DISCOVERY SPORT
СПЕЦИФИКАЦИИ

DISCOVERY SPORT
D165 FWD MANUAL
DISCOVERY SPORT

DISCOVERY SPORT

D165 FWD MANUAL

ПЕРФОРМАНСИ
ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО
ПОГОНСКА ЕДИНИЦА
ТЕЖИНИ
ВЛЕЧЕЊЕ
НОСЕЊЕ БАГАЖ НА ПОКРИВОТ
ДИМЕНЗИИ
ВИСИНА ВО КАБИНАТА
ПРОСТОР ЗА НОЗЕТЕ
ВОЛУМЕН НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР
GROUND CLEARANCE
КРУГ НА ВРТЕЊЕ
ДЛАБОЧИНА НА МИНУВАЊЕ НИЗ ВОДА

ЕМИСИЈА НА CO2 ЗА КОМБИНИРАН ЦИКЛУС g/km​

Од 34††


Кај Discovery Sport Plug-in Hybrid.​

ТРКАЛА

До 21"


Не е достапно кај Discovery Sport Plug-in Hybrid.​

КАПАЦИТЕТ НА БАГАЖНИОТ ПРОСТОР (литри)​

До 1.794✦


Не е достапно кај Discovery Sport Plug-in Hybrid.​

ПОТРОШУВАЧКА НА ГОРИВО ЗА КОМБИНИРАН ЦИКЛУС l/100km (mpg)​

Од 1,5 (до 188,3)††


Кај Discovery Sport Plug-in Hybrid.​

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

DISCOVERY SPORT MODELS

DISCOVERY SPORT MODELS

Погледнете ја целата серија на модели.
PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Истражете ги електричните возила.
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Персонализирајте го Вашиот Discovery Sport.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ DISCOVERY SPORT

Откријте ја Вашата идеална комбинација од перформанси, стил и практичност.

*Наведените вредности се пресметани според NEDC2 (New European Driving Cycle – Нов европски циклкус на возење) од официјалните WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure – Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) тестови на производителот во согласност со прописите на ЕУ. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала и опционалната опрема.
Вредностите за NEDC2 се пресметуваат со помош на државната формула од вредностите за WLTP еквивалентни на тие што би биле според стариот NEDC тест. Потоа може да се наметне точната даночна стапка.


Погледнете ги WLTP вредностите.

WLTP (Светска хармонизирана постапка за испитување на лесни возила) е новата официјална ЕУ постапка што се користи за пресметка на стандардизираните вредности за потрошувачката на гориво и емисијата на CO2 за патнички автомобили. Со оваа постапка се мери потрошувачката на гориво, потрошувачката на енергија, автономијата и емисијата на издувни гасови. Со неа се обезбедуваат вредности коишто се поблиски до реалните вредности од секојдневното возење. Возилата се испитуваат со опционална опрема и со посложена постапка за испитување и профил за возење.

**Ако на возилото се вградени 18”-ни тркала тогаш максималната брзина ќе биде 221 km/h (137mph).

Со возач од 75kg, течности на максимум и гориво на 90%.

†† Течности на максимум и гориво на 90%.

Сув волумен: Волуменот се мери со помош на мерни блокови (200mm x 50mm x 100mm) во согласност со VDA. Воден волумен: Волуменот се мери со полнење на багажниот простор со течност.

‡‡ Во комбинација со електромотор.

Вредностите се со седишта поместени нанапред до крај и да не се навалени.

Носивоста на покривот се намалува на 60kg кога се вградени летни пневматици.

[1] Сите вредности се цели на производителот и се предмет на крајно потврдување пред да се почне со производство. Забележете дека вредностите за CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од вградените тркала, а најниските вредности може да не се постигнат со стандардните тркала.

Тежините се однесуваат за возило со стандардната спецификација. Дополнителната опционална опрема ја зголемува тежината.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со Вашиот локален продавач или конфигурирајте го Вашето возило онлајн.