DISCOVERY SPORT

МОДЕЛИ

МОДЕЛИ

Група на уникатни карактеристики го дефинира изгледот и чувството на секој модел.

ПАКЕТИ НА СПЕЦИФИКАЦИИ

Секој пакет нуди дополнително ниво на опрема и ексклузивни карактеристики.

ВЕРЗИИ

Ексклузивна интерпретација на возилото. Ограничена во време или по број.

ИЗБЕРЕТЕ ГО ВАШИОТ МОДЕЛ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100km/h

6.6

Моќност (kW/PS)

227 / 309
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со греење и електрика
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 17" Style 1005, тркала со 10 краци во темна мат сива боја Satin Dark Grey¹
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан
 • Клима уред со две зони со отвори за вентилација во вториот ред
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со рачно прилагодување во 8 насоки
 • Седишта со мебел штоф во бојата Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем
 • Touch Pro
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Задна камера
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100km/h

6.6

Моќност (kW/PS)

227 / 309
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, приодни светла и автоматско придушување на страната на возачот
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 18" Style 5075, тркала со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Кожен волан
 • Клима уред со две зони со отвори за вентилација во вториот ред
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки со наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки
 • Седишта од зрнеста кожа во црната боја Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Connected Navigaton Pro
 • Пакет Online
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Задна камера
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината
КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100km/h

6.6

Моќност (kW/PS)

227 / 309
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, приодни светла и автоматско придушување на страната на возачот
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 19" Style 1039, тркала со 10 краци во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Клима уред со две зони со отвори за вентилација во вториот ред
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки со мемориска функција и наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки
 • Седишта од зрнеста кожа во црната боја Ebony
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Connected Navigaton Pro
 • Пакет Online
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Помош за мртов агол
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината

DISCOVERY SPORT R‑DYNAMIC

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100km/h

6.6

Моќност (kW/PS)

227 / 309
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со греење и електрика
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 17" Style 5073, тркала со 5 двојни краци во темна мат сива боја Dark Grey Satin²
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Стандарден кожен волан со лежиште во бојата Atlas
 • Клима уред со две зони со отвори за вентилација во вториот ред
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со рачно прилагодување во 8 насоки
 • Седишта со мебел штоф во црната боја Ebony со порабување во црвената боја Mars Red
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем
 • Touch Pro
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Задна камера
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината

DISCOVERY SPORT R‑DYNAMIC S

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100km/h

6.6

Моќност (kW/PS)

227 / 309
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • ЛЕД фарови
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, приодни светла и автоматско придушување на страната на возачот
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 18" Style 5074, тркала со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Стандарден кожен волан со лежиште во бојата Atlas
 • Клима уред со две зони со отвори за вентилација во вториот ред
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки со наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки
 • Седишта од зрнеста кожа во црната боја Ebony со порабување во црвената боја Mars Red
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Connected Navigaton Pro
 • Пакет Online
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Задна камера
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината

DISCOVERY SPORT R‑DYNAMIC SE

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100km/h

6.6

Моќност (kW/PS)

227 / 309
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, приодни светла и автоматско придушување на страната на возачот
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 19" Style 1039, тркала со 10 краци во темна мат сива боја Satin Dark Grey
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Клима уред со две зони со отвори за вентилација во вториот ред
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки со мемориска функција и наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки
 • Седишта од зрнеста кожа во црната боја Ebony со порабување во црвената боја Mars Red
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Connected Navigaton Pro
 • Пакет Online
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Помош за мртов агол
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината

DISCOVERY SPORT R‑DYNAMIC HSE

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ (5 СЕДИШТА / 5 +2 СЕДИШТА)

P300e AWD AUTOMATIC PHEV

Максимална брзина km/h

209

Забрзување 0-100km/h

6.6

Моќност (kW/PS)

227 / 309
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Премиум ЛЕД фарови со препознатливо светло за дневно возење DRL
 • Ретровизори на вратите со греење, електрика, електромоторно затворање, приодни светла и автоматско придушување на страната на возачот
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 20” Style 5089, тркала со 5 двојни краци во сјајна сребрена боја Gloss Silver
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Интерактивен дисплеј за возачот
 • Внатрешен ретровизор ClearSight
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 14 насоки со мемориска функција и наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки
 • Седишта од кожата Windsor во црната боја Ebony со порабување во црвената боја Mars Red
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем Meridian™
 • Connected Navigaton Pro
СИСТЕМИ ЗА ПОМОШ НА ВОЗАЧОТ
 • Пакет Drive
 • Препознавање сообраќаен знак и Прилагодлив ограничувач на брзината

DISCOVERY SPORT URBAN EDITION

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

КРАТОК ПРЕГЛЕД НА СПЕЦИФИКАЦИИТЕ

P250 AWD AUTOMATIC MHEV

Максимална брзина km/h

225 / 224

Забрзување 0-100km/h

7,8 / 8,1

Моќност (kW/PS)

184 / 249
ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

ГЛАВНИ КАРАКТЕРИСТИКИ

КАРАКТЕРИСТИКИ НА НАДВОРЕШНОСТА
 • Црн контрастен покрив
 • Пакет Black Exterior
 • Крајна врата со електромоторен погон
ТРКАЛА И ПНЕВМАТИЦИ
 • 18" Style 5075
КАРАКТЕРИСТИКИ НА ВНАТРЕШНОСТА
 • Внатрешен ретровизор ClearSight5
 • Клима уред со две зони со отвори за вентилација во вториот ред
СЕДИШТА И ДЕКОРАТИВНИ ПОВРШИНИ ВО ВНАТРЕШНОСТА
 • Предни седишта со електрично прилагодување во 12 насоки со наслони за глава со рачно прилагодување во 2 насоки
 • Седишта од вештачка кожа Luxtec и антилоп материјал во боите Light Oyster/Ebony и порабување во бојата Light Oyster
ИНФОРМАЦИИ И ЗАБАВА
 • Аудио систем
 • Pivi
БЕЗБЕДНОСТ И СИГУРНОСТ
 • Контрола на патната брзина и Ограничувач на брзината
 • Камера за поглед наназад

ПРОДОЛЖЕТЕ ДА ИСТРАЖУВАТЕ

PLUG-IN HYBRID

PLUG-IN HYBRID

Истражете ги електричните возила.
ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
СПЕЦИФИКАЦИИ

СПЕЦИФИКАЦИИ

Погледнете ги фактите и бројките.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ СПЕЦИФИКАЦИИТЕ
ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

ОПЦИИ И ДОДАТОЦИ

Персонализирајте го Вашиот Discovery Sport.
ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ОПЦИИТЕ И ДОДАТОЦИТЕ

[1] Наведените вредности се проценки на производителот и ќе бидат заменети со официјалните вредности од EУ тестовите штом ќе бидат достапни. Овие вредности служат само за споредба. Во реалност овие вредности можат да се разликуваат. Вредностите за емисијата на CO2 и за потрошувачката на гориво можат да варираат во зависност од неколку фактори како што се стилот на возење, условите на околината, товарот и вградените додатоци.

Ако на возилото се вградени 18”-ни тркала тогаш максималната брзина ќе биде 221 km/h

‡‡ Во комбинација со електромотор.

Ако на возилото се вградени 18”-ни тркала тогаш максималната брзина ќе биде 221 km/h If vehicle is fitted with 21” wheels the top speed will be 231km/h (143mph)

1 18"-ните тркала Style 5075, со 5 двојни краци, во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver се стандард кај P250 и P300e.

2 18"-ните тркала Style 5074, со 5 двојни краци, во сјајна сребрена боја Gloss Sparkle Silver се стандард кај P250 и P300e.

3 Connected Navigation ќе бара дополнителна претплата по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

4 Претплата од 1 година што може да се продолжи по почетниот услов за којшто Ве советувал Вашиот продавач на Land Rover.

Опционалните карактеристики и нивната достапност можат да се разликуваат според спецификацијата на возилото (модел и погонски систем) или пак бараат инсталирање на друга опрема за да можат да се вградат. За подетални информации контактирајте со вашиот локален продавач или конфигурирајте го вашето возило онлајн.

Возачите треба да ги користат функциите-во-автомобил само кога тоа е безбедно. Возачите мораат да бидат сигурни дека имаат целосна контрола над возилото за сето време.

Онлајн функционалноста и Wi-Fi поврзливоста зависат од инсталација на микро СИМ картичка со соодветен договор. 4G Wi-Fi Hotspot и пакетот Online содржат претплатнички услуги што можат да се продолжат по почетниот услов за којшто ве советувал вашиот продавач на Land Rover.

Meridian е регистриран заштитен знак на Meridian Audio Ltd.