MERIDIAN™ ЗА LAND ROVER

СОРАБОТКА КОЈАШТО ДАВА ВРВНА МУЗИКА ВО ÒД

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ФИЛМОТ

Како лидер на британскиот инженеринг и дизајн, Land Rover ја споделува решеноста на Meridian за квалитет, перформанси и посветеност на создавање најавтентичен и задлабочувачки звук.

РИЧАРД ХОЛИНСХЕД (RICHARD HOLLINSHEAD)
ОДГОВОРЕН ЗА ТЕХНОЛОГИЈАТА ВО MERIDIAN

 • ЗАДЛАБОЧУВАЧКИ HI-FI ЗА АВТОМОБИЛ

  TrifieldTM*беспрекорно ги хармонизира каналите за да дистрибуира автентичен опкружувачки звук во вашиот Land Rover.


  *Trifield технологијата е достапна само кај одредени аудио системи, ве молиме прашајте го вашиот продавач за подетални информации.

 • ВРВНА АУДИО ТЕХНОЛОГИЈА

  Meridian†† ви овозможува да го почувствувате ритамот на музиката, со исклучителна резолуција, кристално чисти високи тонови и целосен, длабок бас.

 • ФУНКЦИЈА CABIN CORRECTION


  Технологија којашто го прилагодува звукот кон различните површини во кабината на Land Rover за да се добие веродостојна репродукција на музиката.

 • ЕМОЦИОНАЛНО ДОЖИВУВАЊЕ


  Најсовремениот британски аудио систем на Meridian внесува автентичен вкус на оригинална изведба во вашиот Land Rover.

АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN
АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN

Кабината на вашиот Land Rover е идеално место да го доживеете вашиот личен избор на музика. Аудио системот Meridian ја емитира музиката преку најмногу 12 звучници*, со моќност од 380 вати и двоканален сабвуфер. Достапни се 2 верзии во зависност од вашиот систем за информации и забава; Touch или Touch Pro. *

Погледнете го филмот
АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN СО ОПКРУЖУВАЧКИ ЗВУК
АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN СО ОПКРУЖУВАЧКИ ЗВУК

Аудио системот Meridian со опкружувачки звук емитира полн и чист звук како да се работи за изведба во живо преку најмногу 18* предни, странични и задни звучници, со моќност од 825 вати и двоканален сабвуфер – беспрекорно соединети со помош на ексклузивната технологија Trifield* на Meridian.

Погледнете го филмот
АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN SIGNATURE
АУДИО СИСТЕМ MERIDIAN SIGNATURE

Аудио системот Meridian Signature емитира звук како да слушате музика во живо, преку најмногу 28 звучници* и моќност од 1700 вати, вклучувајќи двоканален сабвуфер и првата во светот технологија Trifield 3D за автомобил, за да ве опкружи со чувство на оригиналната изведба.*

Погледнете го филмот
MERIDIAN AUDIO TECHNOLOGY
ФУНКЦИЈА DIGITAL SIGNAL PROCESSING
Ги соединува сите елементи од аудио системот во една целина, за изведба за којашто вообичаено би требале значително поголеми звучници.
ФУНКЦИЈА MERIDIAN CABIN CORRECTION
Напредниот алгоритам на функцијата Meridian Cabin Correction го прилагодува звучното доживување во однос на прецизната акустика во внатрешноста на вашиот Land Rover.
ФУНКЦИЈА MERIDIAN DIGITAL DITHER SHAPING
Функцијата Meridian Digital Dither Shaping осигурува дека дигиталната конверзија на сигналите се прави глатко и беспрекорно, зачувувајќи ги најфините детали на аудио перформансите. На тој начин се добива автентична музичка конверзија којашто ги буди емоциите на оригиналниот аудио запис.
ФУНКЦИЈА TRIFIELD†
Ексклузивно кај Meridian, функцијата Trifield беспрекорно ги хармонизира централниот и опкружувачките канали со левиот и десниот канал, емитирајќи доследен звук што нуди концертно доживување за сите патници во автомобилот.
ФУНКЦИЈА TRIFIELD 3D
Потпирајќи се на докажаната технологија за опкружувачки звук Trifield на Meridian – првата во светот технологија Trifield 3D за автомобил навистина ги оживува музичките изведби. Со додавање на посебните канали за високи тонови, чувството за простор во кабината се проширува во 3Д доживување, за врвно чувство на опсегот и резолуцијата на вашата музика.
КОЈ СИСТЕМ Е ВГРАДЕН ВО КОЈ LAND ROVER?

ИЗБЕРЕТЕ МОДЕЛ

RANGE ROVER
Возила Аудио систем Meridian (Touch) Аудио систем Meridian (Touch Pro) Аудио систем Meridian со опкружувачки звук Аудио систем Meridian Signature
HSE - Стандардно, 380W Опционално, 825W -
VOGUE - Стандардно, 380W Опционално, 825W -
VOGUE SE - - Стандардно, 825W Опционално, 1700W
AUTOBIOGRAPHY - - Стандардно, 825W Опционално, 1700W
SVAutobiography DYNAMIC - - - Стандардно, 1700W
SVAutobiography - - - Стандардно, 1700W
SENTINEL - - - Стандардно, 1700W
RANGE ROVER SPORT
Возила Аудио систем Meridian (Touch) Аудио систем Meridian (Touch Pro) Аудио систем Meridian со опкружувачки звук Аудио систем Meridian Signature
S - - Опционално, 825W -
SE - - Опционално, 825W -
HSE - - Опционално, 825W Опционално, 1700W
HSE DYNAMIC - - Опционално, 825W Опционално, 1700W
AUTOBIOGRAPHY DYNAMIC - - Стандардно, 825W Опционално, 1700W
SVR - - Стандардно, 825W Стандардно, 1700W
RANGE ROVER VELAR
Возила Аудио систем Meridian (Touch) Аудио систем Meridian (Touch Pro) Аудио систем Meridian со опкружувачки звук Аудио систем Meridian Signature
VELAR - Опционално, 380W Опционално, 825W Опционално, 1600W
S - Стандардно, 380W Опционално, 825W Опционално, 1600W
SE - - Стандардно, 825W Опционално, 1600W
HSE - - Стандардно, 825W Опционално, 1600W
R-DYNAMIC - Опционално, 380W Опционално, 825W Опционално, 1600W
R-DYNAMIC S - Стандардно, 380W Опционално, 825W Опционално, 1600W
R-DYNAMIC SE - - Стандардно, 825W Опционално, 1600W
R-DYNAMIC HSE - - Стандардно, 825W Опционално, 1600W
FIRST EDITION - - - Стандардно, 1600W
RANGE ROVER EVOQUE
Возила Аудио систем Meridian (Touch) Аудио систем Meridian (Touch Pro) Аудио систем Meridian со опкружувачки звук Аудио систем Meridian Signature
PURE - - - -
SE - Опционално, 380W Опционално, 825W -
SE DYNAMIC - Опционално, 380W Опционално, 825W -
HSE - Стандардно, 380W Опционално, 825W -
HSE DYNAMIC - Стандардно, 380W Опционално, 825W -
AUTOBIOGRAPHY - - Стандардно, 825W -
SE DYNAMIC CONVERTIBLE - Стандардно, 380W Опционално, 660W -
HSE DYNAMIC CONVERTIBLE - Стандардно, 380W Опционално, 660W -
ALL-NEW DISCOVERY
Возила Аудио систем Meridian (Touch) Аудио систем Meridian (Touch Pro) Аудио систем Meridian со опкружувачки звук Аудио систем Meridian Signature
S - - - -
SE - - - -
HSE - Стандардно, 380W Опционално, 825W -
HSE LUXURY - - Стандардно, 825W -
FIRST EDITION - - Стандардно, 825W -
DISCOVERY SPORT
Возила Аудио систем Meridian (Touch) Аудио систем Meridian (Touch Pro) Аудио систем Meridian со опкружувачки звук Аудио систем Meridian Signature
PURE - - - -
SE Опционално, 380W - Опционално, 825W -
HSE Стандардно, 380W - Опционално,, 825W -
HSE LUXURY Стандардно, 380W - Опционално, 825W -
MERIDIAN И LAND ROVER

Соработката на Meridian со Land Rover го слави најфиното во британскиот луксуз, префинетите способности и традиционалните аудио системи за автомобили. Трите аудио системи на Meridian се карактеризираат со напредна технологија за да се создаде врвен стерео или опкружувачки звук низ кабината на Land Rover и да се унапреди јасноста и автентичноста на музиката.

Погледнете го филмот
ИСТОРИЈАТОТ НА MERIDIAN

Основана во 1977 во Кембриџшир (Cambridgeshire), Велика Британија, компанијата Meridian Audio создава hi-fi звучни системи со високи перформанси за автомобили во соработка со Land Rover. Meridian беше предводник во примената на многу иновации вклучувајќи ги активните звучници и првиот во светот дигитален процесор за опкружувачки звук. Влезот на аудио технологија на Meridian осигура дека кабините на Land Rover го даваат најдобриот простор во којшто може да се ужива во музика.

Погледнете го филмот

†Trifield и “three fields” (три полиња) уредот е заштитен знак на Trifield Productions Ltd.
††Meridian е регистриран заштитен знак на Meridian Audio Ltd.
*Бројот на звучници и моќноста зависат од тоа кој Land Rover ќе го изберете. Прикажано е возилото Range Rover. Ве молиме прашајте го вашиот продавач за подетални информации. Оваа слика на Land Rover е само за претставување. Местоположбата на звучниците може да се разликува во однос на возилата.