнење со засилувач на телефонскиот сигнал Ви овозможува да полните компатибилни паметни телефони без потреба од пристан за полнење. Додека сте во автомобилот, Вашиот телефон ќе ја користи антената на возилото за да добие подобар сигнал и да овозможи почисти повици.
СИСТЕМ ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ ВО КАБИНАТА СО ФИЛТЕР ЗА ПМ2,5 ЧЕСТИЧКИ

СИСТЕМ ЗА ПРОЧИСТУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ ВО КАБИНАТА СО ФИЛТЕР ЗА ПМ2,5 ЧЕСТИЧКИ

Опционалната Nanoe™ јонизација се грижи за здравјето на возачот и неговите сопатници. Со активирање на копчето PURIFY (прочисти), специјално дизајнираниот филтер ги задржува фините честички од надворешниот воздух, како ПМ2,5 и алергените во воздухот, како прав и полен.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

Нашиот најсестран SUV досега. Искористете го конфигураторот за да го создадете Вашиот совршен Land Rover Discovery.
КРЕИРАЈТЕ СВОЈ МОДЕЛ

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ LAND ROVER DISCOVERY

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ LAND ROVER DISCOVERY

Тука можете да ја видите целата серија на модели, со голем избор на врвни дизајнерски решенија, додатоци и достапни технологии.
ГАЛЕРИЈА

ГАЛЕРИЈА

Строгата грижа за секој детаљ отсекогаш била основа на нашите возила. Land Rover Discovery веднаш се препознава.
СПЕЦИФИКАЦИЈА

СПЕЦИФИКАЦИЈА

Истражете ги подобрените детали. Дознајте повеќе за перформансите на моторот, димензиите и потрошувачката на гориво.
LAND ROVER ДОДАТОЦИ

LAND ROVER ДОДАТОЦИ

Стилски, цврсти и практични: персонализирајте го Вашиот Land Rover Discovery уште повеќе со изборот на додатоци за надворешноста и внатрешноста.
ПРОНАЈДЕТЕ ДОДАТОЦИ


Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO₂ и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот, поставените тркала и вградените додатоци. Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.

Погледнете ги WLTP вредностите.
WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новата официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.


1 Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.

2 Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.

3 Land Rover Remote содржи претплатнички услуги што можат да се продолжат по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover. Апликацијата Land Rover Remote ќе треба да ја преземете од Apple App Store/Google Play Store.

4 Connected Navigation will require further subscription after the initial term advised by your Land Rover Retailer.

6 Updates will require data connection.

7 Може да се применува политика за фер користење. Вклучува претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

8 Fair use policy applies. After 20GB of data is used within a month, data speeds and functionality on the vehicle may reduce for the rest of the month.
For details of the Fair Usage Policy associated with this feature, please refer to the InControl Pivi Pro Terms at www.landrover.com/pivi-pro-terms.
Playback time is dependent on streaming provider and the definition of the video content.
HD video will significantly increase data usage.


In car features should be used by drivers only when safe to do so. Drivers must ensure they are in full control of the vehicle at all times.


Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.


Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.


Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции доаѓаат со претплата што ќе бара подоцнежно обновување по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.


Apple CarPlay е регистриран заштитен знак на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење на крајниот корисник на Apple Inc.


Android Auto е регистриран заштитен знак на Google LLC.


Meridian е регистриран заштитен знак на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е регистриран заштитен знак на Trifield Productions Ltd.

Nanoe™ е регистриран заштитен знак на Panasonic Corporation.