ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

194

Забрзување 0-100km/h

8,1

Моќност (kW/PS)

183 / 249
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • ЛЕД задни светла
 • Крајна врата со електромоторен погон
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5122, 5 двојни краци, сјајна сребрена боја1
 • Пневматици за секаков терен
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Клима уред со две зони
 • Тапацир на таванот во бојата Light Oyster Morzine
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од мебел-штоф во црната боја Ebony со внатрешност во црната боја Ebony
 • Декоративни елементи со завршна обработка во сјајна црна боја
 • Предни седишта со електрично поместување во 14 насоки и капетански потпирач за рака
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Android AutoTM (предмет на достапност)
 • Apple CarPlay® (предмет на достапност)
 • Remote
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Pivi Pro (Поврзано)
 • Екран на допир од 11,4"
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Итно кочење
 • Осум воздушни перничиња; воздушни перничиња, странична завеса и воздушни перничиња во ниво на градите за возачот и совозачот
 • Помош за задржување во коловозната лента
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Електронско воздушно потпирање
 • Теренска реакција
 • Прилагодлива динамика6
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

194

Забрзување 0-100km/h

8,1

Моќност (kW/PS)

183 / 249
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Крајна врата со електромоторен погон
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5122, 5 двојни краци, сјајна сребрена боја
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 14 насоки и капетански потпирач за рака
 • Седишта од два типа на кожа во црната боја Ebony
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Седиште за совозачот со ISOFIX
 • Прилагодлива контрола на патната брзина
 • Набљудување за спречување судар одзади
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

194

Забрзување 0-100km/h

8,1

Моќност (kW/PS)

183 / 249
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
 • Фиксен преден и заден панорамски покрив
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Трепкачи за правец со анимација
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 5123, 5 двојни краци, сјајна сребрена боја
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Внатрешна крајна врата со електромоторен погон
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 18 насоки, мемориска функција и капетански потпирач за рака
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM со моќност од 400 Watt со 12 звучници плус сабвуфер, 14-канален засилувач
СПОСОБНОСТ
 • Пакетот Blind Spot Assist се состои од:
 • - Помош за мртов агол7

  - Набљудување за слободен излез

  - Набљудување на сообраќајот зад Вас

LAND ROVER DISCOVERY R‑DYNAMIC S

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

194

Забрзување 0-100km/h

8,1

Моќност (kW/PS)

183 / 249
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • ЛЕД задни светла во незаситена боја
 • Крајна врата со електромоторен погон
 • Влегување без клуч
 • Црн контрастен покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20" Style 5122, 5 двојни краци, матирана темносива боја
 • Пневматици за секаков терен
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Клима уред со две зони
 • Тапацир на таванот во бојата Ebony Morzine
 • Внатрешен ретровизор со автоматско придушување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од два типа на кожа во боите Light Oyster/Ebony со порабување во бојата Light Oyster
 • Декоративна завршна обработка од матиран алуминиум во стилот Shadow Aluminium
 • Предни седишта со електрично поместување во 14 насоки и капетански потпирач за рака
 • Метални плочки на праговите со знакот R-Dynamic
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Екран на допир од 11,4" со Pivi Pro (Поврзано)
 • Android AutoTM
 • Apple CarPlay®
 • Remote
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
 • Прилагодлива контрола на патната брзина
 • Итно кочење
 • Осум воздушни перничиња; воздушни перничиња, странична завеса и воздушни перничиња во ниво на градите за возачот и совозачот
 • Secure Tracker5 (12-месечна претплата)
 • Набљудување за спречување судар одзади
 • Помош за задржување во коловозната лента
 • Итно кочење
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Електронско воздушно потпирање
 • Теренска реакција
 • Прилагодлива динамика

LAND ROVER DISCOVERY R‑DYNAMIC SE

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

194

Забрзување 0-100km/h

8,1

Моќност (kW/PS)

183 / 249
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Помош за автоматски долги светла (AHBA)
 • Трепкачи за правец со анимација
 • Фиксен преден и заден панорамски покрив
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 21" Style 5025, 5 двојни краци, сјајна црна боја
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 18 насоки, мемориска функција и капетански потпирач за рака
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM со моќност од 400W со 12 звучници и двоканален сабвуфер
СПОСОБНОСТ
 • Пакетот Blind Spot Assist се состои од:

  - Помош за мртов агол7

  - Набљудување за слободен излез

  - Набљудување на сообраќајот зад Вас

LAND ROVER DISCOVERY R‑DYNAMIC HSE

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

D250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

194

Забрзување 0-100km/h

8,1

Моќност (kW/PS)

183 / 249
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22" Style 5124, 5 двојни краци, сјајна црна боја
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан
 • Премиум осветлување во кабината
 • Внатрешна крајна врата со електромоторен погон
 • Управувачки столб со електрично прилагодување
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично поместување во 20 насоки со греење и ладење, мемориска функција и капетански потпирач за рака
 • Седишта од кожата Windsor во боите Light Oyster/Ebony со порабување во бојата Light Oyster
 • Седишта со рачно прилагодување во третиот ред
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM со моќност од 700W со 14 звучници и двоканален сабвуфер
СПОСОБНОСТ
 • Пакетот Blind Spot Assist се состои од:

  - Помош за мртов агол7

  - Набљудување за слободен излез

  - Прилагодлива контрола на патната брзина

  - Набљудување за спречување судар одзади

  - Набљудување на сообраќајот зад Вас

LAND ROVER DISCOVERY METROPOLITAN EDITION

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

D300 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

194

Забрзување 0-100km/h

8,1

Моќност (kW/PS)

183 / 249
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, мемориска функција и приодни светла, ретровизорот за возачот има и автоматско придушување
 • Матрикс ЛЕД фарови со препознатливи светла за дневно возење DRL
 • Затемнето стакло
 • Црн контрастен покрив
 • Лизгачки преден панорамски покрив и фиксен заден панорамски покрив
 • Предни светла за магла
 • Автоматско нивелирање на фаровите
 • Трепкачи за правец со анимација
 • ЛЕД задни светла во незаситена боја
 • Крајна врата со електромоторен погон со функцијата активирање со гестикулација
 • Влегување без клуч
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 22" Style 5124, 5 двојни краци, сјајна темносива боја со контрастна завршна обработка со дијамант
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Декоративни површини со завршна обработка Titanium Mesh
 • Управувачки столб со електрично прилагодување
 • Греење на воланот
 • Кожен волан
 • Метални плочки на праговите со знакот R-Dynamic
 • Премиум осветлување во кабината
 • Ладилник во предната централна конзола
 • Внатрешна крајна врата со електромоторен погон
 • Уред за безжично полнење со засилувач на телефонскиот сигнал
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Седишта од кожата Windsor во боите Light Oyster/Ebony со порабување во бојата Light Oyster
 • Интелигентно соборување на седиштата
 • Делливи задни седишта во однос 60:40 со греење, ладење, електрично поместување, рачно лизгање и електромоторно навалување, централен наслон за глава и потпирач за рака
 • Електрично поместување и греење на седиштата во третиот ред
 • Предни седишта со електрично поместување во 20 насоки со греење и ладење, мемориска функција на седиштето за совозачот, капетански потпирач за рака и мемориска функција на седиштето за возачот
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем MeridianTM со опкружувачки звук
 • Android AutoTM4 (предмет на достапност)
 • Apple CarPlay®4 (предмет на достапност)
 • Remote
 • Secure Tracker (12-месечна претплата)
 • Pivi Pro (Поврзано)3
 • Екран на допир од 11,4"
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Head-up дисплеј
 • Итно кочење2
 • Систем од камери за 3Д опкружувачка слика
 • Помош за задржување во коловозната лента2
СПОСОБНОСТ
 • Погон на сите тркала (AWD)
 • Електронско воздушно потпирање
 • Прилагодлива динамика
 • Пакетот Driver Assist се состои од:
 • - Помош за мртов агол7
 • - Набљудување за слободен излез
 • - Прилагодлива контрола на патната брзина
 • - Набљудување за спречување судар одзади
 • - Набљудување на сообраќајот зад Вас

1 20"-ни тркала Style 5011 со 5 двојни краци, во сребрената боја Gloss Sparkle Silver се стандард кај P360.

2 Кога ќе се изберат седишта во третиот ред тие се со премиум вештачка кожа Luxtec.

3 Connected Navigation will require further subscription after the initial term advised by your Land Rover Retailer.

4 Compatible smartphones only.
Your car is prepared for Apple CarPlay. The services offered by Apple CarPlay depend on feature availability in your country, please see www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay for more information.

Your car is prepared for Android Auto. The services offered by Android Auto depends on feature availability in your country, please see www.android.com/intl/en_uk/auto/ for more information.
App Store is a trademark of Apple Inc. Google Play Store is a trademark of Google LLC.​

5 Secure Tracker services require activation and must be in an area with network coverage. Includes service subscription for 12 months and can be upgraded to the warranty period or renewed after the initial term as advised by your Land Rover Retailer.

6 Стандард само кај D300, P300 и P360.

7 Blind Spot Assist can help prevent collisions. If your vehicle detects another car in your blind spot when you begin to change lanes, additional steering correction encourages you to guide your vehicle away if a potential collision is detected.


Please note that standard features may be replaced when selecting alternative trim levels. Standard features may also vary depending on country of purchase, engine variant and transmission.


In-car features should be used by drivers only when safe to do so. Drivers must ensure they are in full control of the vehicle at all times.


Pivi and InControl features, options, third party services and their availability remain market dependent – check with your Land Rover for local market availability and full terms. Mobile network connectivity cannot be guaranteed in all locations. Information and images displayed in relation to the InControl technology, including screens or sequences, are subject to software updates, version control and other system/visual changes depending on options selected.​


Meridian is a registered trademark of Meridian Audio Ltd.