RANGE ROVER EVOQUE

МОДЕЛИ
RANGE ROVER EVOQUE

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

Беспрекорен израз на софистициран дизајн.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300e AWD AUTO PHEV

Максимална брзина (km/h)

213

Забрзување 0-100 km/h во секунди

6.4

Комбиниран циклус l/100km

1,4 - 1,5 ††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Задни трепкачи за правец со анимација
 • Предни светла за магла
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Лизгачки панорамски покрив1
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 5137, темносива сјајна боја со контрастна завршна обработка со дијамант2
 • Пневматици за сите сезони
 • Црвени шепи на кочниците
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Внатрешен ретровизор ClearSight3
 • Кожен волан со греење со лежиште во бојата Moonlight
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Осветлени метални плочки на праговите со брендиран натпис
 • Осветлување во кабината коешто може да се конфигурира
 • Метални педали со сјајна површина
 • Напреден систем за прочистување на воздухот во кабината
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта со дополнителна надградба од кожата Windsor - боја Ebony​t
 • Целосна надградба со дополнителни елементи од кожа
 • Предни седишта со електрично поместување во 14 насоки со мемориска функција на седиштето за возачот, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Предни седишта со греење и ладење
 • Задни седишта со греење
 • Фурнир со завршна обработка Shadow Grey Ash
 • Тапацир на таванот од антилоп материјал во бојата Ebony
 • Премиум подни простирки
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 11.4"
 • Remote4
 • Apple CarPlay®5
 • Android AutoTM6
 • Pivi Pro7
 • Пакет Online со функцијата План за податоци8
 • Head-up дисплеј
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Уред за безжично полнење14
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Secure Tracker9 (12-месечна претплата)
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол13
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика15
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината
СПОСОБНОСТ
 • Динамика којашто може да се конфигурира
 • Приспособлива динамика11

Луксуз што ги привлекува погледите.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300e AWD AUTO PHEV

Максимална брзина (km/h)

213

Забрзување (0-100 km/h) во секунди

6.4

Комбиниран циклус l/100km

1,4 - 1,5 ††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Пиксел ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Задни трепкачи за правец со анимација
 • Предни светла за магла
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Фиксен панорамски покрив
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 1085, темносива сјајна боја со контрастна завршна обработка со дијамант
 • Пневматици за сите сезони
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Кожен волан со лежиште во бојата Moonlight
 • Управувачки столб со електрично приспособување
 • Хромирани плочки на праговите
 • Метални педали со сјајна површина
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од кожата Windsor – боја Ebony​
 • Надградба со дополнителни елементи од кожа
 • Предни седишта со електрично поместување во 14 насоки со мемориска функција на седиштето за возачот, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки
 • Декоративни површини со темна анодирана завршна обработка
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 11.4"
 • Remote4
 • Apple CarPlay®5
 • Android AutoTM6
 • Pivi Pro7
 • Пакет Online со функцијата План за податоци8
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Уред за безжично полнење14
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Secure Tracker9 (12-месечна претплата)
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол13
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината

Range Rover Evoque што зрачи со доверба.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300e AWD AUTO PHEV

Максимална брзина (km/h)

213

Забрзување (0-100 km/h) во секунди

6.4

Комбиниран циклус l/100km

1,4 - 1,5 ††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Помош за автоматски долги светла на фаровите (AHBA)
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Трепкачи за правец со анимација
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 19" Style 5136, темносива сјајна боја со контрастна завршна обработка со дијамант
 • Пневматици за сите сезони
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
 • Хромирани плочки на праговите
 • Метални педали со сјајна површина
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од зрнеста кожа - боја Ebony​
 • Предни седишта со електрично поместување, седиштето за возачот во 12 насоки и мемориска функција, седиштето за совозачот во 10 насоки, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки и централен потпирач за раце на задните седишта
 • Декоративни површини со темна анодирана завршна обработка
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 11.4"
 • Apple CarPlay®5
 • Android AutoTM6
 • Remote4
 • Pivi Pro7
 • Пакет Online со функцијата План за податоци8
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Аудио систем MeridianTM
 • Уред за безжично полнење14
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Secure Tracker9 (12-месечна претплата)
 • Итно кочење
 • Помош за мртов агол13
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Набљудување на сообраќајот зад Вас
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината

Range Rover Evoque во својата најчиста форма.

Краток преглед на спецификациите

Краток преглед на спецификациите

P300e AWD AUTO PHEV

Максимална брзина (km/h)

213

Забрзување (0-100 km/h) во секунди

6.4

Комбиниран циклус l/100km

1,4 - 1,5 ††
Главни карактеристики

Главни карактеристики

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Задни трепкачи за правец со анимација
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 18" Style 5074
 • Пневматици за сите сезони
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од зрнеста кожа - боја Ebony​
 • Предни седишта со електрично поместување, седиштето за возачот во 12 насоки и мемориска функција, седиштето за совозачот во 10 насоки, наслони за глава со рачно поместување во 2 насоки и централен потпирач за раце на задните седишта
 • Декоративни површини со светла анодирана завршна обработка16
 • Тапацир на таванот Morzine во бојата Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Дигитален дисплеј за возачот
 • Пакет Power Socket 2
 • Екран на допир од 11.4"
 • Apple CarPlay®5
 • Android AutoTM6
 • Remote4
 • Pivi Pro7
 • Пакет Online со функцијата План за податоци8
 • Уред за безжично полнење14
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Secure Tracker9 (12-месечна претплата)
 • Итно кочење
 • Камера за поглед наназад
 • Приспособлива контрола на патната брзина10
 • Надзор на состојбата на возачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Елементи за помош при паркирање напред и назад
 • Препознавање сообраќаен знак и Приспособлив ограничувач на брзината

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

ИСТРАЖЕТЕ ГО RANGE ROVER EVOQUE

ИСТРАЖЕТЕ ГО RANGE ROVER EVOQUE

Уникатен и доверлив во секој поглед.
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Префинетата погодност е подобрена преку бројни внимателно избрани пакети и додатоци за да се унапреди Вашиот секојдневен живот.

Ако на возилото се вградени тркала од 18” максималната брзина ќе биде 221 km/h.

‡‡Во комбинација со електромотор.

1Со избор на лизгачки панорамски покрив ќе се намали висината во кабината кај предните и задните седишта.
220" Style 1085, сјајна темносива боја со контрастна завршна обработка со дијамант е стандард со моторот P300e.

3Клиентите коишто користат прогресивни (варифокални) или бифокални наочари можат да имаат проблеми додека се прилагодуваат на дигиталниот режим на огледалото. Нормалниот режим, сепак, може да се користи во секое време.

4Land Rover Remote содржи претплатнички услуги што можат да се продолжат по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover. Апликацијата Land Rover Remote ќе треба да ја преземете од Apple App Store/Google Play Store.

5Вашиот автомобил е подготвен за Apple CarPlay. Услугите што се нудат преку Apple CarPlay зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.

6Вашиот автомобил е подготвен за Android Auto. Услугите што се нудат преку Android Auto зависат од достапноста на функцијата во Вашата земја. За подетални информации погледнете на https://www.android.com/auto/.

7Системот Поврзана навигација ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

8Може да се применува политика за фер користење. Стандардна претплата од 1 година, што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover. Само компатибилни паметни телефони. Предмет на мобилна мрежа на пазарот, сигнал и сметка на клиентот. Бара мобилни податоци или Wi-Fi врска. Ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

9Услугите Secure Tracker и Secure Tracker Pro бараат активирање и мора да бидат во област со мрежно покривање. Вклучува претплата за 12 месеци и може да се надгради до гарантниот период или да се обнови по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

10Само со автоматска трансмисија.

11Не се применува со моторот P300e.

12Декоративна површина со светла анодирана завршна обработка е стандард кај автоматска трансмисија.

13Системот Помош за мртов агол може да помогне да се спречат судари. Ако Вашето возило забележи друг автомобил во Вашиот мртов агол кога почнувате да менувате коловозна лента, тогаш воланот автоматски се врти - укажува дека треба да направите корекција со воланот.

14Само компатибилни паметни телефони.

15Систем од камери за 3Д опкружувачка слика. Сликата не е во живо. Заради безбедност проверете ја околината. Подлежи на локалните прописи.

16Декоративни површини со завршна обработка во сивата боја Cosmic достапно кај моделот S Manual.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Карактеристиките на Pivi и InControl, услугите од трети страни, опциите и нивната достапност и понатаму се во зависност од пазарот – проверете кај Вашиот локален продавач на Land Rover за нивната достапност и целосните услови за користење на локалниот пазар. Одредени функции бараат погодна СИМ картичка со соодветен договор што ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач. Не може да се гарантира поврзливост со мобилната мрежа на секоја локација. Информациите и сликите што се прикажани во однос на InControl технологијата, вклучувајќи екрани или секвенци, се предмет на ажурирања на софтверот, контрола на верзијата и други системски/визуелни измени во зависност од избраните опции.​ Amazon, Alexa и сите поврзани лого знаци се трговски марки на Amazon.com, Inc. или неговите филијали. Одредени функции на Alexa зависат од технологијата паметен дом. За да користите Amazon Alexa треба да имате Amazon сметка.

Apple CarPlay е трговска марка на Apple Inc. Може да се применуваат условите за користење за крајниот корисник на Apple Inc.

Android Auto е трговска марка на Google LLC.

Meridian е регистрирана трговска марка на Meridian Audio Ltd. Trifield и уредот three fields е трговска марка на Trifield Productions Ltd.